Dergi Kurulları

Şef Editör

Prof. Dr. Scott SMİTH University of Kansas Amerika Birleşik Devletleri Web

Scott McBride Smith, müzik eğitiminde tanınmış bir liderdir. Cordelia Brown Murphy Kansas Üniversitesi'nde Piyano Pedagojisi Profesörü olarak, öğretmen eğitimi ve piyano pedagojisi gibi ulusal konulara odaklanmaktadır. Uluslararası Genç Müzisyenler Enstitüsü'nün Başkanı ve CEO'su olarak, dünyanın dört bir yanından yetenekli genç sanatçılar için özel eğitim sunan bir yaz programını yönetiyor. Çığır açan yeni Amerikan Popüler Piyano dizisinin ortak yazarlarından biri olarak, günümüz öğrencileri için bir çalışma kursu oluşturulmasına yardımcı oldu - sevdikleri müziği çalarken gerekli sıkı çalışmaya ilham veren araçlar sağladı. Royal American Conservatory Examinations'ın eski başkanı olarak, ABD'de ulusal müfredatı ve değerlendirmeyi savunarak standartlar oluşturmaya çalıştı. Ve Ulusal Müzik Öğretmenleri Derneği'nin eski bir bölüm başkanı ve California Profesyonel Müzik Öğretmenleri Derneği'nin başkanı olarak, müzik öğretimi topluluğundaki tüm profesyonelleri etkileyen sorunlar üzerinde çalışıyor. Uzun süredir Irvine, California'da ödüllü öğrencilere öğretmenlik yapan Dr. Smith'in öğrencileri 1988, 1990, 1996, 1998, 1999, 2001, 2004, 2006 ve 2008 yıllarında California Eyalet Şampiyonu olmuştur. Naftsger Yarışması, Çaykovski Yarışması ve Ulusal Müzik Öğretmenleri Derneği yarışmalarında ödül kazananlar. Dr. Smith'in 11 yıllık öğrencisi olan Amir Khosrowpour, Kansas Üniversitesi'nde Dr. Jack Winerock'un öğrencisiyken 2001-2002 Steinway Ulusal Kolej Şampiyonu oldu. Öğrencisi Jeremy Siskind, 2002 ASACAP Vakfı Genç Caz Bestecisi ödülünün sahibi oldu. Dr. Smith, kolej metni The Well-Tempered Keyboard Teacher'ın ortak yazarı ve Clavier Companion dergisinin yardımcı editörüdür. Christopher Norton's Guide to Microjazz kitabının ortak yazarıdır. Müzik öğretimine yönelik felsefi ve bilişsel yaklaşımına artan ilgi, 1999'dan bu yana her MTNA Konferansında atölye çalışmaları ve gösteriler de dahil olmak üzere ABD, Kanada, Avrupa, Asya, Avustralya ve Güney Amerika'da boy göstermesiyle sonuçlandı. Ancak yeteneğini asla kaybetmedi. meslekte mizah görmek ve gülmek. Dr. Smith, Peru, Lima'daki Bela Bartok Konservatuarı'nda Misafir Profesör olarak görev yaptı; Hong Kong Sahne Sanatları Akademisi'nde; Çin'de, Sichaun Müzik Konservatuarı'nda ve Shenzhen Sanat Okulu'nda; ve Uluslararası Piyano Eğitimi Vakfı'nın sponsorluğunda Tayvan'da. Scott McBride Smith, doktora derecesini Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden aldı ve burada Üstün Piyano Mezunu ödülünü kazandı. Müzik Öğretmenleri Ulusal Birliği Ulusal Kurulu'nun eski bir üyesi, aynı zamanda Avrupa Piyano Öğretmenleri Derneği'nin ve Erken Çocukluk Müzik ve Hareket Derneği'nin Birinci Düzey Sertifikalı üyesidir.

