BibTex RIS Kaynak Göster

Research on the Possibilities of Using Buttermilk Powder in Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

Possibilities of using buttermilk powder instead of milk powder to increase total solids of milk in yoghurt production were investigated.   Chemical, physical and organoleptic properties of yoghurts produced by five different rations of buttermilk powder were determined. It has been found that buttermilk powder can be used at the level of £ 2% without causing any significant changes on yoghurt quality.   

Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

Bu araştırmada, yoğurt üretiminde kullanılan sütün kurumaddesini artırmada yağsız süttozu yerine yayıkaltı tozunun kullanım olanakları araştırılmıştır. Yayıkaltı tozu ile 5 farklı oranda katkılandırılan sütlerden yapılan yoğurtlarda çeşitli kimyasal, fiziksel ve duyusal analizler yapılmıştır. Sonuç olarak yoğurt üretiminde sütün kurumaddesinin artırılmasında süttozu yerine yayıkaltı tozunun kaliteyi olumsuz yönde etkilemeden %2 oranına kadar kullanılabileceği belirlenmiştir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zehra Güler Bu kişi benim

Emel Sezgin Bu kişi benim

Metin Atamer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Güler, Z. ., Sezgin, E. ., & Atamer, M. . (1996). Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Gıda, 21(5).
AMA Güler Z, Sezgin E, Atamer M. Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. GIDA. Ekim 1996;21(5).
Chicago Güler, Zehra, Emel Sezgin, ve Metin Atamer. “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”. Gıda 21, sy. 5 (Ekim 1996).
EndNote Güler Z, Sezgin E, Atamer M (01 Ekim 1996) Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. Gıda 21 5
IEEE Z. . Güler, E. . Sezgin, ve M. . Atamer, “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”, GIDA, c. 21, sy. 5, 1996.
ISNAD Güler, Zehra vd. “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”. Gıda 21/5 (Ekim 1996).
JAMA Güler Z, Sezgin E, Atamer M. Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. GIDA. 1996;21.
MLA Güler, Zehra vd. “Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması”. Gıda, c. 21, sy. 5, 1996.
Vancouver Güler Z, Sezgin E, Atamer M. Yayıkaltı Tozunun Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması. GIDA. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/