BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Production of Sauerkraut (in Turkish)

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

Çalışmada beyaz baş lahanadan yapılan ve batı ülkelerinde “Saurkraut” olarak isimlendirilen turşu üzerinde incelemeler yapılmıştır. Materyal olarak Yalova I, Edirne beyaz çeşitleriyle mor lahana kullanılmıştır. Sauerkraut üretiminin yanısıra karşılaştırma yapabilmek amacıyla çalışmada salamura turşuya da yer verilmiştir. Sonuçta sauerkraut, gıda maddelerince salamura turşudan daha zengin bulunmuştur. Bu durum salamura turşuya işleme sırasında yapılan su katkısı ile açıklayabiliriz. Oldukça geniş düzeyde yapılan duyusal analiz sonuçlarına göre sauerkrautda salamura turşu kadar beğenilmiştir. Yani memleketimizde sauerkraut üretimine yer verilebilir kanaatindeyiz.   

Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma

Yıl 1983, Cilt: 8 Sayı: 5, - , 01.10.1983

Öz

Çalışmada beyaz baş lahanadan yapılan ve batı ülkelerinde “Saurkraut” olarak isimlendirilen turşu üzerinde incelemeler yapılmıştır. Materyal olarak Yalova I, Edirne beyaz çeşitleriyle mor lahana kullanılmıştır. Sauerkraut üretiminin yanısıra karşılaştırma yapabilmek amacıyla çalışmada salamura turşuya da yer verilmiştir. Sonuçta sauerkraut, gıda maddelerince salamura turşudan daha zengin bulunmuştur. Bu durum salamura turşuya işleme sırasında yapılan su katkısı ile açıklayabiliriz. Oldukça geniş düzeyde yapılan duyusal analiz sonuçlarına göre sauerkrautda salamura turşu kadar beğenilmiştir. Yani memleketimizde sauerkraut üretimine yer verilebilir kanaatindeyiz.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selma Güven Bu kişi benim

Mehmet Başaran Bu kişi benim

Gençay Erüstün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1983
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 8 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Güven, S. ., Başaran, M. ., & Erüstün, G. . (1983). Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda, 8(5).
AMA Güven S, Başaran M, Erüstün G. Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. GIDA. Ekim 1983;8(5).
Chicago Güven, Selma, Mehmet Başaran, ve Gençay Erüstün. “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 8, sy. 5 (Ekim 1983).
EndNote Güven S, Başaran M, Erüstün G (01 Ekim 1983) Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda 8 5
IEEE S. . Güven, M. . Başaran, ve G. . Erüstün, “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”, GIDA, c. 8, sy. 5, 1983.
ISNAD Güven, Selma vd. “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 8/5 (Ekim 1983).
JAMA Güven S, Başaran M, Erüstün G. Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. GIDA. 1983;8.
MLA Güven, Selma vd. “Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda, c. 8, sy. 5, 1983.
Vancouver Güven S, Başaran M, Erüstün G. Endüstri Tipi Lahana Turşusu (Sauerkraut) Üretimi Üzerinde Araştırma. GIDA. 1983;8(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/