Hatice Kübra Ensert profil resmi
Hatice Kübra Ensert Doç. Dr. HİTİT ÜNİVERSİTESİ
Yayın 2 Hakemlik 1
2 Yayın
1 Hakemlik

Uzmanlık Alanları

Arkeoloji (Diğer)

Biyografi

Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi’nde, Doktora eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi alanında tamamladı. 1997’de Mustafa Kemal Üniversitesi’nde uzman kadrosunda çalışmaya başladı. 1998’de Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’ne yardımcı doçent olarak atandı. Mustafa Kemal Üniversitesinde Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Başkanlığı, Arkeoloji Bölümü (Kurucu) Başkanlığı, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı, ARSAMER Merkez Genel Kurulu Üyeliği, ARSAMER Yönetim Kurulu Üyeliği, Antakya Doğa Araştırmaları Topluluğu Kurucu Üyesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Uzmanlık Grubu Üyeliği, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bölümler Uzmanlık Grubu Üyeliği, Arkeoloji Bölümü Socrates-Erasmus Koordinatörü gibi idari görevlerinde bulundu.
2012’de Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’ne Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı. 2019’dan bugüne Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalında doçent kadrosunda görev yapmaktadır. Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ÖYP Birim Koordinatörlüğü görevini (2012-); Karadeniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini (2020-2021) yürüttü. Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Prehistorya Anabilim Dalı Başkanlık görevine kısa bir süre vekalet etti.
Ekip üyesi, başkan vekili veya kazı başkan yardımcısı olarak katıldığı ulusal ve uluslararası projeler: Samsat Höyük Kazısı (Aşağı Fırat Projesi Kurtarma Kazıları); Oylum Höyük Kazı Projesi (Hacettepe Üniversitesi); Kilis Yüzey Araştırması Projesi (Hacettepe Üniversitesi); Amuq Valley Regional Project Survey (Chicago Oriental Institute Amuq Valley Regional Project, Chicago Üniversitesi); Tell Kurdu Kazısı (Chicago Oriental Institute, Amuq Valley Regional Project Chicago Üniversitesi); The Amuq Valley Regional Project Survey/Amuq Valley Early Bronze Age Project (Chicago Oriental Institute Amuq Valley Regional Project, Toronto Üniversitesi); Akarçay Höyük Kazısı (ODTÜ-TAÇDAM Ilısu ve Karkamış Baraj Gölleri Altında Kalacak Arkeolojik ve Kültür Varlıklarını Kurtarma Projesi); Oymaağaç Kazı Projesi (Alman Bilimsel Araştırma Kurumu (DFG), Berlin Üniversitesi, Alman Şark Cemiyeti Destekleri ile).

Kurum

HİTİT ÜNİVERSİTESİ

Yayınlar

0

99

OYLUM HÖYÜK’TE DAGAN KÜLTÜ?
DOI: 10.17218/hititsosbil.306185
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1303

0

1303

Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.