Eğitimi
D.M.A., Piano Performance, 1982 University of Southern California
Minor(s): Music History, Conducting, 20th-century American and English Literature

Bazı önemli makaleleri

Smith, S. M., Hung, C., & Bu, J. (2019). United States Music Certification Exam Curriculum. Lawrence. (Refereed)
This was a major re-edit and translation of the English language version. There are three books (Repertoire, Technic, and Skills) in 10 levels.
Smith, S. M. (2019). American Popular Piano, Etudes, Bk. 4. (Refereed)
This is a major revision of the 2005 original, incorporating a research-based approach to teaching improvisation at early levels of piano study. It was published in China in Chinese translation.
Smith, S. M. (2018). American Popular Piano Etudes, Preparatory Level. In American Popular Piano. (Refereed)
This is a major revision of the 2005 original, incorporating a research-based approach to teaching improvisation at early levels of piano study.
Smith, S. M. (2018). Seymour Fink Master Technician. Clavier Companion. (Refereed)
Smith, S. M. (2018). Clavier Companion. (Refereed)
McBride Smith, S. (2018). In S. M. Smith, USMCE Piano Studies Book, The New Millennium Series, Diamond Edition, Grade 10. Lawrence. (Refereed)
This is the second of two advanced level studies books to be used in the U.S. Music Certification Examinations. I chose content, indicated leveling, and provided fingering on selected works.
McBride Smith, S. (2018). In S. M. Smith, USMCE Piano Studies Book, The New Millennium Series, Diamond Edition, Grade 9. (Refereed)
This is the first of two advanced level studies books to be used in the U.S. Music Certification Examinations. I chose content, indicated leveling, and provided fingering on selected works.
McBride Smith, S. (2018). In S. M. Smith, USMCE Piano Performance Book The New Millenium Series Diamond Edition, Grade 7. (Refereed)
I re-edited this educational anthology for publication in China, correcting note errors and re-doing fingering where necessary.
McBride Smith, S. (2018). In S. M. Smith, USMCE Piano Performance Book The New Millenium Series Diamond Edition, Grade 8. (Refereed)
I re-edited this educational anthology for publication in China, correcting note errors and re-doing fingering where necessary.

Tam CV'si tıklayınız

Müzik, Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk, Müzik Eğitimi
Prof. Dr. Walter FELDMAN Bir kuruma bağlı değildir Amerika Birleşik Devletleri Web

Walter Zev Feldman hem Osmanlı Türk müziği hem de Yahudi müziği alanında önde gelen bir araştırmacıdır. Music of the Ottoman Court: Makam, Composition, and the Early Ottoman Instrumental Repertoire (Berlin, 1996) ve Klezmer: Music, History, & Memory (Oxford, 2016) kitaplarının yazarıdır ve "Ottoman Müzik" ve "Klezmer Müziği" New Groves Müzik ve Müzisyenler Sözlüğüne. 2004 yılında Türkiye Mevlevi Dervişlerinin İnsanlığın Sözlü ve Somut Olmayan Mirasının Başyapıtı olarak UNESCO'ya başarıyla uygulanmasının eş yönetmenliğini yaptı. Güncel araştırma ilgi alanları arasında Osmanlı müziğinde ritmik döngü (usul) ve ezgi ilişkisi ve Aşkenaz Yahudi ve diğer dans kültürlerinde jestler yer almaktadır.

Eğitimi
Columbia Üniversitesi'nden Orta Asya Edebiyatı (Özbek ve Çağatay) Doktorası, 1980. Tez: Özbek Sözlü Destanı: Ondokuzuncu Yüzyılın Sonları ve Yirminci Yüzyılın Başları Ozanlarının Belgelenmesi (1980).
City College of New York Doğu Dilleri Lisans Derecesi (1970).

Araştırma Bursları ve Diğer Ödüller
Magowan Aile Vakfı (2017-18): "Moldova'nın Klezmer Müziği Üzerine Röportajlar" (Christina Crowder ile birlikte).
Westphalian Wilhelms University (WWU) Bursu (Şubat 2016): “En Eski Hamparsum El Yazmalarına Göre Tanburi Isak Fresk Kompozisyonları.”
NYU AD Araştırma Geliştirme Fonu (Eylül 2014-Ağustos 2015): “Moldova'nın Klezmer Müziği.”
NYU AD Araştırma Geliştirme Fonu (Ağustos 2011-Aralık 2013): “Geleneksel Moldova Düğün Masası Şarkısında Tarih ve Hafıza (Cîntec de Masa), ca. 1840-1960.”
Magowan Aile Vakfı, (2008, 2007, 2002-2004); Beit Shalom Aleichem, (2003); Yahudi Kültürünü Anma Vakfı, (2001-2002): “Klezmer: Müzik, Tarih ve Hafıza.”
The Littauer Foundation, (2000): "Jeremiah Hescheles'in Klezmer Malzemeleri.
National Endowment for the Humanities, (1998-99): “Osmanlı Şiirinde Hint Üslubu.”
ABD Eğitim Bakanlığı, (1990-92): “İleri Türkçe Öğretim Materyalleri.” IREX, (1988, 1989, 1990, 1991): "Özbek Sözlü Destanı."
National Endowment for the Humanities, (1985-87): Prens Demetrius Cantemir'in (1673-1723) “Alfabetik Gösterime Göre Müzik Bilimi Kitabı”nın Açıklamalı Çevirisi.
American Research Institute in Turkey, (1984): “The Philosophy of Music in Ottoman Turkey.”
Princeton Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Araştırma Komitesi, (1984): "Music and Zikr of the Sunni Tarikats of Istanbul."
_______ (1983): “Osmanlı Lirik Formu Murabba.””
Ulusal Beşeri Bilimler Vakfı ve Türkiye'deki Amerikan Araştırma Enstitüsü, (1983): “Ondokuzuncu Yüzyıl Türkiye'sinde Geleneksel Sanat Müziğinin Konumu.”
National Endowment for the Arts, (1978-1979): "Yahudi Enstrümantal Halk Müziği."

