The aim of this study was to determine the levels of four different brands of canned sardine sold in the market. Analyses of histamine, total volatile basic nitrogen (TVB-N), trimethylamine (TMA-N), sensory were performed and the pH was measured. The concentrations of histamine were found in the first, second, third and fourth groups as 0.75 ppm; 4.46 ppm; 1.87 ppm respectively. At the end of this study the found histamine levels were lower than 80 ppm which is toxic.
Bu çalışmada, 4 ayrı firmaya ait sardalya konservelerinin histamin düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Sardalya konservesi örneklerinde; histamin, toplam uçucu bazik azot (TVB-N) trimetilamin (TMA-N) ve duyusal analizlerle pH ölçümleri yapılmıştır. Örneklerde sırasıyla 1., 2., 3., 4. gruplarda ortalama histamin konsantrasyonu 0.75 ppm, 3.46 ppm, 4.46 ppm ve 1.87 ppm bulunmuştur. Sonuç olarak tüm örneklerde histamin konsantrasyonu toksik düzey olarak kabul edilen 80 ppm’in altında bulunmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 1995 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 5 |