Gıda Bilimi ve Teknolojisi; diğer bilim dalları arasında en yenilerinden biridir. Gıda bilimi içerisinde de muhtemelen en yeni sahalardan biri de et emülsiyonları sahasıdır. Her ne kadar sosis ve salam üretimindeki kayıtlar M.Ö. 500 yıllarına kadar uzanıyorsa da, et emülsiyonları alanındaki araştırma ve yayınların hemen hemen tamamı 1960’lı yıllardan sonradır (Saffle, 1968). Emülsiyonlar üzerinde çalışmalara geç başlanmış olmasına rağmen et emülsiyonları son yıllarda üzerinde en çok durulan ve araştırma yapılan konuların başında gelmektedir (Muschiolik ve ark., 1986; Scawiner ve ark, 1987).
Gıda Bilimi ve Teknolojisi; diğer bilim dalları arasında en yenilerinden biridir. Gıda bilimi içerisinde de muhtemelen en yeni sahalardan biri de et emülsiyonları sahasıdır. Her ne kadar sosis ve salam üretimindeki kayıtlar M.Ö. 500 yıllarına kadar uzanıyorsa da, et emülsiyonları alanındaki araştırma ve yayınların hemen hemen tamamı 1960’lı yıllardan sonradır (Saffle, 1968). Emülsiyonlar üzerinde çalışmalara geç başlanmış olmasına rağmen et emülsiyonları son yıllarda üzerinde en çok durulan ve araştırma yapılan konuların başında gelmektedir (Muschiolik ve ark., 1986; Scawiner ve ark, 1987).
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 1990 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 1 |