BibTex RIS Kaynak Göster

Investigation on the Histamine Biogenic Amine in Canned Sardines (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

The aim of this study was to determine the levels of four different brands of canned sardine sold in the market. Analyses of histamine, total volatile basic nitrogen (TVB-N), trimethylamine (TMA-N), sensory were performed and the pH was measured. The concentrations of histamine were found in the first, second, third and fourth groups as 0.75 ppm; 4.46 ppm; 1.87 ppm respectively. At the end of this study the found histamine levels were lower than 80 ppm which is toxic.  

Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

Bu çalışmada, 4 ayrı firmaya ait sardalya konservelerinin histamin düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Sardalya konservesi örneklerinde; histamin, toplam uçucu bazik azot (TVB-N) trimetilamin (TMA-N) ve duyusal analizlerle pH ölçümleri yapılmıştır. Örneklerde sırasıyla 1., 2., 3., 4. gruplarda ortalama histamin konsantrasyonu 0.75 ppm, 3.46 ppm, 4.46 ppm ve 1.87 ppm bulunmuştur. Sonuç olarak tüm örneklerde histamin konsantrasyonu toksik düzey olarak kabul edilen 80 ppm’in altında bulunmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nalan Gökoğlu Bu kişi benim

Candan Varlık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Gökoğlu, N. ., & Varlık, C. . (1995). Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi. Gıda, 20(5).
AMA Gökoğlu N, Varlık C. Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi. GIDA. Ekim 1995;20(5).
Chicago Gökoğlu, Nalan, ve Candan Varlık. “Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi”. Gıda 20, sy. 5 (Ekim 1995).
EndNote Gökoğlu N, Varlık C (01 Ekim 1995) Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi. Gıda 20 5
IEEE N. . Gökoğlu ve C. . Varlık, “Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi”, GIDA, c. 20, sy. 5, 1995.
ISNAD Gökoğlu, Nalan - Varlık, Candan. “Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi”. Gıda 20/5 (Ekim 1995).
JAMA Gökoğlu N, Varlık C. Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi. GIDA. 1995;20.
MLA Gökoğlu, Nalan ve Candan Varlık. “Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi”. Gıda, c. 20, sy. 5, 1995.
Vancouver Gökoğlu N, Varlık C. Sardalya Konservelerinin Histamin Biyojen Amini Yönünden İncelenmesi. GIDA. 1995;20(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/