BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Enzyme Activation and Regeneration on Food Quality (Turkish with English Abstract)

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 6, - , 01.12.1998

Öz

Activation and regeneration are intrinsic characteristics of enzymes, which may impair the quality of foods during processing and storage. The problems associated with these two phenomenon may be eliminated by the better understanding of their mechanisms and optimization of the processing conditions. In this article the intricate quality deteriorating reactions and mechanisms of activation and regeneration were discussed.

Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri

Yıl 1998, Cilt: 23 Sayı: 6, - , 01.12.1998

Öz

Enzimlerin aktivasyon ve rejenerasyon yapılarından kaynaklanan temel özelliklerinden olup, gıdaların işlenme ve depolanmalarında olumsuz değişimlere neden olabilmektedir. Söz konusu iki olayın neden olduğu bazı kalite kayıplarının önlenebilmesi için bu olayların mekanizmalarının daha iyi anlaşılması ve gıdaların işlenme koşullarının buna göre optimize edilmesi gerekmektedir. Bu makalede, enzimlerin aktivasyon ve rejenerasyonunun gıdalarda neden olduğu arzulanmayan kompleks reaksiyonlar üzerinde durulmuş ve her iki olayın mekanizması açıklanmaya çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Yemenicioğlu Bu kişi benim

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 23 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Yemenicioğlu, A. ., & Cemeroğlu, B. . (1998). Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. Gıda, 23(6).
AMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. GIDA. Aralık 1998;23(6).
Chicago Yemenicioğlu, Ahmet, ve Bekir Cemeroğlu. “Enzimlerin Aktivasyon Ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”. Gıda 23, sy. 6 (Aralık 1998).
EndNote Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B (01 Aralık 1998) Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. Gıda 23 6
IEEE A. . Yemenicioğlu ve B. . Cemeroğlu, “Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”, GIDA, c. 23, sy. 6, 1998.
ISNAD Yemenicioğlu, Ahmet - Cemeroğlu, Bekir. “Enzimlerin Aktivasyon Ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”. Gıda 23/6 (Aralık 1998).
JAMA Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. GIDA. 1998;23.
MLA Yemenicioğlu, Ahmet ve Bekir Cemeroğlu. “Enzimlerin Aktivasyon Ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri”. Gıda, c. 23, sy. 6, 1998.
Vancouver Yemenicioğlu A, Cemeroğlu B. Enzimlerin Aktivasyon ve Rejenerasyonunun Gıdaların Kalitesi Üzerindeki Etkileri. GIDA. 1998;23(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/