Effects of Sodium Tripolyphosphate, Storage Temperature and Storage Time on the Microbiological Properties of Hamburger (Turkish with English Abstract)
Microbiological effects of sodium tripolyphosphate (0.1%; 0.2%; 0.3%) were investigated on hamburgers which were stored at –10 oC and –20 oC for 60 days. No significant bacterial inhibition by sodium tripolyphosphate levels was observed on mesophilic, psychrotrophic and coliform bacterial numbers but the interaction of storage temperature and storage time affected significantly (P<0.01) on these bacteria. The reduction of these bacterial numbers at –20 oC was higher than at –10 oC.
-10 oC de ve –20 oC de 60 gün süre ile depolanan hamburgerlerde sodyum tripolifosfatın (%0.1; %0.2; %0.3) mikrobiyolojik etkisi araştırılmıştır. Hamburgerlerin toplam mezofil aerobik, psikrofilik ve koliform grubu bakteri sayılarına sodyum tripolifosfat düzeyinin etkisinin olmadığı, depolama sıcaklığı ve depolama süresi interaksiyonunun etkisinin önemli (P<0.01) olduğu belirlenmiştir. Her üç grup bakteri yükündeki yıkım, -20 oC de depolamada daha fazla olmuştur.
Ertaş, A. H. ., & Soyer, A. . (1992). Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 17(2).
AMA
Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Nisan 1992;17(2).
Chicago
Ertaş, A. Hamdi, ve Ayla Soyer. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 17, sy. 2 (Nisan 1992).
EndNote
Ertaş AH, Soyer A (01 Nisan 1992) Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. Gıda 17 2
IEEE
A. H. . Ertaş ve A. . Soyer, “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 17, sy. 2, 1992.
ISNAD
Ertaş, A. Hamdi - Soyer, Ayla. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 17/2 (Nisan 1992).
JAMA
Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1992;17.
MLA
Ertaş, A. Hamdi ve Ayla Soyer. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 17, sy. 2, 1992.
Vancouver
Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1992;17(2).