BibTex RIS Cite

Determination of Polyols in some Turkish and French Wines (Turkish with English Abstract)

Year 2003, Volume: 28 Issue: 5, - , 01.10.2003

Abstract

In this research 30 different Turkish and French wine samples (white, red and rose) were analysed by using GC-MS techniques to determination of their poliols contents. The level of polyols such as; 1,2 propandiol, ethylenglycol, 2,3-butandiol and glycerol has been compared in the different French and Turkish wine samples. The results show that the polyols content of Turkish wines are generally lower than French wines.  

Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi

Year 2003, Volume: 28 Issue: 5, - , 01.10.2003

Abstract

Bu çalışmada Türk ve Fransız şaraplarından oluşan toplam 30 farklı beyaz, pembe ve kırmızı şarap örneğinde poliol miktarları GC-MS teknikleri kullanılarak saptanmış ve Türk ve Fransız şarapları 1,2 propandiol, etilenglikol, 2,3-butandiol ve gliserol miktarları yönünden karşılaştırılmıştır. Elde olunan sonuçlara göre genel olarak, Türk şaraplarının Fransız şaraplarına göre daha düşük miktarda poliol içerdikleri belirlenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

R. Ertan Anlı This is me

Publication Date October 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 28 Issue: 5

Cite

APA Anlı, R. E. . (2003). Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. Gıda, 28(5).
AMA Anlı RE. Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. The Journal of Food. October 2003;28(5).
Chicago Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”. Gıda 28, no. 5 (October 2003).
EndNote Anlı RE (October 1, 2003) Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. Gıda 28 5
IEEE R. E. . Anlı, “Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 28, no. 5, 2003.
ISNAD Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”. Gıda 28/5 (October 2003).
JAMA Anlı RE. Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2003;28.
MLA Anlı, R. Ertan. “Bazı Türk Ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 28, no. 5, 2003.
Vancouver Anlı RE. Bazı Türk ve Fransız Şaraplarında Poliollerin Belirlenmesi. The Journal of Food. 2003;28(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/