BibTex RIS Kaynak Göster

Importance of Enzymes in Food Industry (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 5, - , 01.10.2004

Öz

The enzymes produced from plants, animal tissues and microorganisms are used in different industrial areas. The enzymes in  food industry are used mainly for stabilizing and clarifying fruit juices, reducing ripening time of sausage and  cheese, increasing loaf volume of bread, improving quality and yield of wine, modifying fats and tenderizing meats. The factors that determines the use of enzymes in these fields are specificity, stability, activity, availability and cost.  

Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 5, - , 01.10.2004

Öz

Bitki, hayvan ve mikroorganizmalardan elde edilen enzimler birçok endüstriyel alanda kullanılmaktadır. Enzimler gıda sanayiinde özellikle meyve sularını daha berrak ve kararlı kılmak , sosis ve peynirin olgunlaşma zamanını azaltmak, ekmeğin hacmini artırmak, şarabın kalitesini ve verimini artırmak, yağları modifiye etmek ve ete yumuşak bir yapı sağlamak amacı ile kullanılmaktadır. Enzimlerin bu alanlarda kullanımını belirleyen faktörler enzimin özelliği, dayanıklılığı, aktivitesi, elde edilebilmesi ve fiyatıdır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sibel Fadıloğlu Bu kişi benim

Osman Erkmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Fadıloğlu, S. ., & Erkmen, O. . (2004). Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi. Gıda, 29(5).
AMA Fadıloğlu S, Erkmen O. Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi. GIDA. Ekim 2004;29(5).
Chicago Fadıloğlu, Sibel, ve Osman Erkmen. “Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi”. Gıda 29, sy. 5 (Ekim 2004).
EndNote Fadıloğlu S, Erkmen O (01 Ekim 2004) Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi. Gıda 29 5
IEEE S. . Fadıloğlu ve O. . Erkmen, “Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi”, GIDA, c. 29, sy. 5, 2004.
ISNAD Fadıloğlu, Sibel - Erkmen, Osman. “Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi”. Gıda 29/5 (Ekim 2004).
JAMA Fadıloğlu S, Erkmen O. Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi. GIDA. 2004;29.
MLA Fadıloğlu, Sibel ve Osman Erkmen. “Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi”. Gıda, c. 29, sy. 5, 2004.
Vancouver Fadıloğlu S, Erkmen O. Gıda Sanayiinde Enzimlerin Önemi. GIDA. 2004;29(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/