Mesleki Deneyimi
New York University Abu-Dhabi, Müzik Profesörü (2009-2012), Misafir Müzik Profesörü (2013--2016), Kıdemli Araştırma Görevlisi (2017-2019).
New York Üniversitesi, Performans Çalışmaları Bölümü, Yarı Zamanlı Misafir Profesör (sonbahar 2008).
Kudüs Müzik ve Dans Akademisi (Rubin Academy), Eğitmen, Caz ve Disiplinlerarası Bölüm, (2008 baharı-2010 baharı).
Bar İlan Üniversitesi, Müzik Bölümü (Tel-Aviv), Yarı Zamanlı Doçent, (2004-2009).
Center for the Classical Music and Dance of the Orient, Kudüs, öğretim görevlisi, (2001-2007).
Tel-Aviv Yidiş Enstitüsü (Beit Shalom Aleichem), öğretim görevlisi, (2002-2003).
Yahudi ve İlgili Müzik Programlama Sanat Yönetmeni, 92nd Street Y,(2004-2007).
İbrani Üniversitesi, Kudüs, Yahudi Müziği Araştırma Merkezi, Üye, (2002-günümüz).
Misafir Öğretim Üyesi, Bar İlan Üniversitesi, Müzikoloji Bölümü, (2001).
Misafir Profesör, New York Üniversitesi, Müzik Bölümü, (2000).
Pensilvanya Üniversitesi, Asya ve Ortadoğu Çalışmaları Bölümü, Türkçe ve Türkçe Programları Koordinatörü, (1986—1998).
Misafir Yardımcı Doçent, Müzik Bölümü, Princeton Üniversitesi, (1985).
Princeton Üniversitesi, Yakın Doğu Dilleri ve Kültürleri, Yardımcı Doçent, (1981-1984).

Son Araştırma Projeleri
Deutsches Forschungs Gemeinschaft sponsorluğunda, Prof. Ralf Martin Jager başkanlığında, Westphalian Wilhelms University of Münster (2015-2026) tarafından desteklenen Corpus Musicae Ottomanicae (CMO) projesinin Yönetim Kurulu Üyesi.

Kullandığı Diller
Konuştuğu diller: İbranice, Yidiş, Rusça, Türkçe, Özbekçe, Kazakça.
Araştırmada kullandığı diller: Osmanlı, Çağatay, Fars, Türkmen, Azerbaycan, Uygur, Alman, Fransız, Rumence.

Tam CV'si için tıklayınız

Klasik Batı Müziğinde Kompozisyon, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Müzik (Diğer)

Danışma Kurulu

Prof. Dr. Alicia MARAVELIA Hellenic Institute of Egyptology Yunanistan Web

Alicia MARAVELIA: Although a recognized Egyptologist (PhD in the University of Limoges, 2004) and Astronomer (PhD in the University of Athens, 1997), with an initial BSc in Physics (University of Thessaloniki, 1988), Founder and Director of the Hellenic Institute of Egyptology, Co-Ordinator of three Research Projects and prolific author of more than 150 papers, books and reviews, she is also very fond of Music and the History of Music. She has studied Byzantine Music in Thessaloniki and Athens and wrote a book of Propria ( Akolouthia ) to honor the memory of Saint Alice/Alexandra of Russia (the Passion-Bearer). She specializes in the enharmonion genos of the Oktoechos and is very interested between the relations and interactions of the Arabic and Ottoman Maqam   with the various modes ( echoi ) of Byzantine Music.  

