BibTex RIS Kaynak Göster

Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

Gıda endüstrisinde üretimin düzenli kontrol altında olması için, üretim esnasında gıda ürünlerinin hızlı analizi çok önemlidir. Son çalışmalar, hızlı kalite kontrol metodolojileri geliştirmek için Fourier Transform Infrared (FTIR) spektroskopi kullanılması doğrultusundadır ve FTIR teknolojisi gıda endüstrisi için kantitatif bir kalite kontrol aracı olarak önemli potansiyele sahiptir. FTIR analizi metotları kullanışlı, hızlı ve otomatiktir. ATR (Attenuated Total Reflectance) teknolojisi ile birleştiğinde örnek hazırlama işlemini önemli ölçüde kolaylaştırmaktadır. Bu makalede FTIR spektroskopinin temel prensiplerine, FTIR için örnek hazırlama ve uygulama tekniklerine ve gıda analizlerinde FTIR spektroskopinin bazı kullanım alanlarına değinilmektedir. 

Fourier Transform Infrared (FTIR) Spectroscopy Applied to Food Analysis (in English)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 5, - , 01.10.1996

Öz

The rapid analysis of food products is crucial in food industry for adjustment of manufacturing processes while production is underway. Recent research has led to development of rapid quality-control methodologies for the food industry through the application of Fourier Transform Infrared (FTIR) spectroscopy and FTIR technology has offered substantial potential as a quantitative quality control tool for the food industry. FTIR analysis methods are convenient, rapid and automatable, and in conjunction with ATR (Attenuated Total Reflectance) technology, dramatically simplify sample handing. This article covers basic principles FTIR spectroscopy respective sample preparation and application techniques and applications of FTIR spectroscopy to food analyses.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayşe Erkahveci Bu kişi benim

Artemis Karaali Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Erkahveci, A. ., & Karaali, A. . (1996). Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). Gıda, 21(5).
AMA Erkahveci A, Karaali A. Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). GIDA. Ekim 1996;21(5).
Chicago Erkahveci, Ayşe, ve Artemis Karaali. “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”. Gıda 21, sy. 5 (Ekim 1996).
EndNote Erkahveci A, Karaali A (01 Ekim 1996) Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). Gıda 21 5
IEEE A. . Erkahveci ve A. . Karaali, “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”, GIDA, c. 21, sy. 5, 1996.
ISNAD Erkahveci, Ayşe - Karaali, Artemis. “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”. Gıda 21/5 (Ekim 1996).
JAMA Erkahveci A, Karaali A. Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). GIDA. 1996;21.
MLA Erkahveci, Ayşe ve Artemis Karaali. “Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce)”. Gıda, c. 21, sy. 5, 1996.
Vancouver Erkahveci A, Karaali A. Fourier Transform Infrared (FTIR) Spektroskopinin Gıda Analizlerine Uygulanması (İngilizce). GIDA. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/