BibTex RIS Kaynak Göster

Emulsification of Sausage Type Meat Products (in Turkish)

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 3, - , 01.06.1988

Öz

Herbir işlenmiş et ürününün kendine özgü karakteristikleri ve hazırlama yöntemleri vardır. Et ürünlerinden bazılarının –ham, bacon, pastırma gibi- üretiminde büyük parça halinde etlerden yararlanılır ve etin dilimlenmesi ya da daha küçük parçalara ayrılması söz konusu değildir. Buna karşın bazı et ürünlerinin üretiminde, etin daha küçük parçalar halinde doğranması ya da parçalanması gerekir. Parçalamanın derecesi, etin dilimlenmesinden emülsiye etmeye kadar varan geniş bir değişim gösterir. Sucuk üretiminde etin parçalanması, etin genellikle 3 mm çaplı aynadan geçirilerek kıyma haline getirilmesi şeklindedir.   

Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon

Yıl 1988, Cilt: 13 Sayı: 3, - , 01.06.1988

Öz

Herbir işlenmiş et ürününün kendine özgü karakteristikleri ve hazırlama yöntemleri vardır. Et ürünlerinden bazılarının –ham, bacon, pastırma gibi- üretiminde büyük parça halinde etlerden yararlanılır ve etin dilimlenmesi ya da daha küçük parçalara ayrılması söz konusu değildir. Buna karşın bazı et ürünlerinin üretiminde, etin daha küçük parçalar halinde doğranması ya da parçalanması gerekir. Parçalamanın derecesi, etin dilimlenmesinden emülsiye etmeye kadar varan geniş bir değişim gösterir. Sucuk üretiminde etin parçalanması, etin genellikle 3 mm çaplı aynadan geçirilerek kıyma haline getirilmesi şeklindedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 13 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ertaş, A. H. . (1988). Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. Gıda, 13(3).
AMA Ertaş AH. Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. GIDA. Haziran 1988;13(3).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”. Gıda 13, sy. 3 (Haziran 1988).
EndNote Ertaş AH (01 Haziran 1988) Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. Gıda 13 3
IEEE A. H. . Ertaş, “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”, GIDA, c. 13, sy. 3, 1988.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”. Gıda 13/3 (Haziran 1988).
JAMA Ertaş AH. Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. GIDA. 1988;13.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon”. Gıda, c. 13, sy. 3, 1988.
Vancouver Ertaş AH. Sosis Tipi Et Ürünlerinde Emülsifikasyon. GIDA. 1988;13(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/