BibTex RIS Kaynak Göster

Bacterial Flora Changes in Connection with Storage Time and Conditions of Pasteurized Milk (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

We have studied the activity of bacteria that adversely effect the quality of pasteurized milk marketed for consumption as a function of the changing environmental conditions during storage. The research findings indicate what dependant on temperature and duration of storage, several bacterial species, in particular Escherichia coli, Klebsiella, Pseudomonas and Enterobacteria were detectable at increased levels. In addition, Viridans, Lactic Streptococcus, Staphylococcus aureus were apparent al biet at low levels. In conclusion, it was found that the conditions in which pasteurized milk is stored do contribute to the level of micro organisms in the milk.   

Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 2, - , 01.04.1992

Öz

Bu araştırmada tüketime sunulan pastörize sütlerin kalitesini olumsuz yönde etkileyen bakterilerin buzdolabı ve çevre koşullarında saklanmasına bağlı olarak süt mikroflorasında gösterdiği değişiklik çalışılmıştır. Araştırmada sıcaklık ve süreye göre artış gösteren bakteriler, özellikle Escherichia, Klebsiella, Pseudomonas ve Enterobacter’ler olmuştur. Ayrıca Viridant ve Lactic Streptococcus ile Staphylococcus aureus’ta az sayıda artış gözlenmiştir. Ayrıca sonucuna göre pastörize sütlerin saklama koşullarının mikroorganizmaların bulunma yüzdesini etkilediği belirlenmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Güven Uraz Bu kişi benim

Nihal Yücel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Uraz, G. ., & Yücel, N. . (1992). Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora. Gıda, 17(2).
AMA Uraz G, Yücel N. Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora. GIDA. Nisan 1992;17(2).
Chicago Uraz, Güven, ve Nihal Yücel. “Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları Ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora”. Gıda 17, sy. 2 (Nisan 1992).
EndNote Uraz G, Yücel N (01 Nisan 1992) Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora. Gıda 17 2
IEEE G. . Uraz ve N. . Yücel, “Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora”, GIDA, c. 17, sy. 2, 1992.
ISNAD Uraz, Güven - Yücel, Nihal. “Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları Ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora”. Gıda 17/2 (Nisan 1992).
JAMA Uraz G, Yücel N. Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora. GIDA. 1992;17.
MLA Uraz, Güven ve Nihal Yücel. “Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları Ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora”. Gıda, c. 17, sy. 2, 1992.
Vancouver Uraz G, Yücel N. Pastörize Sütlerde Çevre Koşulları ve Saklama Zamanına Bağlı Değişen Bakteriyel Flora. GIDA. 1992;17(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/