Yazım Kuralları

Yayın Sıklığı

Uluslararası dizinlerde taranan hakemli uluslararası bir dergi olan Journal of Science, Technology and Engineering Research (JSTER) Bilim, Teknoloji ve Mühendislik Araştırmaları Dergisi, Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez elektronik (eISSN: 2717-8504) olarak yayımlanır.

Yayın Dili
Journal of Science, Technology and Engineering Research (JSTER)Bilim Teknoloji ve Mühendislik Araştırmaları Dergisi’nin yayın dili Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilli bir yayın politikası izlemektedir.

Türkçe veya İngilizce tam metin yayımlanan makalelerde İngilizce dilinde başlık, öz, anahtar sözcüklerin içerdiği geniş özet de yer alır.

Makalenin Özet kısmında çalışmanın yenilikleri ve temel bulguları vurgulanmalıdır.

Türkçe ve İngilizce özet kısımları Times New Roman yazı tipi ile İtalik formda 10 punto büyüklüğünde yazılmalıdır , Ana metin için 11 Punto seçilmelidir. Özet kısmının yazımında tek satır aralığı seçilmelidir.

Makale özetinin en az 150 ve  an fazla 300 kelime olmasına dikkat edilmelidir.

Türkçe ve İngilizce özetlerin 1 sayfayı geçmemesi önerilmektedir. Anahtar kelime sayısı en az 3 en fazla 6 olmalıdır. 

Makaleye atanan Editör tarafından yayına kabul edilen makaleler için Yazar(lar)a, makalelerin değerlendirme sürecinde editör, hakemler ya da dil editörünce makalenin yazımına ilişkin düzeltmeler önerilebilir. Bu düzeltmelerin yapılması, yazarların sorumluluğundadır.

Makale gönderen her yazarın ORCID numarası olmalıdır. Ücretsiz Orcid numarası almak ve kaydolmak için https://orcid.org/signin adresini ziyaret ediniz.

NOT : Makale şabkonlarını indirmek için Dergipark platformuna üye olunması gerekmektedir.   https://dergipark.org.tr/tr/login 

1- İngilizce Özet Sayfası

Türkçe dilindeki makaleler için İngilizce  Özet Sayfası hazırlanmalıdır.  İngilizce Özet için şablon, aşağıdaki linklerde verilen Türkçe makale şablonun ilk sayfasında yer almaktadır.

2- Makale Yazım Şablonu

Dergimize yayınlanacak makaleler için tek sütun, 11 nokta, Times New Roman formatı kullanılmaktadır.

 TÜRKÇE dilinde hazırlanan makaleler için Türkçe Word Şablonu     /   Türkçe PDF Şablon    

 İNGİLİZCE dilinde hazırlanan makaleler için English Word  Şablonu   /    English PDF Şablon   

           

NOT : Dergipark sistemi üzerinden şablon indirmekte sorun yaşıyorsanız, jster.editor@gmail.com adresinden iletişime geçiniz.

Makalenizde, JSTER dergimizde yayınlanan konunuz ile alakalı makalelerden yararlanılmasını ve referans olarak verilmesini bekliyoruz.

3 - Referans Düzeni

- Referans düzenleme formatı olarak IEEE veya APA formatlarından biri seçilmelidir.

APA Örnek:

Pany, C . (2021). Structural Analysis of Metallic Pressure Vessels With Weld Sinkage in the Circumferential Joint . Journal of Scientific, Technology and Engineering Research , 2 (1) , 4-10 . DOI: 10.5281/zenodo.4586360

IEEE Örnek :

 C. Pany , "Structural Analysis of Metallic Pressure Vessels With Weld Sinkage in the Circumferential Joint", Journal of Scientific, Technology and Engineering Research, c. 2, sayı. 1, ss. 4-10, Haz. 2021, doi:10.5281/zenodo.4586360


4- Yazar Telif Hakkı Formu'nu indirmek için tıklayınız.

https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/18938

Bütün yazarlar telif hakkı formunu imzalayıp, taratıp makale gönderme aşamasında sisteme yüklemelidir.

5-  Benzerlik Oranı Dosyası ( intihal kontrolü):

Makalenizin referanslar bölümü dahil Tam Metni "iThenticate" veya "Turnitin" programları ile taranıp, ilgili programdan alınacak benzerlik oranı sonucunun PDF formatında sisteme yüklenilmesi gerekmektedir. 

Yazarlar tarafından, JSTER'e gönderilecek olan makale dosyasının benzerlik tarama programları aracılığı ile intihal (benzerlik) taramasından geçirilmesi gerekmektedir.
İntihal taraması, “alıntılar, 5 kelimeden daha az örtüşme içeren metin kısımları ve kaynakça” hariç tutularak gerçekleştirilmelidir. Benzerlik taraması sonucu elde edilen ayrıntılı raporda benzerlik oranı en fazla %20 veya altında olmalıdır. Ayrıca  aynı eserden benzerlik oranı hiçbir şekilde %5'i geçmemelidir. Bu oranın üzerindeki makaleler, %20'nin altında benzerlik sağlandıktan sonra değerlendirmeye alınacaktır.

Hakem değerlendirmesi sonucu kabul edilen makaleler, yayın öncesi belirtilen benzerlik programlarından hangisi kullanılırsa kullanılsın benzerlik oranının %20'nin üzerinde olmamasına dikkat edilmelidir.

Benzerlik raporu dosyasını sisteme yüklerken dosya adı kısmına "Benzerlik Raporu" ibaresi yazılmalıdır. İntihal (benzerlik) raporu dosyasını sisteme ek dosya olarak yükleyebilirsiniz. 

Makale gönderilmeden önce, aşağıda listelenen "intihal kontrolü" yazılımını kullanarak özgünlüğü kontrol edebilirsiniz:

Dergide yayınlanan çalışmalar
Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 (CC BY-NC-ND 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
by-nc-nd.png

Free counters!