Dini Musiki, Arkeoloji, Dinler Tarihi

Editörler/Alan Editörleri

Dr. Özgecan KARADAĞLI KUNTZ Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türkiye
Müzik, Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji
Doç. Dr. Serkan DEMİREL ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ, İCRA SANATLARI FAKÜLTESİ, ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ, ÇALGI EĞİTİMİ ANASANAT DALI Türkiye

1996 yılında, askeri bando okuluna girdim. 2000 yılında trompet sanatçısı olarak mezun oldum. o yıldan beri trompet sanatçısı olarak askeri bandoda bir çok uluslarası müzik festivaline katıldım. yurt içinde sayısız konserler verdim. 2017 yılında gazi üniversitesi müzik eğitimi yüksek lisansı bitirdim. 2021 yılında yine gazi üniversitesi müzik eğitimi doktora programını bitirdim. 2017 yılından beri, gazi üniversitesi müzik öğretmenliği bölümünde bireysel çalgı dersi ve bireysel çalgı öğretimi derslerini vermekteyim. 

Eğitim Programları ve Öğretim, Güzel Sanatlar Eğitimi, Müzik Sosyolojisi, Müzik, Müzik Algısı, Müzik Eğitimi, Müzik Performansı, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Müzik (Diğer)
Doç. Dr. Günay MAMMADOVA Nahçıvan Devlet Üniversitesi Azerbaycan
Müzik Eğitimi, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Müzik (Diğer)
Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALAN ANADOLU UNIVERSITY Türkiye Web

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alan, 1986 yılında lisans eğitiminin Dokuz Eylül Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini 2012 yılında Haliç Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Musikisi Anasanat Dalı’nda, Sanatta Yeterlik eğitimini 2018 yılında Haliç Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Musikisi Anasanat Dalı’nda tamamladı. Çalışma alanları; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Vokal Müzik, Caz Müziği, Müzik Tarihi, Etnomüzikoloji, Müzik Eğitimi ve Müzik Öğretim Yöntemleri, Çağdaş Sanat şeklindedir. Seçilen akademik çalışmaları; Alan, M. (2024). Türk müziği çocuk şarkılarında Kürdi (Frigien) makamı yapısının incelenmesi. Türk Müziği Dergisi, 4(1), 57-64.
Alan, M., and Gürgen, İ.(2023). Contribution of folk songs to language skills of primary school students within the scope of qualified teacher training programs” Journal for the Interdisciplinary Art and Education, 4(2), 83-90.
Alan, M. (2023). The examination of the workbooks on “bağlama” teachıng within the scope of systematic exercises, 2nd International Rast Music Congress (IRMC), Antalya. January 14-15th. e-ISBN Proceedings Book: 978-605-06640-8-9
Alan, M. (2021). BONA Türk Müziğinde Dizi-Seyir Alıştırmaları. Yurtrenkleri Yayınevi, Ankara. ISBN:978-975-8303-90-8. (Kitap Basımı 2021).
Kurum: Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi,Temel Eğitim Bölümü, Müzik Öğretmenliği, Eskişehir, Türkiye E-mail: mehmeta@.anadolu.edu.tr 
ORCID: 0000-0002-1821-4870

