Dergi yazım kuralları aşağıda sunulmuştur.
Örnek metin için tıklayınız (Makalenizi lütfen bu şablonda hazırlayınız).
Dergide İngilizce ve Türkçe makaleler kabul edilmektedir. Makaleleri kabul edilen yazarların telif hakkı devir formu imzalamaları ve yayın kuruluna göndermeleri gerekmektedir. Yazarlar, dergiye yayımlanmak üzere gönderdikleri çalışmalarda yer alan tüm ifadelerin sorumluluğunu üstlenirler. Dergiye gönderilecek çalışmalar aşağıdaki şekilde hazırlanmalıdır:
1. Yazı tipi
Tüm metin Times New Romans yazı tipinde, 12 punto ve 1,5 satır aralığında yazılmalıdır. Paragraf başında "tab" tuşu kullanılmamalıdır.
2. Sayfa Düzeni
Çalışmalar A4 boyutunda kağıdın tek yüzüne üstten, alttan, sağdan ve soldan 2,5 cm boşluk bırakılarak hazırlanmalıdır. Ayrıca özet ve kaynakça dahil sayfa sayısı 40'ı geçmemeli ve sayfa numaraları sayfanın sağ alt köşesinde yer almalıdır.
3. Yazar Bilgileri
Yazar/yazarların isimleri, çalışma başlığının hemen altında sağa bitişik olarak verilmelidir. Ayrıca yazarın unvanı, kurumu, e-posta adresi ve ORCID kimliği sayfanın altındaki dipnotta yıldız (*) şeklinde belirtilmelidir.
4. Unvan ve Öz
Çalışma diline göre aşağıdaki tablo dikkate alınmalıdır. Çalışmadaki özetlerin her biri 250 kelimeyi geçmemelidir. Özette çalışmanın amacı, kapsamı, yöntem bilgileri ve temel bulguları kısaca belirtilmelidir. Özetin altında en az 3 en fazla 5 anahtar kelime verilmelidir.
Çalışma dili
Sıra İngilizce Türkçe
Makale Başlığı 1. İngilizce başlık (13.5pt)
2. Türkçe başlık (12pt) (isteğe bağlı)
2. İngilizce başlık (12pt) 1. Türkçe başlık (13.5pt)
2. İngilizce başlık (12pt)
Özet 1. İngilizce özet (9pt)
2. Türkçe özet (9pt) (isteğe bağlı)
2. İngilizce özet (9pt) 1. Türkçe özet (9pt)
2. İngilizce özet (9pt)
5. Ana Metin
Çalışmalarda temel olarak başlık(lar), özet(ler) ve anahtar kelimeler, ana metin bölümleri, kaynakça ve gerekirse ekler yer almalıdır. Çalışma dili Türkçe olan makaleler için metin içerisine İngilizce Genişletilmiş Özet eklenmelidir.
6. Tablolar ve Şekiller
Tüm resim, grafik ve şekiller "Şekil", tablolar ise "Tablo" olarak adlandırılmalıdır. Tablo ve şekiller numaralandırılmalı ve açıklayıcı bir başlık ile sunulmalıdır. Tablo başlıkları üstte, şekil başlıkları altta yer almalıdır.
Örnekler: Tablo 1: Demografik Özellikler / Şekil 1: Kavramsal Model
Şekiller yüksek çözünürlüklü olmalı ve şekillerde siyah beyaz renkler kullanılmalıdır. Tablolarda dikey çizgiler kullanılmamalıdır. Yatay çizgiler sadece tablodaki alt başlıkları ayırmak için kullanılmalıdır. Tablo ve şekillerin boyutları sayfa sınırlarını aşmamalıdır. Tablolarda kullanılan ondalık sayılar virgülden sonra iki basamaklı olarak verilmelidir.
7. Ekler
Ekler kaynakçadan sonra metnin sonunda verilmelidir.
8. Atıflar ve Atıflar
Yazarlar, metin içi alıntı ve alıntı için APA (Amerikan Psikoloji Derneği) alıntı stilinin 6. sürümünü kullanmalıdır. Kaynaklar metin içinde parantez içinde yazarların soyadları ve yayın tarihleri yazılarak belirtilmelidir. Metin içerisinde birden fazla kaynağa atıfta bulunulacaksa kaynaklar arasında (;) işareti kullanılmalıdır.
Yazarlar, metin içi atıfların kaynaklar bölümünde gösterilmesine, atıf tarihlerinin ve yazar adlarının metin içinde ve kaynaklar bölümünde aynı olmasına dikkat etmelidir.
Metin içi alıntı örnekleri aşağıdaki gibidir:
Zimmerman (1983)
(Bloomfield ve Anderson, 2010)
Chen ve ark. (2010: 122)
(Gneezy, Niederle ve Rustichini, 2003; Gneezy ve Rustichini, 2004).
(Post ve diğerleri, 2008)
9. Referanslar
Makalelerdeki referanslar için APA (Amerikan Psikoloji Derneği) 6. versiyon referans stili izlenmelidir (https://apastyle.apa.org/). Kaynaklar kaynakça bölümünde alfabetik sırayla ve 11 punto ile verilmelidir. Aynı yazarın birden fazla çalışmasına atıf yapılıyorsa bu çalışmalar eskiden yeniye doğru sıralanmalıdır. Yazarın adı bilinmiyorsa yazar adı yerine bilimsel çalışmanın adı yazılmalıdır. Referans bölümünün ikinci ve sonraki satırları 1 cm içeriden başlayacak şekilde ayarlanmalıdır.
Aşağıda, referanslar bölümündeki notasyonun bir örneği verilmiştir:
Almeida, H., Campello, M. ve Weisbach, MS (2004). Nakitin nakit akışı duyarlılığı. Maliye Dergisi, 59(4), 1777–1804.
Bao, D., Chan, KC, & Zhang, W. (2012). Nakit varlıkların asimetrik nakit akışı duyarlılığı. Journal of Corporate Finance, 18, 690–700. https://doi.org/10.1016/j.jcorpfin.2012.05.003.
Calfee, R.C. ve Valencia, R.R. (1991). Makaleleri dergide yayınlamak için hazırlamaya yönelik APA kılavuzu. Washington, DC: Amerikan Psikoloji Derneği.
Chen, D., Gan. C., Hu, B. (2013). Çin'deki yatırım fonlarının performansına ilişkin ampirik bir çalışma. Şuradan alındı: