Activation and regeneration are intrinsic characteristics of enzymes, which may impair the quality of foods during processing and storage. The problems associated with these two phenomenon may be eliminated by the better understanding of their mechanisms and optimization of the processing conditions. In this article the intricate quality deteriorating reactions and mechanisms of activation and regeneration were discussed.
Enzimlerin aktivasyon ve rejenerasyon yapılarından kaynaklanan temel özelliklerinden olup, gıdaların işlenme ve depolanmalarında olumsuz değişimlere neden olabilmektedir. Söz konusu iki olayın neden olduğu bazı kalite kayıplarının önlenebilmesi için bu olayların mekanizmalarının daha iyi anlaşılması ve gıdaların işlenme koşullarının buna göre optimize edilmesi gerekmektedir. Bu makalede, enzimlerin aktivasyon ve rejenerasyonunun gıdalarda neden olduğu arzulanmayan kompleks reaksiyonlar üzerinde durulmuş ve her iki olayın mekanizması açıklanmaya çalışılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Aralık 1998 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 6 |