Dergi Kurulları

TESAM (Ekonomik Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) Adına İmtiyaz Sahibi

Yıldırım DENİZ, 19 Şubat 1979 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerini Bursa’da tamamlayan Deniz, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlamıştır. Uludağ Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında doktorasına tamamlayan Deniz, 2011 yılından bu yana, “Ekonomik, Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi – TESAM”da Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Deniz'in çalışma alanları Türkiye-ABD İlişkileri, ABD, Orta Doğu ve Çin çalışmalarıdır.

Uluslararası İlişkiler, Amerika Çalışmaları, Ortadoğu Çalışmaları, Uzakdoğu Çalışmaları

Yazı İşleri Müdürü

Doktora Muhammet AYDOĞAN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Büyüme

Editör

Prof. Dr. Veysel BOZKURT ISTANBUL UNIVERSITY Türkiye
Sosyoloji

Alan Editörleri

Doç. Burak Hamza ERYİĞİT MARMARA UNIVERSITY Türkiye

Doç. Dr. Burak Hamza ERYİĞİT

1978 yılında Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dünyaya gelen Eryiğit, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2001 yılında mezun olmuştur. Lisansüstü öğrenimine 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler programında başlayan Eryiğit, 2005 yılında söz konusu programı tamamlamıştır. Ardından Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında doktora öğrenimine başlayan Eryiğit 2012 yılında bu programı bitirmiş ve lisansüstü öğrenimini tamamlamıştır.
2004 yılında kamu görevine TEDAŞ’ta başlayan Eryiğit, sırasıyla Adalet Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Uşak Üniversitesi’nde görev yapmıştır. Halen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Eryiğit, 2019 yılında Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları alanında doçent unvanını alamaya hakanmış olup; Yerel Yönetimler kürsüsündeki akademik görevine devam etmektedir.    

Yerel Yönetimler
Ferhat PİRİNÇÇİ Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Filiz ERYILMAZ Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Ekonometrik ve İstatistiksel Yöntemler, Makroekonomik Teori, Finansal Ekonomi
Doç. Dr. Hilal YILDIRIR KESER BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İthalat İhracat Yönetimi, Uluslararası Lojistik, Uluslararası Ticarette Pazarlama
Yrd. Doç. Dr. Levent Ersin ORALLI ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Türkiye
Hukuk ve Yasal Çalışmalar, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği, Ortadoğu Çalışmaları, Uluslararası Güvenlik, Uluslararası Hukuk
Prof. Dr. Sema AY Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Avrupa Birliği Ekonomisi, Uluslararası İktisadi Kuruluşlar, Uluslararası İktisatta Bölgesel Gelişme ve Küreselleşme, Uluslararası İktisat (Diğer)
Dr. Öğr. Üyesi Turgay MÜNYAS İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Finansal Piyasalar ve Kurumlar

Yayın Koordinatörü

Uluslararası İlişkiler, Amerika Çalışmaları, Türk Dış Politikası

Yabancı Dil Editörü

Uluslararası İlişkiler

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Barış ÖZDAL ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Türkiye

1993–1997 yılları arasında Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans, 1997–2000 yılları arasında da İstanbul Üniversitesi SBE Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini tamamlayan ÖZDAL, “Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası ve Türkiye” konulu tezi ile Bursa Uludağ Üniversitesi SBE Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda doktor unvanını almıştır.


Ocak 2011’de Siyasi Tarih alanında Doçent unvanını alan Barış ÖZDAL, Ağustos 2016’dan itibaren Bursa Uludağ Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Siyasi Tarih Anabilim Dalı’nda Profesör öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır ve Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir.


Diplomasi Tarihi, Dünya Tarihi, Avrupa Güvenliği, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, Uluslararası Göç ve Nüfus Hareketleri, Türkiye-Ermenistan İlişkileri ile Kıbrıs Sorunu üzerine ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda makale, bildiri ve kitap bölümü tarafından yayımlanmıştır.

