BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Sodium Tripolyphosphate, Storage Temperature and Storage Time on the Microbiological Properties of Hamburger (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

Microbiological effects of sodium tripolyphosphate (0.1%; 0.2%; 0.3%) were investigated on hamburgers which were stored at –10 oC and –20 oC for 60 days. No significant bacterial inhibition by sodium tripolyphosphate levels was observed on mesophilic, psychrotrophic and coliform bacterial numbers but the interaction of storage temperature and storage time affected significantly (P<0.01) on these bacteria. The reduction of these bacterial numbers at –20 oC was higher than at –10 oC.   

Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

-10 oC de ve –20 oC de 60 gün süre ile depolanan hamburgerlerde sodyum tripolifosfatın (%0.1; %0.2; %0.3) mikrobiyolojik etkisi araştırılmıştır. Hamburgerlerin toplam mezofil aerobik, psikrofilik ve koliform grubu bakteri sayılarına sodyum tripolifosfat düzeyinin etkisinin olmadığı, depolama sıcaklığı ve depolama süresi interaksiyonunun etkisinin önemli (P<0.01) olduğu belirlenmiştir. Her üç grup bakteri yükündeki yıkım, -20 oC de depolamada daha fazla olmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Ayla Soyer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ertaş, A. H. ., & Soyer, A. . (1992). Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 17(2).
AMA Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Nisan 1992;17(2).
Chicago Ertaş, A. Hamdi, ve Ayla Soyer. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 17, sy. 2 (Nisan 1992).
EndNote Ertaş AH, Soyer A (01 Nisan 1992) Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. Gıda 17 2
IEEE A. H. . Ertaş ve A. . Soyer, “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 17, sy. 2, 1992.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi - Soyer, Ayla. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 17/2 (Nisan 1992).
JAMA Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1992;17.
MLA Ertaş, A. Hamdi ve Ayla Soyer. “Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının Ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 17, sy. 2, 1992.
Vancouver Ertaş AH, Soyer A. Hamburgerlerin Mikrobiyolojik Özelliklerine Sodyum Tripolifosfatın, Depolama Sıcaklığının ve Depolama Süresinin Etkisi Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/