Ücret Politikası

Yükseköğretim Kurulu’nun 07.03.2019 tarihli Genel Kurulunda alınan kararı (https://www.uak.gov.tr/DuyuruBelgeleri/2022/yagmac%C4%B1-saibeli-dergiler-hk-duyuru-25012022.pdf ):
“Yükseköğretim Kurulu’nun 07.03.2019 tarihli Genel Kurulunda alınan karar gereği, 07.03.2019 sonrası yayımlanmış makaleler için geçerli olmak üzere; makale kabulünden sonra yayımlanması için yazardan ücret veya ek ücret talep eden dergiler (yağmacı / şaibeli dergiler), bu ilişkinin bir çıkar çatışması içermesi nedeniyle doçentlik başvurularında (beyannamede) kullanılamaz.” açıklaması kapsamında dergimize makale başvurusu sırasında kabul/red şartına bağlı olmaksızın makale işlem ücreti alınmaktadır. Ancak bu ücretin ödenmesinin makalenizin kabul edilmesi anlamına gelmediğini hatırlatmakta yarar var..

Gönderilen çalışmaların işlenmesi ve izlenmesi sürecinde maliyetleri karşılamak için ön değerlendirme, editörlük inceleme, dil kontrolü hizmeti, sekreterlik, yazım imla, APA kaynakça kontrol, mizanpaj kontrol vb. nedenlerden dolayı ücret talep etmekteyiz. Bu sebeple gerekli ücreti ödenmeyen makalelerin süreci başlamayacaktır.

Gönderim ücreti ödenip onaylandıktan sonra makaleler, alanı ile ilgili editöre atanır ve kör hakemlik değerlendirme süreci başlar. Göndereceğiniz makale işlem ücreti hesap bilgisine Gönderi Hazırlık Listesinden ulaşabilirsiniz. Ücret yatırıldıktan sonra info.jcer@gmail.com mail adresine makalenizin ID numarasını belirleterek bilgilendirme yapılmalıdır.

Gönderim Ücreti: 3,250.00 TRY

Creative Commons Lisansı


Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.


Değerli Yazarlar,

JCER dergisi 2018 yılından itibaren yayımlanacak sayılarda yazarlarından ORCID bilgilerini isteyecektir. Bu konuda hassasiyet göstermeniz önemle rica olunur.

Önemli: "Yazar adından yapılan yayın/atıf taramalarında isim benzerlikleri, soyadı değişikliği, Türkçe harf içeren isimler, farklı yazımlar, kurum değişiklikleri gibi durumlar sorun oluşturabilmektedir. Bu nedenle araştırmacıların tanımlayıcı kimlik/numara (ID) edinmeleri önem taşımaktadır. ULAKBİM TR Dizin sistemlerinde tanımlayıcı ID bilgilerine yer verilecektir.

Standardizasyonun sağlanabilmesi ve YÖK ile birlikte yürütülecek ortak çalışmalarda ORCID kullanılacağı için, TR Dizin’de yer alan veya yer almak üzere başvuran dergilerin, yazarlardan ORCID bilgilerini talep etmeleri ve dergide/makalelerde bu bilgiye yer vermeleri tavsiye edilmektedir. ORCID, Open Researcher ve Contributor ID'nin kısaltmasıdır.  ORCID, Uluslararası Standart Ad Tanımlayıcı (ISNI) olarak da bilinen ISO Standardı (ISO 27729) ile uyumlu 16 haneli bir numaralı bir URI'dir. http://orcid.org adresinden bireysel ORCID için ücretsiz kayıt oluşturabilirsiniz. "