BibTex RIS Kaynak Göster

The Thermodynamics of Water Activity in Foods (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

In this review, water activity which plays very important role during food processing and storing has been described in terms of thermodynamics. Food-water interactions, properties of solutions in food systems, and the relationships between water activity and some thermodynamics parameters have also been considered.

Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

Bu derlemede, gıdaların işlenmesi ve depolanması sırasında, oldukça önemli bir rol oynayan su aktivitesinin termodinamik açıdan tanımı yapılmıştır. Ayrıca, gıda-su interaksiyonları, gıda sistemlerindeki çözeltilerin özellikleri ve su aktivitesi ile bazı termodinamik parametreler arasındaki ilişkiler incelenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Muharrem Certel Bu kişi benim

M. Fatih Ertugay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Certel, M. ., & Ertugay, M. F. . (1996). Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. Gıda, 21(3).
AMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. GIDA. Haziran 1996;21(3).
Chicago Certel, Muharrem, ve M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”. Gıda 21, sy. 3 (Haziran 1996).
EndNote Certel M, Ertugay MF (01 Haziran 1996) Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. Gıda 21 3
IEEE M. . Certel ve M. F. . Ertugay, “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”, GIDA, c. 21, sy. 3, 1996.
ISNAD Certel, Muharrem - Ertugay, M. Fatih. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”. Gıda 21/3 (Haziran 1996).
JAMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. GIDA. 1996;21.
MLA Certel, Muharrem ve M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği”. Gıda, c. 21, sy. 3, 1996.
Vancouver Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Termodinamiği. GIDA. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/