BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Fat Content and Storage Temperature on Durability of Cream (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.1984

Öz

Bu çalışmada, krema dayanımı üzerine yağ oranı ve depolama sıcaklığının etkileri araştırılmıştır. %70, 50, 30 oranında yağ içeren örnekler +5 oC ve+15 oC’de altı ay süre ile depolanarak, birer aylık aralıklarla, titrasyon asitliği, asit değeri ve peroksid sayıları saptanmıştır. Sonuçta, +5 oC’den saklanan %70 yağlı örneklerin en iyi dayanıma sahip olduğu ortaya konulmuştur.   

Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.1984

Öz

Bu çalışmada, krema dayanımı üzerine yağ oranı ve depolama sıcaklığının etkileri araştırılmıştır. %70, 50, 30 oranında yağ içeren örnekler +5 oC ve+15 oC’de altı ay süre ile depolanarak, birer aylık aralıklarla, titrasyon asitliği, asit değeri ve peroksid sayıları saptanmıştır. Sonuçta, +5 oC’den saklanan %70 yağlı örneklerin en iyi dayanıma sahip olduğu ortaya konulmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Atamer Bu kişi benim

Nesrin Kaptan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Atamer, M. ., & Kaptan, N. . (1984). Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. Gıda, 9(3).
AMA Atamer M, Kaptan N. Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. GIDA. Haziran 1984;9(3).
Chicago Atamer, Metin, ve Nesrin Kaptan. “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı Ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”. Gıda 9, sy. 3 (Haziran 1984).
EndNote Atamer M, Kaptan N (01 Haziran 1984) Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. Gıda 9 3
IEEE M. . Atamer ve N. . Kaptan, “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”, GIDA, c. 9, sy. 3, 1984.
ISNAD Atamer, Metin - Kaptan, Nesrin. “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı Ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”. Gıda 9/3 (Haziran 1984).
JAMA Atamer M, Kaptan N. Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. GIDA. 1984;9.
MLA Atamer, Metin ve Nesrin Kaptan. “Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı Ve Depolama Sıcaklığının Etkisi”. Gıda, c. 9, sy. 3, 1984.
Vancouver Atamer M, Kaptan N. Krema Dayanıklılığı Üzerine Yağ Oranı ve Depolama Sıcaklığının Etkisi. GIDA. 1984;9(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/