BibTex RIS Kaynak Göster

The Study on Some Stabilizers in Yoghurt Production (Turkish with English Abstract)

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

In this study the effects of some stabilizers in yoghurt production was analyzed. In experiments, different gelatines, agar and Na-caseinate rations were used. Yoghurt samples were manufactured experimentally from three types. The samples were examined serum separation, titratable acidity, water activity and sensorial characteristics during 14 days of storage at 4±1 oC. All of the stabilizers decreased the serum separation. It was concluded that stabilizers should be added to the milk for high quality yoghurt.  

Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması

Yıl 1995, Cilt: 20 Sayı: 2, - , 01.04.1995

Öz

Bu çalışmada yoğurt üretiminde stabilizör madde kullanılmasının yoğurdun genel nitelikleri üzerine olan etkileri incelenmiştir. Stabilizör olarak değişik oranlarda agar, jelatin ve Na-kazeinat kullanılmıştır. Bu maddelerin süte ilavesiyle hazırlanan yoğurtlarda 4±1 oC’de 14 günlük depolama süresince serum ayrılması, titrasyon asitliği ile su aktivitesi değerleri saptanmış ve duyusal değerlendirme yapılmıştır. Stabilizör kullanımı serum ayrılmasını azaltmıştır. Sonuç olarak; kaliteli yoğurt üretimi için stabilizör katılmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Tayar Bu kişi benim

Cem Şen Bu kişi benim

Ertan Güneş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tayar, M. ., Şen, C. ., & Güneş, E. . (1995). Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması. Gıda, 20(2).
AMA Tayar M, Şen C, Güneş E. Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması. GIDA. Nisan 1995;20(2).
Chicago Tayar, Mustafa, Cem Şen, ve Ertan Güneş. “Yoğurt Üretiminde Bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması”. Gıda 20, sy. 2 (Nisan 1995).
EndNote Tayar M, Şen C, Güneş E (01 Nisan 1995) Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması. Gıda 20 2
IEEE M. . Tayar, C. . Şen, ve E. . Güneş, “Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması”, GIDA, c. 20, sy. 2, 1995.
ISNAD Tayar, Mustafa vd. “Yoğurt Üretiminde Bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması”. Gıda 20/2 (Nisan 1995).
JAMA Tayar M, Şen C, Güneş E. Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması. GIDA. 1995;20.
MLA Tayar, Mustafa vd. “Yoğurt Üretiminde Bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması”. Gıda, c. 20, sy. 2, 1995.
Vancouver Tayar M, Şen C, Güneş E. Yoğurt Üretiminde bazı Stabilizör Maddelerin Kullanılması. GIDA. 1995;20(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/