Göçmen Kültürü Çalışmaları, Ekonomi Diplomasisi, Avrupa Birliği, Uluslararası Göç, Güvenlik Çalışmaları, Siyasi Tarih, Göç Tarihi
Prof. Dr. Mehmet ERYILMAZ Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Örgütsel Davranış
Kamu Yönetimi

Hakem ve Danışma Kurulu

Prof. Dr. Adem ÇAYLAK Kocaeli University Türkiye Web
Siyasal Teori ve Siyaset Felsefesi, Siyasi Düşünce Tarihi, Türk Siyasal Hayatı
Doç. Dr. Ali Zafer SAĞIROĞLU Ankara Yıldırım Beyazıt Universitesi Türkiye Web
Göç, migration, identity, kimlik, uluslararası hareketlilik, mülteci, refugee
Sosyoloji, Göç Sosyolojisi
Prof. Dr. A. Yasemin YALTA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Makro İktisat, Uluslararası İktisat
Yrd. Doç. Dr. Barış ADIBELLİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler
Doç. Dr. Cüneyt ÖZŞAHİN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Uluslararası İlişkiler, Ortadoğu Çalışmaları
Doç. Dr. Çiğdem AYDIN KOYUNCU Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Uluslararası İlişkiler, Bölgesel Çalışmalar, Uluslararası İlişkiler Kuramları, Uluslararası İlişkilerde Siyaset, Uluslararası Kuruluşlar, Yakınçağ Balkan Tarihi
Doç. Dr. Deniz SERT ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Uluslararası Göç
Doç. Dr. Erdal BAYRAKCI Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Türkiye
E-Devlet, Kamu Yönetimi, Kentsel Politika, Katılım ve Yönetişim
Doç. Emine AKÇADAĞ ALAGÖZ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Türk Dış Politikası, Uzakdoğu Çalışmaları
Prof. Dr. Fatma Neval GENÇ AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Kriz ve Konu Yönetimi, Doğal Afetler
Prof. Dr. Feridun YILMAZ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İktisat Metodolojisi, İktisat Felsefesi, İktisat Sosyolojisi
Prof. Dr. Fırat PURTAŞ ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Bölgesel Çalışmalar
Doç. Dr. Furkan KAYA YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Uluslararası İlişkiler, Türk Dış Politikası, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi
Doç. Dr. Hakan ARIDEMİR DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Devletler Hukuku Anabilim Dalı Başkanıdır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi, Yüksek Lisans eğitimini Dumlupınar Üniversitesi ve Doktora eğitimini Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. Araştırmacı olarak bilimsel araştırma projelerinde yer aldı. Uzmanlık alanları; Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Örgütlerdir. Bölgesel Deniz Jeopolitiği Meseleleri ve Uluslararası Deniz Hukuku alanında çalışmalarını sürdürmektedir. Uzmanlık alanında çeşitli makaleleri, kitapları ve bildirileri bulunmaktadır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin yanı sıra Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Harp Akademileri Komutanlığı Silahlı Kuvvetler Akademisi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi gibi kurumlarda çeşitli dönemlerde dersler verdi. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Dergisi ve Deniz Araştırmaları ve Mavi Strateji Dergisi Editörlüğünü yapmaktadır. Uluslararası Afro-Avrasya Araştırmaları Kongresi'nin koordinatörlüğünü yürütmektedir. Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği Üyesi ve TUİÇ Akademi Akademik Kurul Başkanıdır. Alanya Üniversitesi ve Alaaddin Keykubat Siber Akademi Vakfı (AKSAV) tarafından kurulan Uluslararası Düşünce Kurulu üyesi ve yetkili temsilcisidir. Afro-Avrasya Araştırmaları Derneği Başkanıdır.

Uluslararası İlişkiler, Bölgesel Çalışmalar, Uluslararası Hukuk
Prof. Dr. Hamza ATEŞ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Türkiye
E-Devlet, Kamu Yönetimi, Kentsel Politika, Katılım ve Yönetişim, İnsan Kaynakları Yönetimi
Avrupa ve Bölge Çalışmaları, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri, Avrupa Çalışmaları, Bölgesel Çalışmalar, Küreselleşme, Ortadoğu Çalışmaları, Türk Dış Politikası, Türk Dünyası Çalışmaları, Uluslararası Güvenlik
Prof. Dr. İlhami DURMUŞ ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ, EDEBİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Eski Anadolu Tarihi, Eski Önasya Tarihi, Orta Asya Tarihi
Prof. Dr. İlyas KEMALOĞLU Marmara University Türkiye Web