Güzel Sanatlar Eğitimi, Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk, Müzik Eğitimi, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji
Doç. Dr. Alper ŞAKALAR KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Alper Şakalar, Klasik Batı Müziği ve Türk Müziği alanında çalışmaları olan ve bu çalışmaları müziğin alt disiplinleri içerisinde ele alan bir araştırmacıdır. Temel vokal eğitiminin yanı sıra Türk Müziği’nde ve Klasik Batı Müziği’nde şarkı söyleme stilleri ile ilgili farklı çalışmaları olan araştırmacı; şarkıcılık, müzikoloji ve müzik teknolojisi disiplinlerinin birlikte kullanıldığı çeşitli proje ve çalışmalarda yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır. Prof. Pekin Kırgız ile ileri şarkı söyleme teknikleri ve opera şarkıcılığı üzerine çalışmalar geçekleştirmiştir. Şarkı söyleme stillerindeki modernleşme ve yerellik eilişkisi üzerine çalışmalar yapan Şakalar, Osmanlı İmparatorluğu döneminde ses eğitimi vermek için yurtdışından gelip İstanbul’a yerleşen eğitimcileri tespit etmiş, yaptığı çalışmalarla Türkiye’deki Cumhuriyet sonrası ses eğitimi literatürüne çeşitli katkılar sağlamıştır. Osmanlılar döneminde devlet marşı olarak kullanılan Hamidiye Marşı’nın, Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yıldönümü dolayısıyla Varşova Kral Sarayı’nda (2017) sözlü prömiyerini gerçekleştirmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Turan Sağer danışmanlığında tamamladığı doktora çalışması sonrası Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde şan ve bireysel ses eğitimi alanlarında ders vermeye başlamıştır. 2018-2022 yılları arasında devlet kurumları bünyesinde kurduğu korolarla, birlikte şarkı söyleme kültürünün gelişmesine katkılar sağlamıştır. Üniversite radyosunun kuruluşunda yer alarak  halkın iletişim araçlarındaki müzikal algısı ve müzikal iletişimle ilgili araştırmalar ve projeler geçekleştirmiştir. Yürütücü ve araştırmacı olarak kurumsal projelerle ses kayıt ve yayın stüdyoları kurmuş, yapılan müzikal çalışmaların kaydedilmesi, arşivlenmesi ve TRT ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda yayınlanmasını sağlamıştır. 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere solist olarak katılan Şakalar’ın aynı yıl gerçekleştirdiği Türk Halk Müziği stüdyo ve konser kayıtları devlet kurumları tarafından yayınlanmıştır. 2023 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu stüdyolarında gerçekleştirilen müzik programlarına ve çeşitli kurum ve kuruluşların organize ettiği konser etkinliklerinde solist olarak yer almıştır. Doçentliğini Müzik alanında Türk Halk Müziği Yorumculuğu özelinde almıştır ve çalışmalarını ulusal şarkı söyleme stilinin geliştirilmesi özelinde devam ettirmektedir.,

Müzik, Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk, Müzik Teknolojisi ve Kayıt, Müzik Teorileri, Türk Halk Müziğinde Kompozisyon, Türk Halk Müziğinde Yorumculuk
Prof. Dr. Hasibe Zeynep RUSU ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, DEVLET KONSERVATUVARI Türkiye

Prof. Dr. H. Zeynep RUSU, eğitim hayatına Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı Trompet Sanat Dalı'nda başlamıştır. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda tamamladıktan sonra A.B.D'deki Michigan State University College of Music'te yüksek lisans, University of Cincinnati College-Conservatory of Music'te ise müzik doktorası eğitimini tamamlamıştır. 2005 yılından beri Anadolu Üniversitesi Trompet Sanat Dalı'nda öğretim üyesi olarak çalışan RUSU, 2022 yılında profesör ünvanını almış ve halen aynı kurumda, eğitim, araştırma ve performans faaliyetlerine devam etmektedir; özellikle müzik performansı, müzik fizyolojisi ve müzik alanında diğer disiplinlerarası konulara ilgi duymakta, ağırlıklı olarak bu konularla ilgili araştırma ve yayınlar yapmaktadır.  

Müzik Sosyolojisi, Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk, Müzik Algısı, Müzik Eğitimi, Müzik Performansı, Müzik (Diğer)

