BibTex RIS Kaynak Göster

Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.02.1980

Öz

Yemeklik mantar, uzun yıllardan beri, değişik işleme ve dayandırma yöntemleri ile, gıda teknolojisinde başlıca hammaddelerden birisini oluşturmaktadır. Bunun başlıca nedenlerinden birisi, mantarın değerli bir besin kaynağı olmasıdır. Diğer meyve ve sebzelerde olduğu gibi mantarında üretilmediği zaman dilimlerine ve yörelere iletilebilmesi, uygun yöntemlerle işlenmesine ya da dayandırılmasına bağlı kalmaktadır. Gerek bileşenleri ve gerekse yapısal özellikleri, mantarın işlenmesine özel bir özen gösterilmesini gerektirmektedir. Bu nedenle, işleme ve dayandırma uygulanan yöntemler, meyve ve sebzelere oranla daha fazla değişiklik göstermektedir.   

Main Areas of Use of Mushrooms in Food Technology and Canning (in Turkish)

Yıl 1980, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.02.1980

Öz

Yemeklik mantar, uzun yıllardan beri, değişik işleme ve dayandırma yöntemleri ile, gıda teknolojisinde başlıca hammaddelerden birisini oluşturmaktadır. Bunun başlıca nedenlerinden birisi, mantarın değerli bir besin kaynağı olmasıdır. Diğer meyve ve sebzelerde olduğu gibi mantarında üretilmediği zaman dilimlerine ve yörelere iletilebilmesi, uygun yöntemlerle işlenmesine ya da dayandırılmasına bağlı kalmaktadır. Gerek bileşenleri ve gerekse yapısal özellikleri, mantarın işlenmesine özel bir özen gösterilmesini gerektirmektedir. Bu nedenle, işleme ve dayandırma uygulanan yöntemler, meyve ve sebzelere oranla daha fazla değişiklik göstermektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1980
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Ekşi, A. . (1980). Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. Gıda, 5(1).
AMA Ekşi A. Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. GIDA. Şubat 1980;5(1).
Chicago Ekşi, Aziz. “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları Ve Konserveye İşlenmesi”. Gıda 5, sy. 1 (Şubat 1980).
EndNote Ekşi A (01 Şubat 1980) Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. Gıda 5 1
IEEE A. . Ekşi, “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi”, GIDA, c. 5, sy. 1, 1980.
ISNAD Ekşi, Aziz. “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları Ve Konserveye İşlenmesi”. Gıda 5/1 (Şubat 1980).
JAMA Ekşi A. Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. GIDA. 1980;5.
MLA Ekşi, Aziz. “Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları Ve Konserveye İşlenmesi”. Gıda, c. 5, sy. 1, 1980.
Vancouver Ekşi A. Mantarın Gıda Teknolojisinde Başlıca Değerlendirme Alanları ve Konserveye İşlenmesi. GIDA. 1980;5(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/