BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Quail and Duck Eggs for Total Bacteria and Yeast-Moul (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

It is accepted that a quail egg proportionally is more valuable than a hen egg. The duck eggs is used such as making salads, mayonnaise, cakes etc. And it is higher than hen egg. It’s weight ranges between 70-90 g. Recently, the quail egg has become more important especially for little children’s and older people’s nutrition. Beside, it is also used widely for some medical treatment. The quail egg can be dangerous when consumed raw because of pathogen microorganisms. In this research, total bacteria and yeast-mould amounts were searched in quail and duck eggs. Especially the quail and duck eggs’ yeast-mould. Rarely, the quail eggs’ yolk and albumen was found dirty.

Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 4, - , 01.08.1995

Öz

Bıldırcın yumurtası, besin değeri yönünden tavuk yumurtasından oransal olarak daha zengin kabul edilmektedir. Daha çok salata, pasta, mayonez vb. yapımında yaygın olarak kullanılan ördek yumurtası (Pekin ördeği) tavuk yumurtasına göre daha büyük olup, ağırlıkları 70-90 g arasında değişmektedir. Bıldırcın yumurtası son yıllarda özellikle küçük çocuk ve yaşlı beslenmesinde önem kazanmıştır. Bunun yanısıra bazı hastalıkların tedavisi amacıyla da halk arasında oldukça yaygın kullanılmaktadır. Özellikle çiğ olarak tüketilen bıldırcın yumurtaları zaman zaman içerdikleri patojen mikroorganizmalarla tehlikeli olabilmektedirler. Bu çalışmada bıldırcın ve ördek yumurtalarında maya-küf ve total bakteri aranmıştır. Bıldırcın ve ördek yumurtalarının özellikle kabuğunda hem total bakteri hem de maya-küf bulunmuştur. Bıldırcın yumurtasının akı ve sarısında ise zaman zaman kontaminasyonla karşılaşılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İşın Var Bu kişi benim

Bülend Evliya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Var, İ. ., & Evliya, B. . (1995). Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. Gıda, 20(4).
AMA Var İ, Evliya B. Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. GIDA. Ağustos 1995;20(4).
Chicago Var, İşın, ve Bülend Evliya. “Bıldırcın Ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf Ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”. Gıda 20, sy. 4 (Ağustos 1995).
EndNote Var İ, Evliya B (01 Ağustos 1995) Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. Gıda 20 4
IEEE İ. . Var ve B. . Evliya, “Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”, GIDA, c. 20, sy. 4, 1995.
ISNAD Var, İşın - Evliya, Bülend. “Bıldırcın Ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf Ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”. Gıda 20/4 (Ağustos 1995).
JAMA Var İ, Evliya B. Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. GIDA. 1995;20.
MLA Var, İşın ve Bülend Evliya. “Bıldırcın Ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf Ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”. Gıda, c. 20, sy. 4, 1995.
Vancouver Var İ, Evliya B. Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. GIDA. 1995;20(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/