Editör Kurulu

Yrd. Doç. Dr. Adhurim RASİMİ University of Prishtina Kosova
Eğitim, Müzik Eğitimi, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Müzik (Diğer)
Doç. Dr. Tuğçem KAR İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Müzik
Doç. Dr. Şevki Özer AKÇAY ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Müzik Sosyolojisi, Bilişsel Sinirbilim , Müzik, Müzik Eğitimi, Müzik Performansı, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji
Prof. Dr. Ralf Martin JäGER Westfälische Wilhelms-Universität Almanya Web
Müzik
Prof. Dr. Okan Murat ÖZTÜRK ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Sosyoloji, Sanat ve Edebiyat, Müzik, Dini Musiki, Klasik Batı Müziğinde Kompozisyon, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Türk Halk Müziğinde Kompozisyon, Türk Halk Müziğinde Yorumculuk
Prof. Dr. Melik Ertuğrul BAYRAKTARKATAL BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji
Dr. Vladimir VALJAREVİC Mannes School of Music Amerika Birleşik Devletleri Web
Müzik, Müzik Eğitimi
Yrd. Doç. Dr. Pooyan AZADEH Iran University of Art İran Web
Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk, Müzik Eğitimi, Müzik Performansı
Prof. Peter KÖRNER ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Müzik, Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk
Prof. Dr. Mehmet Safa YEPREM Marmara University Türkiye Web
Dini Musiki, Klasik Batı Müziğinde Kompozisyon, Klasik Batı Müziğinde Yorumculuk, Müzik Eğitimi, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Türk Halk Müziğinde Yorumculuk, Türk Sanat Müziğinde Kompozisyon
Prof. Dr. Ahmet Hakkı TURABİ Division of Turkish Religious Music, Amasya University, Faculty of Theology, Amasya, Türkiye Türkiye
Dini Musiki, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Türk Musikisi
Doç. Dr. Sehrana KASİMİ Azerbaijan National Academy of Science, Institute of Architecture and Art Azerbaycan Web
Müzik Antropolojisi, Müzik Eğitimi, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji

Language Editor

Uzm. Dr. Stephen KUNTZ University of Alberta Türkiye
İkinci Bir Dil Olarak İngilizce, İngiliz ve İrlanda Dili, Edebiyatı ve Kültürü, Yaratıcı ve Profesyonel Yazarlık (Diğer)

Mizanpaj

Uzman İlhan BALTACI GAZİ ÜNİVERSİTESİ, GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Türkiye
Grafik Tasarımı, Müzik Eğitimi

RMD Editor Kurulu İletişim Bilgileri

Editör Kurulu
Baş Editör
Walter Feldman – walterzevfeldman@gmail.com- Emekli, Bir kuruma bağlı değil- US

Scott McBride Smith- smcbsmith@ku.edu - University of Kansas- US
Yardımcı Editörler
Alper Şakalar - alpersakalar@gmail.com- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi- Türkiye

Danışma Kurulu

Dr Dr Alicia Maravelia, nut_ntrt@otenet.gr- Hellenic Institute of Egyptology- Yunanistan

Alan Editörleri/Editörler

Murat Gurel – murat.gurel@omu.edu.tr- Ondokuz Mayıs Üniversitesi- Türkiye

Özgecan Karadağlı- ozgecan.karadagli@gmail.com - Hacıbayram Veli Üniversitesi-  Türkiye

Günay Mammadova - gunay-memmedli@mail.ru - Nahçıvan Devlet Üniversitesi - Azerbaycan

Serkan Demirel- sekole@gmail.com-Ankara Music ve Güzel Sanatlar Üniversitesi- Türkiye
Serkan Çelik- scelik55@gmail.com- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi - Türkiye

Uluslararası Yayın Kurulu
Ertuğrul Bayraktarkatal – bayraktarkatal@gmail.com- Başkent Üniversitesi- Türkiye

Ralf Martin Jäger – ralf.jaeger@wwu.de- Westfälische Wilhelms-Universität- Almanya
Vladimir Valjarevic – vladimir.valjarevic@gmail.com- Mannes School of Music- Amerika Birleşik Devletleri
Okan Murat Ozturk – okanmurat@gmail.com- Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi- Türkiye
Şevki Özer Akçay – akcay_ozer@yahoo.com- Atatürk Üniversitesi- Türkiye
Safa Yeprem – syeprem@gmail.com- Marmara Üniversitesi- Türkiye
Sehrana Kasimi – sekasimi@mail.ru- Azerbaycan Milli Konservatuarı- Azerbaycan

Adhurim Rasimi, sadhurimrasimi@hotmail.com, Priştina Üniversitesi-Kosova
Ahmet Hakkı Turabi –  ahturabi@yahoo.com- Amasya Üniversitesi-Türkiye

Peter Körner – peterkorner@uludag.edu.tr-Uludağ Üniversitesi -Türkiye

Pooyan Azadeh- pooyan.art.university@gmail.com -University of Art -İran

Dil Editörleri
Stephen Kuntz- stephenkuntz44@gmail.com- Türkiye

Mizanpaj-Tasarım
İlhan Baltacı - ibaltaci90@gmail.com- Türkiye

Son Güncelleme Zamanı: 18.12.2024 20:11:09

Yazarlarımızın editöryal süreçlerin aksamaması için editöryal emaillere 3 gün içinde yanıt vermeleri gerekmektedir.