10.11.1954
Profesör. Çalışma alanları varlık felsefesi, dil felsefesi, düşünce tarihi.
Vefa Taşdelen: 1966 yılında İnebolu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Aynı bölümde Varoluşçuluk ve Edebiyat Etkileşimi başlıklı yüksek lisans tezini hazırladı. Van’ın Gürpınar ilçesinde iki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1994 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesine araştırma görevlisi olarak girdi. 1997-2000 yıları arasında, Seyir Estetik ve Sanat Dergisi’ni yönetti. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde araştırma görevlisi oldu. 2004’te Søren Kierkegaard’un Varoluş Alanlarında Benliğin Oluşamaması Sorunu ve Bir Çözüm Önerisi Olarak Sevgi Alanı, 2006’da Eğitim Hermeneutiği Sorunsalı Üzerine Felsefi Bir Araştırma başlıklı doktora tezlerini savundu. 2007’de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne öğretim üyesi olarak girdi. 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’ne geçiş yaptı. Çeşitli dergilerde felsefe, eğitim, sanat, edebiyat konularında yayımlanmış makale ve denemeleri bulunan Taşdelen 2017-2020 yılları arasında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde geçici görevle çalıştı. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görev yapmaktadır.
Eserleri: Sanat Akımları Sorunsalı ve Sürrealizm (inceleme, Girişim Yayınları, 1996) Kaygı Kavramı (Søren Kierkegaard’dan çeviri-inceleme, Hece Yayınları, 2004), Kierkegaard’da Benlik ve Varoluş (inceleme, Hece Yayınları, 2004), Felsefe Eğitim Sanat: Saffet Bilhan Armağanı (derleme, Sabri Büyükdüvenci’yle birlikte, Hece Yayınları, 2006), Hermeneutiğin Evrimi, Kesitler (inceleme, Hece Yayınları, 2008), Eğitimden Felsefeye: Necmettin Tozlu Armağanı (derleme, Ahmet Yayla ve Alaattin Karaca’yla birlikte, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yayınları, 2011), Felsefeden Edebiyata, (deneme-inceleme, Hece Yayınları, 2013), Çağın Sorunları Karşısında Eğitim (derleme, Necmettin Tozlu ve Mehmet Önal’la birlikte, Bayburt Üniversitesi Yayınları, 2014), Felsefe Kültürü (Hece Yayınları, 2015), Felsefe ve Edebiyat Sempozyumu Bildiri Metinleri (derleme, Z. Taştan, A. Eyim, M. Erzen, E. Rızvanoğlu ile birlikte, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yayınları), Dünyada ve Türkiye’de Üniversite (derleme, Necmettin Tozlu ve Mehmet Önal’la birlikte, Bayburt Üniversitesi Yayınları, 2016). Kaygıdan Umuda Varoluşun Renkleri (inceleme, Hece Yayınları, 2017). Önsözler (Søren Kierkegaard’dan çeviri, Ralph Lebro’yla birlikte, Beyaz Gemi Yayınları, 2022),
Yaşar ÖZÜÇETİN
1967 yılında Konya’da doğdu. 1987 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Tarih Anabilim Dalından mezun oldu. 1994 yılında Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde “20. Yüzyıl Başlarında Türkçülük Hareketi (1910-1923)” üzerine yaptığı tez ile yüksek lisansını, aynı enstitüde “Mehmet Şemsettin Günaltay’ın Hayatı, İlmî, idarî, