Yazım Kuralları

1. Dergimizde aynı dönemde bir yazarın birden fazla çalışması değerlendirmeye alınmaz. Ayrıca iki sayı üst üste aynı yazarın makalesi yayınlanmaz.
2. Makale hacmi, başvuruda Türkçe makaleler için 8.000 kelimeyi; yayında (revizyonlarla birlikte) 9.000 kelimeyi geçmemelidir. İngilizce makaleler için başvuruda 12.000 yayında 13.000 kelime sınırı uygulanacaktır. Arapça makaleler için 7.000 kelimeyi geçmemelidir. Ancak bu konudaki nihaî karar Yayın Kuruluna aittir.
3. Başlık, metnin en üstünde, ortalanmış, tüm harfleri büyük, 12 punto, koyulaştırılmış olarak ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.
4. İngilizce başlık, Türkçe başlığın hemen altında, 10 punto, normal ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.
5. Yazar/yazarların, unvan içermeyen ad/adları, başlığın hemen altında ve başlıktan 6 nk aşağıda, sayfanın sağına yaslanmış biçimde, normal, soyad/soyadlar büyük olarak verilmelidir.
6. Yazar/Yazarların alan bilgileri, unvan, kurum, e-mail ve ORCID numarası sıralamasıyla, aralarda virgülle ayrılmış ve sonda noktalı biçimde, yazar/yazarların adlarının sağında yıldız işareti (*) ile gösterilmiş olarak, sayfa altında, 10 punto, tek aralıklı normal yazılmış sayfa alt bilgisi olarak gösterilmelidir.
7. Özet, başlığın altında, iki yana yaslı, koyu olarak yazılmalıdır. Bu başlığı altında, içeriği en uygun biçimde ifade eden, en az 100, en fazla 200 kelimeden oluşan, 10 punto ile, tek satır aralıklı ve Türkçe yazılmalıdır. Abstract, “Anahtar Kelimeler”in bir satır altında, Abstract başlığı altında, 10 punto ile tek satır aralıklı normal şekilde yazılır. Özet ve Abstract ilk sayfada yer almalıdır.
8. Temel Metin, A4 boyutunda (29.7x21 cm), tüm kenar boşlukları 2.5 cm olan sayfada, MS Word programında, Times New Roman yazı karakteri, 12 punto, 1.5 satır aralığıyla yazılmalıdır.
9. Paragraf yapısı ilk satır 1,25 olarak ayarlanmalıdır. Paragraf yapmak için elle boşluk bırakılmamalıdır. Dipnotlar Times New Roman 10 punto olmalıdır. Dipnotların paragraf yapısı 0,4 asılı olarak ayarlanmalıdır. Kaynakçada yer alan kaynaklar Times New Roman 10 punto olmalı ve paragraf yapısı 1,25 asılı olarak ayarlanmalıdır. Metin ve dipnotta yer alan Arapça ibareler, Traditional Arabic yazı stilinde, metinde 12 punto bold, dipnotta ise 10 punto bold olarak yazılmalıdır. Bilimsel çalışmalar İSNAD ATIF SİSTEMİ (2. Edisyon) göre hazırlanmalıdır. https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/
10. Derginin belirtmiş olduğu yazım kurallarına ve İSNAD Atıf Sistemi 2. Edisyon Dipnotlu Sistem'e uygun olarak hazırlanmayan makaleler Ön Kontrol Aşamasında DOĞRUDAN reddedilir ve aynı yayın döneminde tekrar işleme alınmaz.
11. Bölüm başlıkları koyu yazılır ve 1., 2., 3., şeklinde numaralandırılır.
1. Bölüm Başlığı veya Ana Başlık (İlk Harfler Büyük)
1.1. Alt başlık (Cümle düzeni, ilk harf büyük, geri kalanlar küçük harf)
1.1.1. İkinci düzey alt başlık (Cümle düzeni, ilk harf büyük, geri kalanlar küçük harf)
1.1.1.1. Üçüncü düzey alt başlık (Cümle düzeni, ilk harf büyük, geri kalanlar küçük harf)
GİRİŞ, SONUÇ ve KAYNAKÇA başlıkları numaralandırılmaz.

12. Tablolar, metinde sola yaslı ve içeriği 10 punto ile yazılmış şekilde verilmelidir. Tablolar, Tablo 1. şeklinde, koyu, 12 punto ile numaralandırılarak tablo başlıklarına eklenir. Başlıklarda ise kelimenin ilk harfi büyük geri kalanı cümle düzeninde yazılmalıdır. Tablolar alıntı ise tablonun hemen altında, 10 punto ile ve (Kaynak:) başlığında belirtilmelidir. Resim, fotoğraf ve diğer türlü görseller, yazıda verildiği bölümün veya paragrafın hemen altında verilir. Görseller ve Şekiller (Resim/ Görsel/ Fotoğraf 1.) de bu şekilde numaralandırılarak başlıklandırılır ve kaynakları altlarında aynı şekilde gösterilir.
13. Yayınlanmak üzere gönderilen makaleler Ön Kontrol, İntihal Taraması, Hakem Değerlendirmesi ile Türkçe-İngilizce-Arapça Dil Kontrolü aşamalarından geçirilmektedir. Ön Kontrol aşamasını geçen çalışmalar ise çift taraflı kör hakemlik ilkesi çerçevesinde en az iki hakemin görev aldığı değerlendirme sürecine alınmaktadır.

İSNAD DİPNOTLU ATIF SİSTEMİ https://www.isnadsistemi.org/
The Isnad Citation Style https://www.isnadsistemi.org/en/

ÖRNEK MAKALE KAPAK SAYFASI
ÖRNEK MAKALE ŞABLONU
TELİF HAKKI DEVİR FORMU
ETİK KURUL İZNİNE GEREK OLMADIĞINA DAİR BEYAN FORMU
ARAŞTIRMACILARIN KATKI ORANI BEYANI VE ÇATIŞMA BEYANI

Son Güncelleme Zamanı: 5.09.2024 11:30:58