BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on the Possibility of Pasteurizing Lemon Juice under Home Conditions (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 5, - , 01.10.1989

Öz

In this research study, effects of heating temperature (50o to 90 oC), heating time (5 to 30 min.) and storage time (0 to 12 mo.) on the pH, total acidity, L-ascorbic acid, browning and flavor of lemon juice were investigated. The pH and total acidity were not affected significantly by the treatments employed; however L-ascorbic acid content showed decreases up to 37%. Browning of lemon juice developed very slowly during the first 6 month-storage whereas the rate was higher during 6 to 12 month-storage. The flavor was affected by all treatments; however, fresh lemon flavor was preserved better by heating at 65 oC for 20 min.   

Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 5, - , 01.10.1989

Öz

  Dayandırma uygulanan sıcaklık derecesi (50-90 oC) ve süresi (5-30 dk) ile muhafaza süresinin (0-12 ay) limon suyunun pH değeri, toplam asitliği, L-askorbik asit içeriği, esmerleşme indisi ve tadı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. pH ve toplam asit değerleri uygulanan işlemlerden etkilenmemiş ancak L-askorbik asit içeriğinde %37’e ulaşan azalmalar olmuştur. Esmerleşme ilk 6 aylık devrede yavaş, ikinci 6 aylık derecede ise hızla gelişmiştir. Isıl işlem görmüş örnekler içerisinde taze limon suyuna en yakın tada 65 oC’de 20 dk. Isıtılan limon suyu sahip olmuş ve ürünün bu özelliği ilk 6 aylık saklama süresinde önemli derecede korunmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Altan Bu kişi benim

Hasan Fenercioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Altan, A. ., & Fenercioğlu, H. . (1989). Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 14(5).
AMA Altan A, Fenercioğlu H. Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Ekim 1989;14(5).
Chicago Altan, Ali, ve Hasan Fenercioğlu. “Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 14, sy. 5 (Ekim 1989).
EndNote Altan A, Fenercioğlu H (01 Ekim 1989) Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde bir Araştırma. Gıda 14 5
IEEE A. . Altan ve H. . Fenercioğlu, “Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 14, sy. 5, 1989.
ISNAD Altan, Ali - Fenercioğlu, Hasan. “Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 14/5 (Ekim 1989).
JAMA Altan A, Fenercioğlu H. Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1989;14.
MLA Altan, Ali ve Hasan Fenercioğlu. “Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 14, sy. 5, 1989.
Vancouver Altan A, Fenercioğlu H. Limon Suyunun Ev Koşullarında Pastörize Edilerek Dayandırılması Olanağı Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1989;14(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/