In this work, fatty acids in by laurel leaves and berry fat taken from Iskenderun were analysed by gas chromatography. As result, it has been found palmitic (%20.83), linoleic (%18.15) and linolenic (%41.16) in laurel leaves fat, and palmitic (%20.83), linoleic (%18.15) and linolenic (%41.16) in laurel leaves fat, and palmitic (%20.83), oleic (%39.17) and linoleic (%19.96) in laurel berry fat as dominant acids.
Bu çalışmada, İskenderun civarından temin edilen defne meyvesi ve defne yaprağı yağının yağ asitleri gaz kromatografisi ile analiz edildi. Analiz sonucunda yağ asitleri içinde en fazla defne yağında, palmitik (%20.83), linoleik (%18.15) ve linolenik (%41.16), defne meyvesi yağında palmitik (%20.83), oleik (%39.17) ve linoleik (%19.96) asitler bulundu.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1996 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 3 |