BibTex RIS Kaynak Göster

Identification of Coliform Group and S. aureus, Isolated from Raw Caw Milks (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 2, - , 01.04.1991

Öz

Total 48 milk samples coming to Atatürk University Agricultural Dairy Plant from 5 different villages and the University dairy herd were analyzed for their coliform bacteria and Staphylococcus aureus. Total 456 coliform bacteria were isolated and identified. Among the identified coliform bacteria, 82 typical Escherichia coli, 37 atypical E. coli, 16 E. freundii, 167 Enterobacter aerogenes and 33 E. cloacea were identified. 121 coliform bacteria could not be identified and stated as the other coliform groups. Total 96 S. aureus bacteria were isolated. In S. aureus bacteria 42 of them had given hemolysis-coagulation tests (++), 36 (+ -) and 18 (- +).

Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 2, - , 01.04.1991

Öz

  Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi pilot süt fabrikasına, 6 farklı yöreden gelen sütlerden, değişik zamanlarda toplam 48 adet süt örneği alınarak koliform grubu bakteri ve Staphylococcus aureus yönünden analiz edilmiştir. Bu süt örneklerinden izole edilen 456 koliform suşundan 82’si Escherichia coli tip I, 37’si E. coli tip II, 16’sı E. freundii, 167’si Enterobacter aerogenes ve 33’ü de E. cloacea olarak tanımlanmıştır. 121 suş ise tanımlanamamıştır. İzole edilen 96 adet S. aureus suşundan 42’sinin  hemolize-koagülaz (++),  36’sının  (+ -), 18’inin de (- +) olduğu saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hürriyet Yalçın Bu kişi benim

Salih Özdemir Bu kişi benim

H. Yusuf  Gökalp Bu kişi benim

Ahmet Kurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yalçın, H. ., Özdemir, S. ., Gökalp, H. Y. ., Kurt, A. . (1991). Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. Gıda, 16(2).
AMA Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A. Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. GIDA. Nisan 1991;16(2).
Chicago Yalçın, Hürriyet, Salih Özdemir, H.Yusuf Gökalp, ve Ahmet Kurt. “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Ve Staphylococcus Aureus Bakterilerinin Tanımlanması”. Gıda 16, sy. 2 (Nisan 1991).
EndNote Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A (01 Nisan 1991) Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. Gıda 16 2
IEEE H. . Yalçın, S. . Özdemir, H. Y. . Gökalp, ve A. . Kurt, “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması”, GIDA, c. 16, sy. 2, 1991.
ISNAD Yalçın, Hürriyet vd. “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Ve Staphylococcus Aureus Bakterilerinin Tanımlanması”. Gıda 16/2 (Nisan 1991).
JAMA Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A. Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. GIDA. 1991;16.
MLA Yalçın, Hürriyet vd. “Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Ve Staphylococcus Aureus Bakterilerinin Tanımlanması”. Gıda, c. 16, sy. 2, 1991.
Vancouver Yalçın H, Özdemir S, Gökalp HY, Kurt A. Çiğ İnek Sütlerinden İzole Edilen Koliform Grubu ve Staphylococcus aureus Bakterilerinin Tanımlanması. GIDA. 1991;16(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/