Volume: 10 Issue: 1, 1/31/22

Year: 2022

Articles

Düzce University Journal of Science & Technology aims to present scientific studies to national and international experts by publishing these experimental or theoretical studies. 

Our journal is an international medium for the publication of original research papers, subject reviews, letters and short communications about science and technology.

Please clickhere to download the DUBITED template file.


Yayın Politikası;

- Yılda dört kez (Ocak,Nisan,Temmuz, Ekim) elektronik ortamda yayımlanan hakemli bir dergidir.

- Makaleler en az iki hakem tarafından değerlendirildikten sonra yayına alınmaktadır.

-  Dergimizde kör hakemlik (blind peer review) sistemine göre hakemlik değerlendirmesi uygulanmaktadır.

- Dergimiz açık erişim sistemi ile çalışmaktadır. Dergi sayılarında yayınlanan makalelere ücretsiz olarak erişilir. Dergimize makale gönderim aşamasında veya basım aşamasında herhangi bir ücret alınmamaktadır.

- 2020 Yılı 2. sayısından itibaren her sayıda en fazla "40" makale yayınlanabilecektir. Makaleler kabul sırasına göre yayına alınacaktır. 


Dergimizde Uygulanan Etik İlkeler ;

- Etik kurul izni gerektiren çalışmalar için etik kurul raporunun eklenmesi gerekmektedir.

- Yazarların hakemleri, hakemlerin yazarları görmediği çift kör hakemlik yöntemi uygulanmaktadır.

- Dergiye gönderilen makaleler başka bir yerde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.

- Yazarlar makalelerinde kullandıkları tüm alıntılarına referans vermiş olmalıdır.

- Yazarların tümünün yayın ile ilgili sorumluklarını onayladıkları telif hakkı devir formu tüm yazarlar tarafından ıslak imza ile imzalanmış olarak sisteme yüklenmelidir.

- Makalelerde yer alan araştırmaların sonuçları, uydurma, yanlış ve uygun olmayan veri manipülasyonu olmadan, açıkça ve dürüstçe sunulmalıdır.

- Yazarların tümü etik ilkeler ile ilgili eşit sorumluluğa sahiptir.

- Tüm yayınlar için ön kontrol aşamasında benzerlik oranı kontrolü yapılmaktadır, belirtilen benzerlik oranı sınırı altında kalan yayınlar değerlendirme için hakemlere gönderilme aşamasına alınmamaktadır.

Dergimiz açık erişim sistemi ile çalışmaktadır. Dergi sayılarında yayınlanan makalelere ücretsiz olarak erişilir. Dergimize makale gönderim aşamasında veya basım aşamasında herhangi bir ücret alınmaz. (There is no article submission or processing charges in our journal).