İlköğrenimini Belçika’da, liseyi İstanbul’da tamamladı. 1998 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olup aynı fakültenin “İslam Hukuku” kürsüsünde “Cerîde-i İlmiyye’de Nakz Kararlarının Hukuki Tahlili” adlı teziyle Yüksek Lisansını tamamladı.
Doktora çalışmasını 2011 yılında “Şikâyet Defterleri Işığında Osmanlı Hukuku ve Uygulaması” adlı eseriyle Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bitirdi. 2011-2014 yılları arasında İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Bölümünde kürsü başkanlığı ve öğretim üyeliği yaptı. Üniversite yıllarında pek çok Dernek ve Vakıfta alanıyla ilgili dersler ve seminerler verdi, atölye ve çalıştaylar düzenledi.
Hukuk tarihi, İslam hukuku ve Osmanlı hukuku alanında makale ve eserleri olan Gümrükçüoğlu halen Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hukuk Tarihi anabilim dalında öğretim üyeliği yapmaktadır. Aynı zamanda KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı)’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Zeynep Kevser Şerefoğlu DANIŞ
2002 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2006 yılında "Sosyal Kimlikleri Açısından Tanpınar'ın Roman Kahramanları" adlı tezi ile yüksek lisansını ve 2012 yılında, "Son Dönem (1980-2000) Türk Kadın Hikâyecilerinde Kadın Kimliği" adlı tezi ile doktorasını, İstanbul Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı'nda tamamladı. 2003-2012 yılları arasında Kahramanmaraş’ta Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptı. 2012 yılından itibaren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Araştırma alanları, modern edebiyat, edebiyat ve eleştiri, kadın hikâyeciler, çocuk edebiyatı, toplumsal cinsiyet ve edebiyat ilişkisi odağındadır.
2018 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde kadın çalışmaları ve çocuk çalışmalarına konsantre olan Toplum Araştırmaları ve Uygulama Merkezini kurdu. Toplumsal cinsiyet tartışmaları ve çocuk çalışmalarına ilişkin pek çok program, atölye, okuma grubu düzenledi, çalıştaylar organize etti, dersler açtı.
İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütülen İstanbul’un Seyyahı, Seyyah’ın İstanbul’u projesinde yer alarak yaratıcı yazarlık eğitimini koordine etti, dersler verdi. Evliya Çelebi’nin İzinde İstanbul Rotaları ile Genç Seyyahların Kaleminden İstanbul kitaplarının editörlüğünü yaptı. Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen “Millî Mücadele’nin Yerel Tarihleri” projesinin yürütücü ve editörleri arasında yer aldı.
2015 yılından beri, her yıl düzenlenen Kadın Araştırmaları Kongresi’nin akademik kurulundadır. FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi alan editörlüğünü, KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi baş editörlüğünü yürütmektedir.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümünde öğretim üyesidir. Lisans derecesini (1999) İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden, yüksek lisans derecesini aynı okulun Felsefe Tarihi programından, ikinci yüksek lisans derecesini (2010) Boston Üniversitesi Urban Policy programından, doktora derecesini (2010) ise Marmara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri programından almıştır. Posthüman: Şehir ve Beden (2021) ve Küreselleşen Karanlık (2023) iki kitabının yanı sıra kötülük, insan, toplumsal cinsiyet, felsefi antropoloji, şehir ve felsefe tartışmaları merkezinde akademik makaleleri ve denemeleri ile Türk düşüncesi, felsefi antropoloji ve toplumsal cinsiyet konularını içeren kitap bölümleri yayımlanmıştır. Siyasal Kitabevinden yayımlanmakta olan posthümanizm serisinin kitap editörlüğünü yapmaktadır. Çalışmalarına felsefî antropoloji, şehir, insan, posthümanizm, çağdaş beden tartışmaları, kötülük felsefeleri ve cinsiyet felsefeleri soru ve sorunları çerçevesinde devam etmektedir.
Doç. Dr. HİCRAN HAMZA ÇELİKYAY
1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun oldu. 2000-2009 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Coğrafi Bilgi Sistemi uzmanı olarak görev yapmıştır. 2010 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programını yüksek onur derecesiyle ve 2017 yılında Marmara Üniversitesi Yerel Yönetimler Anabilim Dalı Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı’nda doktora programını yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. 2014- 2015 yıllarında Siyaset, Ekonomi Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) araştırmacı olarak ve 2016-2017 yıllarında Yeşilay Genel Merkezi Bilimsel Araştırmalar Birim Yöneticisi olarak görev yapmıştır.
2018 yılında Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Kamu Politikası Anabilim Dalı başkanıdır. 15.11.2021- 02.02.2022 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri Southern Tarım ve Teknik Üniversitesi’nde “Akıllı Şehirlerde IoT Teknolojileri: Gizlilik ve Güvenlik Esasları” konusunda araştırma yapmıştır. 11.08.2022 tarihinde Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları Bilim alanında Doçent ünvanı almaya hak kazanmıştır.
Çalışma alanları arasında Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları, Kamu Politikaları, Metropoliten Yönetim, Kentsel Sistemler, Akıllı Şehirler, Kent Mülteciliği ve Göç Politikaları bulunmaktadır.