2001’de Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde lisansını, 2003’te “Altın Orda - İlhanlı Münasebetleri” başlıklı tezle yüksek lisansını ve 2008’de “Altın Orda ve Rusya: Rusya Üzerindeki Türk-Tatar Etkisi” başlıklı tezle doktorasını tamamladı. 2012’de doçent, 2017’de profesör oldu. Rusça, İngilizce, Farsça ve çeşitli Slav ve Türk lehçelerini bilen Kemaloğlu, 2004-2008 yılları arasında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)’nde Rusya-Ukrayna Masası’nda görev yaptı. 2009-2012 yılları arasında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne bağlı Ermeni Araştırmaları Grubu’nun projesi çerçevesinde TC Başbakanlık Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu’nda çalıştı. 2009-2013 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Orta Doğu Stratejik Araştırmaları Merkezi (ORSAM)’nde Avrasya Danışmanı olarak görev yaptı. 2013-2020 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 2020’den itibaren Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi’nde de ders vermektedir. 2013 ve 2018 yıllarında Kemaloğlu, arka arkaya iki kez TC Başbakanlık Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu’na aslî üye seçildi. Prof. Dr. İlyas Kemaloğlu’nun çalışmalarının büyük bir kısmı, Altın Orda, Tatar hanlıkları, Rusya tarihi, Türk-Rus münasebetleri ve günümüz Avrasya coğrafyasındaki güncel gelişmeler ile ilgilidir. Telif, çeviri ve edit olmak üzere kırka yakın kitap çalışması, hakemli dergilerle popüler siyaset ve tarih içerikli dergilerde de çok sayıda makalesi yayımlanmıştır. Altın Orda’ya dair çalışmaları, Türkiye’de konuyla ilgili önemli boşluğu doldurmuştur. İlyas Kemaloğlu, Ötemiş Hacı’nın Çengiznamesi, Velyaminov Zernov’un Kırım hanlarına ait yarlıklarını, Altın Orda hanlarının yarlıklarını, Galstyan’ın Moğollara dair Ermeni kaynaklarını da Türkçeye kazandırarak Türkiye’de Altın Orda ve Hanlıklar Tarihi araştırmalarına önemli katkıda bulundu. Kazan’da faaliyet gösteren Altın Orda Araştırmaları Merkezi danışmanlığı yapan Kemaloğlu, aynı zamanda merkezin çıkarttığı Golden Horde Review adlı derginin yayın kurulu üyesidir. Altın Orda ve Rusya: Rusya Üzerindeki Türk-Tatar Etkisi (Ötüken Yayınları, 2009) adlı çalışması, 2011’de Türk Tarih Kurumu Teşvik Ödülü’ne, 2019’da ise İlim Yayma Vakfı Sosyal Bilimler Ödülü’ne layık görüldü. Altın Orda ve hanlıklar tarihinin yanı sıra Kemaloğlu’nun Türkçeye kazandırdığı ana kaynakların başında yine farklı dönemlerde Osmanlı’ya gelen Rus diplomatlarının elçilik rapor ve hatıraları gelmektedir. Bu eserler, özellikle Osmanlı-Rus tarihinin araştırılması açısından önem arz eden kaynaklardır. Bunun dışında Kemaloğlu, Ermeni meselesi ve Sultan II. Abdülhamid dönemi ile ilgili Rus arşiv belgelerini Türkçeye tercüme ederek Türk araştırmacıların istifadesine sundu. Son çalışmalarının arasında Atlas Tartarica (2017) ve Rus Genelkurmay Belgelerinde II. Abdülhamid ve Osmanlı Ordusu (2018) gibi prestij yayınlar ile metin yazarlığı ve danışmanlığını yaptığı yedi dile tercüme edilen 13 bölümlük Türkler belgeseli (2014) yer almaktadır.


