BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation for Flavouring of Domat Type of Green Olives (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 3, - , 01.06.2004

Öz

In this study, Domat type of green olives grown in the Aegean Region were reaped and scratched in the first week of November, and they were used for flavoring in different solutions. Two methods ere examined to flavour the olives, in these methods water, %0.2 citric acid, %2 salt, %2 salt + %0.2 citric acid solutions were used respectively. In the first method, water in the solutions was not changed during the process, but the water in the solutions were changed once a week in the second method. Criteria such as hardness, bitterness, colour and pH of olives were determined by making and analysis per a week. Differences of the criteria were examined during the process. As a result, the period for flavoring the olives was found shorter for the second method compared to the first method.  

Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine bir Araştırma

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 3, - , 01.06.2004

Öz

Bu çalışmada Ege bölgesinde yetişen domat yeşil zeytin çeşidi, kasım ayının ilk haftasında hasat edilerek çizilmiş ve çeşitli çözeltilerde tatlandırılmak üzere kutlanılmıştır. Çizme zeytinin tatlandırılmasında iki yöntem uygulanmıştır. I) Su değişimi yapılmaksızın tatlandırma II) Haftada bir su değişimi yapılarak tatlandırma. Her iki uygulamada da su, %0.2 limon tuzu, %2 tuz + %0.2 limon tuzu çözeltileri kullanılmıştır. Uygulamalar esnasında haftada bir yapılan analizler ile, zeytinin tatlanmasında, sertlik, acılık, renk ve pH gibi kriterlerin değişimi incelenmiştir. Sonuçta, kullanılan çözeltilerin haftada bir değiştirilmesi ile zeytinin tatlandırılmasının diğer yönteme göre daha kısa sürede gerçekleştiği saptanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İnci Durucasu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Durucasu, İ. . (2004). Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine bir Araştırma. Gıda, 29(3).
AMA Durucasu İ. Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. Haziran 2004;29(3).
Chicago Durucasu, İnci. “Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 29, sy. 3 (Haziran 2004).
EndNote Durucasu İ (01 Haziran 2004) Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine bir Araştırma. Gıda 29 3
IEEE İ. . Durucasu, “Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine bir Araştırma”, GIDA, c. 29, sy. 3, 2004.
ISNAD Durucasu, İnci. “Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda 29/3 (Haziran 2004).
JAMA Durucasu İ. Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2004;29.
MLA Durucasu, İnci. “Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine Bir Araştırma”. Gıda, c. 29, sy. 3, 2004.
Vancouver Durucasu İ. Domat Türü Yeşil Zeytinin Tatlandırılması Üzerine bir Araştırma. GIDA. 2004;29(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/