BibTex RIS Kaynak Göster

Effects on Nitrosomyoglobine and Residual Nitrite Contents of the Frankfurter Production (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 2, - , 01.04.1991

Öz

Colour is an important criteria in meat products. Nitrite is a curing component, which is introduced into the product colour forms, nitrosomyoglobine, by reacting with myoglobine. In this study; to a control group and to each of four different additives, three nitrite containing (100, 125, 150 ppm) salt were used. The products are investigated pH, nitrosomyoglobine and residual nitrite contents. Different, nitrite levels effected nitrosomyoglobine conversion, but, different additives effected residual nitrite content and pH in the products.   

Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 2, - , 01.04.1991

Öz

Et ürünlerinde önemli kalite kriteri olan renk, kürleme maddesi olan nitrit ile myoglobin’in reaksiyonu sonucu olan nitrosomyoglobin miktarına bağlıdır. Bu çalışmada; sosis üretiminde üç farklı nitrit konsantrasyonunda (100, 125, 150 ppm) kontrol grubu ile dört farklı katkı maddesi denenmiş, ürünlerde nitrosomyoglobin, kalıntı nitrit miktarı ve pH analizleri yapılmıştır. Katılan nitrit oranlarının nitrosomyoglobin dönüşümünü etkilediği, katkı maddelerinin ise; kalıntı nitrit miktarı ve ürün pH’sı üzerinde etkili olduğu belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aydın Öztan Bu kişi benim

Halil Vural Bu kişi benim

Recep Helvacı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Öztan, A. ., Vural, H. ., & Helvacı, R. . (1991). Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler. Gıda, 16(2).
AMA Öztan A, Vural H, Helvacı R. Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler. GIDA. Nisan 1991;16(2).
Chicago Öztan, Aydın, Halil Vural, ve Recep Helvacı. “Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin Ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler”. Gıda 16, sy. 2 (Nisan 1991).
EndNote Öztan A, Vural H, Helvacı R (01 Nisan 1991) Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler. Gıda 16 2
IEEE A. . Öztan, H. . Vural, ve R. . Helvacı, “Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler”, GIDA, c. 16, sy. 2, 1991.
ISNAD Öztan, Aydın vd. “Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin Ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler”. Gıda 16/2 (Nisan 1991).
JAMA Öztan A, Vural H, Helvacı R. Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler. GIDA. 1991;16.
MLA Öztan, Aydın vd. “Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin Ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler”. Gıda, c. 16, sy. 2, 1991.
Vancouver Öztan A, Vural H, Helvacı R. Sosis Üretiminde Nitrosomyoglobin ve Kalıntı Nitrit Miktarını Etkileyen Faktörler. GIDA. 1991;16(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/