Orta Asya Tarihi, Türk Kültür Tarihi, Genel Türk Tarihi (Diğer)
Prof. Dr. İmam Bakır KANLI MARMARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Sürdürülebilir Kalkınma, Şehir ve Bölge Planlama
Prof. Dr. İrfan ALBAYRAK ANKARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Sümeroloji, Eskiçağ Tarihi, Eski Anadolu Tarihi
Prof. Dr. Kamuran REÇBER Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Avrupa Birliği Hukuku, Uluslararası Kamu Hukuku, Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri
Doç. Mehmet Ali AYDEMİR MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

1980 Sakarya doğumlu, Selçuk Üniv. Sosyoloji lisans (2002), yüksek lisans 2005 ve doktora (2011) derecelerini Sosyoloji alanında aldı. Sosyal sermaye, gençlik sosyolojisi, aile ve din alanları ve kültürel çalışmalar alanında eserler üretmektedir. Halen Muş Alparslan üniversitesi Sosyoloji bölümünde akademik çalışmalarına devam etmektedir. 

Sosyoloji, Aile Sosyolojisi, Aile ve İlişkiler Sosyolojisi, Gençlik Sosyolojisi, Kırsal Sosyoloji, Kültür Sosyolojisi, Sosyolojide Niceliksel Yöntemler, Sosyolojide Niteliksel Yöntemler
Prof. Dr. Mehmet YÜCE Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
İdare Hukuku, Hukuk Sosyolojisi, Mali Hukuk
Prof. Dr. Meral SERARSLAN RADYO, SİNEMA VE TELEVİZYON BÖLÜMÜ Türkiye
Sinema
Prof. Dr. Metin ÖZDEMİR Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Makro İktisat, Enflasyon, Konjonktür Dalgalanmaları, Maliye Politikası, Para Politikası, Para-Bankacılık, Uluslararası Finans
Prof. Dr. Mustafa LAMBA BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Kamu Yönetimi, Katılım ve Yönetişim, Strateji, Yönetim ve Örgütsel Davranış, Yönetim ve Organizasyon Eğitimi
Prof. Dr. Mustafa Nail ALKAN Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türkiye
Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği, Avrupa Birliği-Türkiye İlişkileri, Avrupa Çalışmaları, Uluslararası Kuruluşlar
Prof. Dr. Muzaffer Ercan YILMAZ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ARKEOLOJİK ARAŞTIRMA MERKEZİ Türkiye
Uluslararası İlişkiler
Dr. Öğr. Üyesi Müşfika Nazan ARSLANEL TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Siyaset Bilimi
Prof. Dr. Murat Ozan BAŞKOL Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Ekonomi Politik Teorisi, Uluslararası İktisat, Uluslararası İktisadi Kuruluşlar, Uluslararası İktisatta Bölgesel Gelişme ve Küreselleşme, Uluslararası Ticaret
Doç. Dr. Öner AKGÜL MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ, ATATÜRK STRATEJİK ARAŞTIRMALAR ENSTİTÜSÜ, STRATEJİ VE GÜVENLİK ARAŞTIRMALARI ANABİLİM DALI Türkiye
Uluslararası Siyaset, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Güvenlik, Uluslararası İlişkilerde Uyuşmazlık Çözümü
Prof. Dr. Özlem OĞUZHAN ISTANBUL MEDENIYET UNIVERSITY Türkiye
Görsel İletişim Tasarımı
Prof. Dr. Ragıp Kutay KARACA İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Uluslararası İlişkiler
Doç. Dr. Sıtkı SÖNMEZER İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Uluslararası Finans, Finans ve Yatırım
Prof. Dr. Tuncay ÖĞÜN Department of Contemporary History, Muğla Sıtkı Koçman University, Faculty of Literature, Muğla, Turkey Türkiye Web
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi
Prof. Dr. Ulvi KESER Girne Amerikan Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi
Dr. Öğr. Üyesi Veysel KURT İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Siyaset Bilimi
Prof. Dr. Yavuz GÜNAŞDI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, TARİH BÖLÜMÜ Türkiye
Eski Anadolu Tarihi, Eski Önasya Tarihi, Eski Yunan ve Roma Tarihi, İslam Öncesi Türk Tarihi, Orta Asya Tarihi, Türk Bozkır Kültürü
Doç. Dr. Zahide ONARAN İstanbul University Economics Faculty Department of Economics /Theory of Economics Türkiye
Makro İktisat, Enflasyon, Kalkınma Ekonomisi - Makro, Para-Bankacılık, Uluslararası Finans, Gelişme Ekonomisi, İktisat Teorisi, Uluslararası İktisat, Sağlık Ekonomisi, Uluslararası Ticaret
Son Güncelleme Zamanı: 7.12.2024 12:39:08