BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on Wine Making from Çalkarası and Cinsaut Red Grape Varieties by Carbonic Maceration Method (Turkish with English Abstract)

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 5, - , 01.10.1991

Öz

The study was carried out in order to assess the chemical and organoleptic properties of the wines produced by carbonic maceration using the different production models. The wines produced from two different red grape varieties; Çalkarası and Cinsaut were compared with the wines produced by the traditional method from the same grape varieties. Crushed grapes after seperation from the stems (30%) were combined with whole grapes (70%) and left for carbonic maceration. In an other experiment, the carbonic maceration method was fallowed by mash fermentation. As a result, it was found that the methods mentioned above provide best results on the content of anthocyan and dry matter.   

Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma

Yıl 1991, Cilt: 16 Sayı: 5, - , 01.10.1991

Öz

Çalkarası ve Cinsaut siyah üzüm çeşitlerinden Macération Carbonique yöntemiyle değişik üretim modellemeleri uygulanarak elde edilen şarapların kimyasal ve organoleptik özellikleri aynı üzümlerden klasik yöntemle üretilen şaraplarla karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Çalışmada bir kısım üzümün (%30) sap ve çöp ayırma işleminden sonra parçalanıp salkım halindeki üzümlerle (%70) birlikte Macération Carbonique yöntemine tabi tutulması ve söz konusu yöntemin mayşe fermantasyonu ile kombine edilmesinin elde edilen şarapların antosiyan ve kurumadde açısından zenginleşmesinde olumlu katkılar sağladığı belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ufuk Yücel Bu kişi benim

Feridun Topaloğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 1991
Yayımlandığı Sayı Yıl 1991 Cilt: 16 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Yücel, U. ., & Topaloğlu, F. . (1991). Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda, 16(5).
AMA Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. GIDA. Ekim 1991;16(5).
Chicago Yücel, Ufuk, ve Feridun Topaloğlu. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16, sy. 5 (Ekim 1991).
EndNote Yücel U, Topaloğlu F (01 Ekim 1991) Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. Gıda 16 5
IEEE U. . Yücel ve F. . Topaloğlu, “Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 16, sy. 5, 1991.
ISNAD Yücel, Ufuk - Topaloğlu, Feridun. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 16/5 (Ekim 1991).
JAMA Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16.
MLA Yücel, Ufuk ve Feridun Topaloğlu. “Çalkarası Ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi Ile Şarap Üretimi Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 16, sy. 5, 1991.
Vancouver Yücel U, Topaloğlu F. Çalkarası ve Cinsaut Siyah Üzüm Çeşitlerinden Macération Carbonique Yöntemi ile Şarap Üretimi Üzerine bir Araştırma. GIDA. 1991;16(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/