Doç. Dr. Hatice Çelik, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Bölge Çalışmaları Enstitüsü Asya Çalışmaları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesidir. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladıktan sonra, ODTÜ Asya Çalışmaları Anabilim Dalı’ndan yüksek lisans derecesini almıştır. Doktora çalışmalarını ODTÜ Bölge Çalışmaları Anabilim Dalı’nda Güney Kore-ASEAN ilişkileri üzerine tamamlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında Güney Kore’de Academy of Korean Studies’de altı ay misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Asya ülkelerinin dış politika ve ikili ilişkileri, güvenlik, kadın, çevre ve diğer pek çok tema üzerine kaleme aldığı çok sayıda makalesi ve kitap bölümü bulunmaktadır. İlgi alanları Asya uluslararası sistemi, karşılaştırmalı ve eleştirel bölge çalışmaları, orta ölçekli güçler, Kore Yarımadası siyaseti ve ASEAN bölgesidir.
Bölge Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı olan Doç. Dr. Elem EYRİCE TEPECİKLİOĞLU, aynı zamanda Afrika Çalışmaları Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır. Doktora derecesini 2013 yılında alan Eyrice Tepeciklioğlu, doktora sonrası çalışmalarını 2014-2015 yılları arasında Güney Afrika’da yer alan Cape Town Üniversitesi Afrika Çalışmaları Merkezi’nde gerçekleştirmiştir. Afrika siyaseti, Türkiye-Afrika ilişkileri ve Afrika’da yükselen güçlerle ilgili çok sayıda yayını bulunmaktadır. En son yayınları arasında ortak editörlüğünü yürüttüğü Turkey in Africa: A New Emerging Power? (Routledge, 2021), Turkey’s Pivot to the African Continent: Strategic Crossroads (Routledge, 2024) ve Turkey in Africa (Special Issue: Journal of Balkan and Near Eastern Studies, 2024) yer almaktadır.
Dr. Zeynep Tuba Sungur, Afganistan ve Güney Asya bölgesinin sosyolojisi ve siyasi tarihi üzerine uzmanlaşmaktadır. Doktora ve yüksek lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ); lisans derecesini ise Boğaziçi Üniversitesi’nden almıştır. Doktora derecesini 2020 yılında ODTÜ Bölge Çalışmaları Programından alan Dr. Sungur, aynı dönemde ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmış (2014-19); sonrasında ODTÜ Asya Çalışmaları Yüksek Lisans Programında dersler vermiştir (2021-22). 2022 yılında TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursunu almaya hak kazanan Dr. Sungur, 2022-2023 akademik yılında bir yıl süreyle Londra Üniversitesi SOAS’ta (School of Oriental and African Studies) bulunarak araştırma yürütmüştür. Dr. Sungur, Eylül 2023’te ASBÜ Bölge Çalışmaları Enstitüsü Asya Çalışmaları Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi olarak katılmıştır.
Dr. Yavuz Çelik, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Çin’de tamamlamış olup, yüksek lisans derecesini Nankai Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Kamu Politikası Bölümü’nde, doktora derecesini ise Şanghay Üniversitesi Küresel Çalışmalar Bölümü’nde almıştır. Çalışmaları Çin’in Orta Asya politikası, bölgedeki sosyo-ekonomik ilişkileri, artan nüfuzu ve bölge ülkeleriyle rekabeti üzerine yoğunlaşmaktadır. Çin-Orta Asya ilişkileri üzerine çeşitli akademik makaleleri bulunmaktadır. Aralık 2024 itibarıyla Sosyal Bilimler Üniversitesi Bölge Çalışmaları Enstitüsü’nde göreve başlamış olup, Türk Devletlerinde Karşılaştırmalı Siyaset dersini vermektedir.
Dr. Yusuf Avcı, lisans (Uluslararası İlişkiler) ve yüksek lisans (Siyaset Bilimi) derecelerini Ankara Üniversitesi’nden, doktora derecesini ise Sheffield Üniversitesi Doğu Asya Çalışmaları Okulu’ndan 2021 yılında almıştır. Doktora araştırması sırasında Waseda Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Ayrıca Warwick Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak dersler vermiştir. 2024 yılı yaz döneminde Sciences Po Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde misafir araştırmacı olarak doktora sonrası çalışmalar yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı, Sheffield Üniversitesi, Japan Foundation ve Campus France gibi kurumlardan burs ve araştırma destekleri almıştır. 2021 yılından beri Bölge Çalışmaları Enstitüsü’nde Asya Çalışmaları Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır. Çalışma alanları arasında özellikle Türkiye ve Japonya bağlamında göç hareketleri, Asya çalışmaları, nitel araştırmalar ve etnografi yer almaktadır.