A total of 35 bacterial strains were isolated from drinking water in Oltu district of Erzurum province. In total, 9 different genus and 10 different species were identified by using Microbial Identification System (MIS). Antibiotic susceptibility of all the strains was examined with respect to ten different antibiotics (Amikacin, Apramycin, Gentamicin, Kanamycin, Ofloxacin, Oxacillin, Penicillin, Rifampicin, Sulphamethoxazole and Tobramycin) by using the disk diffusion method. The relationship between antibiotic susceptibilities of the strains and fatty acid methyl esters was investigated. The results demonstrated that an average of 26 percent of whole bacterial strains showed resistance against the tested antibiotics. Moreover, it was observed that there was a significant positive or negative correlation between some fatty acid methyl esters of bacteria and their antibiotic susceptibilities.
Antibiotic susceptibility enteric bacteria fatty acid methyl ester MIS water
Erzurum ili Oltu ilçesinde içme sularından toplam 35 bakteriyel suş izole edilmiştir. Toplam 9 farklı cins ve 10 farklı türe dâhil olduğu belirlenen bu suşlar Mikrobiyal Tanı Sistemi (MIS) kullanılarak tanılanmıştır. Bütün suşların disk difüzyon yöntemi kullanılarak toplam 10 antibiyotiğe karşı (Amikacin, Apramycin, Gentamicin, Kanamycin, Ofloxacin, Oxacillin, Penicilin, Rifampicin, Sulphamethoxazole ve Tobramycin) duyarlılıkları test edilmiştir. Suşların antibiyotiklere duyarlılıkları ile yağ asidi metil esterleri arasındaki ilişki araştırılmıştır. Test edilen 34 bakteriyel suşun ortalama %26’sında antibiyotiklere dayanıklılık belirlenmiştir. Ayrıca; bakteriyel suşların bazı yağ asidi metil esterleri ile bazı antibiyotiklere duyarlılıkları arasında önemli pozitif ya da negatif bir ilişkinin olduğu görülmüştür.
Antibiyotik duyarlılığı enterik bakteriler MIS su yağ asidi metal esterleri
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2009 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 34 Sayı: 4 |