BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on Calcium and Phosphorus Contents of White Cheese Produced in Trakya Region (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 3, - , 01.06.1998

Öz

In this study, samples of white cheese, collected from 12 different dairy factory in Trakya Region, were studied in terms of their Ca and P contents. Trakya region has a place, especially for white cheese production in Turkey. Ca contents for studied samples ranged between 960-1420 mg/100 g, and mean value was 1150.1 mg/100 g on the other hand, P contents ranged between 358-519 mg/100 g and mean values was 442.1 mg/100 g. In this study, it has seen that white cheese is an important Ca and P source.

Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 3, - , 01.06.1998

Öz

Trakya Bölgesi özellikle beyaz peynir üretiminde Türkiye’de önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilmiş ve 12 farklı işletmeden alınmış peynir örnekleri kalsiyum (Ca) ve fosfor (P) miktarları bakımından analiz edilmiştir. Beyaz peynir örneklerinin Ca miktarları 960-1420 mg/100 g arasında değişmiş, ortalama değer 1150.1 mg/100 g. P miktarları ise 358-519 mg/100 g arasında değişmiş, ortalama değer 442.1 mg/100 olarak bulunmuştur. Bu çalışma ile beyaz peynirlerin Ca ve P mineralleri bakımından zengin bir kaynak teşkil ettiği belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Harun Dıraman Bu kişi benim

Mehmet Demirci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Dıraman, H. ., & Demirci, M. . (1998). Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. Gıda, 23(3).
AMA Dıraman H, Demirci M. Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. GIDA. Haziran 1998;23(3).
Chicago Dıraman, Harun, ve Mehmet Demirci. “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum Ve Fosfor Miktarları Üzerine Bir Çalışma”. Gıda 23, sy. 3 (Haziran 1998).
EndNote Dıraman H, Demirci M (01 Haziran 1998) Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. Gıda 23 3
IEEE H. . Dıraman ve M. . Demirci, “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma”, GIDA, c. 23, sy. 3, 1998.
ISNAD Dıraman, Harun - Demirci, Mehmet. “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum Ve Fosfor Miktarları Üzerine Bir Çalışma”. Gıda 23/3 (Haziran 1998).
JAMA Dıraman H, Demirci M. Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. GIDA. 1998;23.
MLA Dıraman, Harun ve Mehmet Demirci. “Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum Ve Fosfor Miktarları Üzerine Bir Çalışma”. Gıda, c. 23, sy. 3, 1998.
Vancouver Dıraman H, Demirci M. Trakya Bölgesinde Üretilmiş Beyaz Peynirlerin Kalsiyum ve Fosfor Miktarları Üzerine bir Çalışma. GIDA. 1998;23(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/