BibTex RIS Kaynak Göster

An Importent Quality Component of Meat: Flavor (Turkish with English Abstract)

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Flavour is a very important component of the eating quality of meat. Meat flavour is influenced by some factors such as nutritional status of animal, animal species and the cooking methods. The chemical composition and flavour of raw and cooked meat are different. Heating of muscle during processing or cooking results in both chemical and physical changes of many compounds, interactions among amino acids, peptides, sugars and lipids develop meat flavours. 

Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet

Yıl 2002, Cilt: 27 Sayı: 4, - , 01.08.2002

Öz

Lezzet etin duyusal özelliklerinin önemli bir bileşenidir. Et lezzeti, hayvanın türü, diyet tipi ve pişirme yöntemleri gibi faktörlerden etkilenmektedir. Çiğ ve pişirilmiş etlerin lezzetleri farklıdır. Etin ısıtılması birçok fiziksel ve kimyasal değişikliğe neden olmaktadır. Amino asitler, peptidler, şekerler ve lipitler arasındaki interaksiyonlar et lezzetini geliştirmektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Meltem Serdaroğlu Bu kişi benim

G. Özlem Değirmencioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Serdaroğlu, M. ., & Değirmencioğlu, G. Ö. . (2002). Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. Gıda, 27(4).
AMA Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ. Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. GIDA. Ağustos 2002;27(4).
Chicago Serdaroğlu, Meltem, ve G. Özlem Değirmencioğlu. “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”. Gıda 27, sy. 4 (Ağustos 2002).
EndNote Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ (01 Ağustos 2002) Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. Gıda 27 4
IEEE M. . Serdaroğlu ve G. Ö. . Değirmencioğlu, “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”, GIDA, c. 27, sy. 4, 2002.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Değirmencioğlu, G. Özlem. “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”. Gıda 27/4 (Ağustos 2002).
JAMA Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ. Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. GIDA. 2002;27.
MLA Serdaroğlu, Meltem ve G. Özlem Değirmencioğlu. “Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet”. Gıda, c. 27, sy. 4, 2002.
Vancouver Serdaroğlu M, Değirmencioğlu GÖ. Etin Önemli Bir Kalite Özelliği: Lezzet. GIDA. 2002;27(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/