BibTex RIS Kaynak Göster

Mycotoxin Formation in Meat Products (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Aspergillus ve Penicillium grubu küfler, mikotoksin oluşturan belli başlı küflerdir. Mikotoksin oluşumu, küfün çeşidine, ortamda bulunan besin maddelerine, Sa-değerine, pH-değerine, Eh-potansiyeline, sıcaklık ve zamana bağlı olarak değişir. Et ve ürünlerinden izole edilen ve sentetik besi ortamında (Malzextrakt-Agar) Penicillium ve Aspergillus’lar tarafından üretilen, kimyasal yöntemle tesbit edilen belli başlı mikotoksinler; Aflatoksin, Brevianamid, Citreoviridin, Citrinin, Cyclopiazon asit, Fumitremorgen B, Gliseofulvin, Ochratoksin A, B, Patulin, Penicillin asit, Penitrem A, PR-Toksin, Roquerfortin, Rugolosin, S-Toksin, Sterigmatoycstin, Tremortin A, Verruculogen TR1, Xanthomegnin’dir. Küflendirilmiş et ürünlerinde, mikotoksin oluşumunu engellemek ve kontrollü üretimi sağlamak amacı ile P. nalgiovense starter kültür olarak önerilmektedir.

Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 1, - , 01.02.1987

Öz

Aspergillus ve Penicillium grubu küfler, mikotoksin oluşturan belli başlı küflerdir. Mikotoksin oluşumu, küfün çeşidine, ortamda bulunan besin maddelerine, Sa-değerine, pH-değerine, Eh-potansiyeline, sıcaklık ve zamana bağlı olarak değişir. Et ve ürünlerinden izole edilen ve sentetik besi ortamında (Malzextrakt-Agar) Penicillium ve Aspergillus’lar tarafından üretilen, kimyasal yöntemle tesbit edilen belli başlı mikotoksinler; Aflatoksin, Brevianamid, Citreoviridin, Citrinin, Cyclopiazon asit, Fumitremorgen B, Gliseofulvin, Ochratoksin A, B, Patulin, Penicillin asit, Penitrem A, PR-Toksin, Roquerfortin, Rugolosin, S-Toksin, Sterigmatoycstin, Tremortin A, Verruculogen TR1, Xanthomegnin’dir. Küflendirilmiş et ürünlerinde, mikotoksin oluşumunu engellemek ve kontrollü üretimi sağlamak amacı ile P. nalgiovense starter kültür olarak önerilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zerrin Apaydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Apaydın, Z. . (1987). Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu. Gıda, 12(1).
AMA Apaydın Z. Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu. GIDA. Şubat 1987;12(1).
Chicago Apaydın, Zerrin. “Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu”. Gıda 12, sy. 1 (Şubat 1987).
EndNote Apaydın Z (01 Şubat 1987) Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu. Gıda 12 1
IEEE Z. . Apaydın, “Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu”, GIDA, c. 12, sy. 1, 1987.
ISNAD Apaydın, Zerrin. “Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu”. Gıda 12/1 (Şubat 1987).
JAMA Apaydın Z. Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu. GIDA. 1987;12.
MLA Apaydın, Zerrin. “Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu”. Gıda, c. 12, sy. 1, 1987.
Vancouver Apaydın Z. Et Ürünlerinde Mikotoksin Oluşumu. GIDA. 1987;12(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/