Prof. Dr. Mehmet Fatih Aysan Marmara Üniversitesi Nüfus ve Sosyal Politikalar Merkezi müdürü ve Sosyoloji Bölümü öğretim üyesidir. 2011 yılında University of Western Ontario’da Sosyoloji doktorasını tamamlamış, yine aynı üniversitede 2010-2012 yılları arasında öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. Temel ilgi alanları demografi, aile, iktisadi sosyolojisi ve sosyal politikalar olan Aysan’ın çalışmalarının merkezini emek piyasası, nüfus yapısı ve sosyal politikaların toplum refahı üzerindeki etkileri oluşturmaktadır. Aysan’ın araştırmaları TÜBA, Avrupa Birliği, Avrupa Araştırma Konseyi, IDRC, British Council ve TÜBİTAK tarafından desteklenmiş olup çalışmalarından bazıları Routledge, Palgrave, Springer, Population & Development Review, Canadian Journal of Sociology ve Emerging Markets & Finance gibi dergi ve yayınevlerinde yayımlanmıştır.
Neslihan Arıcı Özcan: Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programından lisans (2006), Okan Üniversitesi Klinik Psikoloji programından yüksek lisans (2009), Sakarya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programından “Travmatik Yas ve Aile Dayanıklılığı” konusu ile doktora (PhD, 2014) derecesini aldı. 2006- 2015 yılları arasında da Medipol Hastanesinde Uzman Klinik Psikolog olarak çalıştı. 2015-2017 yılları arası İstanbul Medipol Üniversitesi Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde Dr. Öğretim üyeliği yaptı. 2017 Mayıs ayından itibaren de İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Hizmetler bölümünde öğretim üyeliği yapmaya devam etmektedir. 2021 Mayıs ayında ise doçent unvanı almıştır. Arıcı Özcan aldığı birçok uluslararası terapi eğitimi doğrultusunda akademi ve uygulama alanında travma ve aile terapisi üzerine çalışmaktadır. 2019 yılında Somatik Deneyimleme eğitimlerini, 2021’de Integral Somatik Yaklaşım Eğitimini tamamlamıştır.
İletişim: +90 537 553 7624 / neslihan@neslihanarici.com
İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimine İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde devam etti. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde, doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi anabilim dalında tamamladı.
I am a Faculty Member @ Ege University, Management Information Systems and Faculty member of the Portland State University Chapter of the Omega Rho International Honor Society. Visiting Scholar @ Portland State University, Maseeh College of Engineering and Computer Science, Department of Engineering and Technology Management. My research topics are; technology capability; scientometrics; bibliometrics; patent intelligence; text/tech mining
Majored in Translational Studies (English), Seda Yeşildal holds an MA in Turkish Literature. She was pursuing a Ph.D at the Department of Civilisational Studies, the Alliance of Civilisations Institute. She has been a translator since 2002, translated papers in different fields, MA and Ph.D dissertations, books, movie/TV show subtitles, short stories, and penned travel notes. She works for a project-based institution meant for gifted&talented students. Also, as a part-time job, she works as a tourist guide in Istanbul, trying to be a cultural ambassador.
Arabic and English
İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Bilim Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Felsefe Tarihi’nde “Yeni Gerçekçilik Işığında Bertrand Russell’de Bilgi Problemi” tez konulu yüksek lisansını yaptı. Aynı adlı yüksek lisans tezi Muhayyel yayınlarından basıldı. Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. Medeniyet Üniversitesi, Felsefe Bölümü’nde, “Yeni Bilginin Dolaşım Araçları: 17. Yüzyıl İngiltere’sinde Yeni Bilginin Kamusallaşması’’ tez konulu Doktorasını tamamladı. Aynı adlı doktora tezi Hiperlink ve Ketebe yayınlarından basıldı. Marmara Üniversitesi, Felsefe ve Din Bilimlerinde, “19. Yüzyılda Osmanlı’da Yeni Bilimin Dolaşım Araçları” tez konulu ikinci doktorasını verdi. Kamusallaşma Mekanları Olarak Kahvehaneler, Sanatın Şahitliğinde Bilimin Dönüşümü ve İslam Bilim Tarihi, Osmanlı Bilim Tarihi üzerine makale ve yazıları bulunmaktadır. Bilim Tarihi Sohbetleri programının yapımcısı ve koordinatörüdür. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölümü’nde Dr. Öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda FSMVÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Enstitüsü’nde müdür olarak görev yapmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarında görev almaktadır ve TÜBİTAK Bilim Tarihi Atölyeleri projesinin yürütücüsüdür.
Bergama’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bergama’da tamamladı. Tarih eğitimine Uludağ Üniversitesi’nde başladı. Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Cumhuriyet dönemi eğitim politikaları üzerine yaptı. Doktora sonrası araştırmalarını 2005-2006’da visiting scholar, 2014-2016’da postdoctoral olarak ABD’de Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde karşılaştırmalı eğitim ve eğitim politikaları alanında sürdürdü. Eğitim politikaları, yabancı uzmanlar, öğretmen eğitimi, okul binaları, sosyal bilgilerin teorik temelleri gibi konu başlıklarını içeren çok sayıda Türkçe, İngilizce kitapları, kitap bölümleri ve makaleleri yayınlandı. Avrupa Birliği, BAP, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK projelerinde yürütücü, danışman ve araştırmacı olarak görev yaptı.
Ankara doğumlu. Lisans ve lisansüstü eğitimini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde tamamladı. Lisansüstü eğitimi sırasında Viyana Çevresi’nin bilimsellik ölçütünü incelediği yüksek lisans tezini ve Hegel, Marx ve Fukuyama’nın tarih felsefelerini incelediği doktora tezini yazdı. Hâlen Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve çalışmalarını epistemoloji, ontoloji ve dil felsefesi alanlarında sürdürmektedir.
Başlıca eserleri: Tarihin Sonu Fikri ve Küreselleşme: Fukuyama’nın Hegel ve Marx Yorumu’nun Değerlendirilmesi (2015); Modern Mantık (Ed. 2017); Çağdaş Fransız Felsefesi (Ed., 2019); Emek ve Mülkiyet (Ed., 2022); Başkası ve Şiddet (Ed., 2022)