BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Agricultural Chemicals on some Quality Properties of Grape Juices and Wines and some Heavy Metal Contents in Wines (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 6, - , 01.12.2000

Öz

In this study, it was investigated that the effects of Chemicals used for agricultural protection on some quality properties of four grape juices and wines and heavy metal contents in wines. All analyses were also done on grape juices and wines taken from unapplicated grapes as controls. In this study, it was determined that the quality properties of juices and wines taken from Chemical applicated grapes were higher than of the controls. It was also observed that concentrations of iron, lead and copper in wines taken from Chemical applicated grapes were higher than of the controls. Zinc was only found in Chemical applicated Kalecik karası and Narince wines, whereas cadmium wasn't found any wines. It was also determined that the quality properties and concentrations of heavy metals were changed among the cultivars. 

Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm ve Şarap Kalitesi ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 6, - , 01.12.2000

Öz

Bu araştırmada, tarımsal savaşımda kullanılan kimyasal maddelerin, dört farktı üzüm çeşidine (Emir, Kalecik karası, Narince, Pinot noir) ait şarap ve üzüm sularındaki bazı kalite kriterleri ite şaraplardaki ağır metal içerikleri üzerine olan etkileri incelenmiştir. Bütün analizler, kontrol olarak ilaçlama yapılmamış omcalardan alınan üzüm ve bu üzümlerden yapılmış şaraplarda da yapılmıştır. Araştırma sonunda, ilaçlanmış üzümlerden alınan üzüm suları ve şaraplarda kalitenin kontrollere göre daha yüksek olduğu belirlenmiş­tir. Ayrıca ilaçlanmış üzümlerden yapılan şaraplarda demir, kurşun ve bakır konsantrasyonlarının kontrollerden daha yüksek olduğu da saptan­mıştır. Şaraplarda kadmiyum hiçbir örnekte tespit edilemezken, çinko da sadece ilaçlanmış Kalecik karası ve Narince şaraplarında bulunmuştur. Araştırmada ayrıca, kalite özellikleri ile ağır metal konsantrasyonlarının çeşitlere göre değiştiği de belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nilgün Göktürk Baydar Bu kişi benim

R. Ertan Anlı Bu kişi benim

Murat Akkurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Baydar, N. G. ., Anlı, R. E. ., & Akkurt, M. . (2000). Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm ve Şarap Kalitesi ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri. Gıda, 25(6).
AMA Baydar NG, Anlı RE, Akkurt M. Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm ve Şarap Kalitesi ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri. GIDA. Aralık 2000;25(6).
Chicago Baydar, Nilgün Göktürk, R. Ertan Anlı, ve Murat Akkurt. “Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm Ve Şarap Kalitesi Ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri”. Gıda 25, sy. 6 (Aralık 2000).
EndNote Baydar NG, Anlı RE, Akkurt M (01 Aralık 2000) Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm ve Şarap Kalitesi ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri. Gıda 25 6
IEEE N. G. . Baydar, R. E. . Anlı, ve M. . Akkurt, “Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm ve Şarap Kalitesi ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri”, GIDA, c. 25, sy. 6, 2000.
ISNAD Baydar, Nilgün Göktürk vd. “Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm Ve Şarap Kalitesi Ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri”. Gıda 25/6 (Aralık 2000).
JAMA Baydar NG, Anlı RE, Akkurt M. Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm ve Şarap Kalitesi ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri. GIDA. 2000;25.
MLA Baydar, Nilgün Göktürk vd. “Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm Ve Şarap Kalitesi Ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri”. Gıda, c. 25, sy. 6, 2000.
Vancouver Baydar NG, Anlı RE, Akkurt M. Tarımsal Savaşımda Kullanılan Kimyasalların Üzüm ve Şarap Kalitesi ile Şaraplarda Bazı Ağır Metal İçerikleri Üzerine Etkileri. GIDA. 2000;25(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/