Dergi Kurulları

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Adına Sahibi

Prof. Dr. Saffet KÖSE İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Hukuku

Baş Editör

Prof. Dr. Mehmet Emre GÜLER İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ Türkiye Web
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi
Üretim ve Operasyon Yönetimi, Turizm, Sürdürülebilir Turizm, Turizm Pazarlaması

Editörler

Prof. Dr. Atilla AKBABA İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Prof. Dr. Atilla AKBABA
atilla.akbaba@ikcu.edu.tr
Linked-in: linkedin.com/in/atilla-akbaba-6a5b6268
Instagram: atillaakbaba1

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Dr. Atilla AKBABA 1969 yılında Kars’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Kdz. Ereğli’de tamamladı. Lisans öğrenimini 1991 yılında Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda tamamladı. Daha sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan burs sınavını kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti ve 1997 yılında Florida International University, The School of Hospitality’den yüksek lisans derecesi aldı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Doktora Programı’nı tamamlayarak doktora derecesi aldı. Lisans ve yüksek lisans öğrenimi sırasında Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli turizm işletmelerinde çalışma ve inceleme yapma olanağı buldu. Şu anda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Turizm Fakültesi’nde görev yapmakta olan Prof. Dr. Atilla Akbaba Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir. Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi (TURDEK) Kurucu Başkanı olan ve bir dönem TURDEK yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Atilla Akbaba, Uluslararası Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi’nin kurucusudur ve editör görevini de sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Prof. Dr. Atilla Akbaba’nın akademik ilgi alanlarında yurt içinde ve yurt dışında yayınlanmış çeşitli makale, kitap, bildiri ve çevrileri vardır. 

Turizm, Turizm (Diğer), Mutfak Kültürü, Gastronomi Turizmi

Alan Editörleri

Doç. Dr. Simge KÖMÜRCÜ SARIBAŞ İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ Türkiye
Etkinlik Yönetimi, Turizm, Sürdürülebilir Turizm, Turizm Pazarlaması, Turizm Yönetimi
Dr. Öğr. Üyesi Özgür SARIBAŞ İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Turizm
Dr. Öğr. Üyesi Fatih ÇAVUŞOĞLU KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Türkiye

   

Turizm Sosyolojisi, Otel İşletmeciliği, Turizm
Dr. Öğretim Görevlisi Ali KOÇAK AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Etkinlik Yönetimi, Turizm Pazarlaması
Dr. Ramazan DEMİR Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Rekreasyon, Tatil ve Turizm Coğrafyası, Rekreasyon Yönetimi

Dergi Sekreteri

Arş. Gör. Buğcan GÜVENOL IZMIR KATIP CELEBI UNIVERSITY, FACULTY OF TOURISM Türkiye
Rekreasyon, Tatil ve Turizm Coğrafyası, Kültürel Miras Turizmi, Ziyaretçi ve İzleyici Çalışmaları, Tüketici Davranışı, Turizm, Rekreasyon Yönetimi, Sürdürülebilir Turizm, Turist Davranışı ve Ziyaretçi Deneyimi, Turizm Pazarlaması
Son Güncelleme Zamanı: 5.03.2025 12:20:43