BibTex RIS Kaynak Göster

Cooking Quality and Composition of Chickpeas Grown in Turkey (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

Seven chickpea genotypes grown at two locations in Turkey were analyzed for physical criteria, cooking quality, and mineral, thiamine and riboflavin contents. The swelling index, hydration index, dry and wet cooking times, and the K, Ca, Mg, Na and riboflavin content were all influenced primarily by genotype. The growing locations was the principal source of variation for dry and wet weight, dry and wet volume, hydration and swelling capacity, and the Cu, Zn, and thiamine content. Zn and P content were significantly correlated (p<0.05) with the wet cooking time. Swelling index was significantly correlated (p<0.01) with the dry cooking time.  

Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 5, - , 01.10.1995

Öz

Türkiye’de 2 bölgede yetiştirilen 7 nohut genotiplerinin fiziksel kriterleri ve pişme kalitesi ile mineral madde, tiyamin ve riboflavin miktarları saptanmıştır. Şişme indeksi, hidrasyon indeksi, kuru ve yaş pişme süresi ile K, Ca, Mg, Na ve riboflavin miktarları başlıca genotipinden etkilenmiştir. Kuru ve yaş ağırlık, kuru ve yaş hacim, hidrasyon ve şişme kapasitesi ile Cu, Zn ve tiyamin miktarı ise çevreden etkilenmiştir. Zn ve P miktarı önemli düzeyde (p<0.05) pişme süresi eli ilişkili olmuştur. Şişme indeksi ise kuru pişme süresi ile önemli düzeyde (p<0.01) ilişkili olmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Recai Ercan Bu kişi benim

Hamit Köksel Bu kişi benim

Ayhan Atlı Bu kişi benim

Ayşen Dağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ercan, R. ., Köksel, H. ., Atlı, A. ., Dağ, A. . (1995). Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). Gıda, 20(5).
AMA Ercan R, Köksel H, Atlı A, Dağ A. Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). GIDA. Ekim 1995;20(5).
Chicago Ercan, Recai, Hamit Köksel, Ayhan Atlı, ve Ayşen Dağ. “Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi Ve Kompozisyonu (İngilizce)”. Gıda 20, sy. 5 (Ekim 1995).
EndNote Ercan R, Köksel H, Atlı A, Dağ A (01 Ekim 1995) Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). Gıda 20 5
IEEE R. . Ercan, H. . Köksel, A. . Atlı, ve A. . Dağ, “Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce)”, GIDA, c. 20, sy. 5, 1995.
ISNAD Ercan, Recai vd. “Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi Ve Kompozisyonu (İngilizce)”. Gıda 20/5 (Ekim 1995).
JAMA Ercan R, Köksel H, Atlı A, Dağ A. Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). GIDA. 1995;20.
MLA Ercan, Recai vd. “Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi Ve Kompozisyonu (İngilizce)”. Gıda, c. 20, sy. 5, 1995.
Vancouver Ercan R, Köksel H, Atlı A, Dağ A. Türkiye’de Yetiştirilen Nohut Çeşitlerinin Pişme Kalitesi ve Kompozisyonu (İngilizce). GIDA. 1995;20(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/