BibTex RIS Kaynak Göster

Processing of Blood and Products as Foodstuffs Intended for Human Consumption (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.06.1986

Öz

İnsanın beslenmesi ve bugün dünyada yaklaşık 500 milyon insanın fizyolojik açlığı söz konusu olduğunda, protein kaynağı ve noksanlığı esası oluşturmaktadır. Bu nedenle, yeni protein kaynakları araştırılıp insanlığın hizmetine sunmak, bilim adamlarının en önemli görevleri arasındadır. Kan, hayvan etinin insanlar tarafından tüketilmeye başlanması ile mevcut olan yüksek proteinli bir yan üründür. Ancak, kan uzun yıllar hiç kullanılmadan akıtılıp ziyan edilmiş, sonraları hayvan yemi katkısı olarak değerlendirilmeye başlanmıştır. Maalesef, bugün hala yurdumuzda, ancak bazı büyük kesimhanelerde elde edilen kan hayvan yemi olarak işlenmekte, hemen hemen bütün belediye mezbahaları dahil, çeşitli kesimhanelerde kan toplanmamakta ve akıtılarak bu kıymetli ürün ziyan edilmektedir.

Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.06.1986

Öz

İnsanın beslenmesi ve bugün dünyada yaklaşık 500 milyon insanın fizyolojik açlığı söz konusu olduğunda, protein kaynağı ve noksanlığı esası oluşturmaktadır. Bu nedenle, yeni protein kaynakları araştırılıp insanlığın hizmetine sunmak, bilim adamlarının en önemli görevleri arasındadır. Kan, hayvan etinin insanlar tarafından tüketilmeye başlanması ile mevcut olan yüksek proteinli bir yan üründür. Ancak, kan uzun yıllar hiç kullanılmadan akıtılıp ziyan edilmiş, sonraları hayvan yemi katkısı olarak değerlendirilmeye başlanmıştır. Maalesef, bugün hala yurdumuzda, ancak bazı büyük kesimhanelerde elde edilen kan hayvan yemi olarak işlenmekte, hemen hemen bütün belediye mezbahaları dahil, çeşitli kesimhanelerde kan toplanmamakta ve akıtılarak bu kıymetli ürün ziyan edilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. Yusuf Gökalp Bu kişi benim

Mete Yanar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Gökalp, H. Y. ., & Yanar, M. . (1986). Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi. Gıda, 11(3).
AMA Gökalp HY, Yanar M. Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi. GIDA. Haziran 1986;11(3).
Chicago Gökalp, H. Yusuf, ve Mete Yanar. “Kan Ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi”. Gıda 11, sy. 3 (Haziran 1986).
EndNote Gökalp HY, Yanar M (01 Haziran 1986) Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi. Gıda 11 3
IEEE H. Y. . Gökalp ve M. . Yanar, “Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi”, GIDA, c. 11, sy. 3, 1986.
ISNAD Gökalp, H. Yusuf - Yanar, Mete. “Kan Ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi”. Gıda 11/3 (Haziran 1986).
JAMA Gökalp HY, Yanar M. Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi. GIDA. 1986;11.
MLA Gökalp, H. Yusuf ve Mete Yanar. “Kan Ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi”. Gıda, c. 11, sy. 3, 1986.
Vancouver Gökalp HY, Yanar M. Kan ve Ürünlerinin İnsan Gıdası Olarak İşlenmesi. GIDA. 1986;11(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/