BibTex RIS Kaynak Göster

The Effects of Light, Storage Temperature and Period on the Discoloration of Cornelian Cherry Nectars (Turkish with English Abstract)

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

In this study, the effects of light, storage temperature and period on the discoloration and the loss of antocyanins in cornelian cherry nectars produced at laboratory scale have been investigated. The effective factors such as time, temperature and light as well as time x temperature and time x light interactions have been studied. It was determined that light and time x light interaction had no significant effect (P<0.05), whereas the effect of temperature and time x temperature interaction were found to be important (P<0.05) for all of the samples.   

Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı ve Süresinin Etkileri

Yıl 1992, Cilt: 17 Sayı: 4, - , 01.08.1992

Öz

Bu çalışmada, laboratuvar koşullarında üretilen kızılcık nektarlarında renk değişimleri ve antosiyanin kaybına ışık, depolama sıcaklığı ve süresinin etkileri araştırılmıştır. Örneklerde zaman, sıcaklık, ışık ile zaman x sıcaklık ve zaman x ışık etkileşimleri incelenmiştir. Denemelerin tümünde ışık ve zaman x ışık etkileşimi önemsiz bulunurken, sıcaklık ve zaman x sıcaklık etkileşimi önemli (P<0.05) bulunmuştur.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ümran Uygun Bu kişi benim

Jale Acar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1992
Yayımlandığı Sayı Yıl 1992 Cilt: 17 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Uygun, Ü. ., & Acar, J. . (1992). Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı ve Süresinin Etkileri. Gıda, 17(4).
AMA Uygun Ü, Acar J. Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı ve Süresinin Etkileri. GIDA. Ağustos 1992;17(4).
Chicago Uygun, Ümran, ve Jale Acar. “Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı Ve Süresinin Etkileri”. Gıda 17, sy. 4 (Ağustos 1992).
EndNote Uygun Ü, Acar J (01 Ağustos 1992) Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı ve Süresinin Etkileri. Gıda 17 4
IEEE Ü. . Uygun ve J. . Acar, “Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı ve Süresinin Etkileri”, GIDA, c. 17, sy. 4, 1992.
ISNAD Uygun, Ümran - Acar, Jale. “Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı Ve Süresinin Etkileri”. Gıda 17/4 (Ağustos 1992).
JAMA Uygun Ü, Acar J. Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı ve Süresinin Etkileri. GIDA. 1992;17.
MLA Uygun, Ümran ve Jale Acar. “Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı Ve Süresinin Etkileri”. Gıda, c. 17, sy. 4, 1992.
Vancouver Uygun Ü, Acar J. Kızılcık Nektarlarında Renk Değişimleri Üzerine Işık, Depolama Sıcaklığı ve Süresinin Etkileri. GIDA. 1992;17(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/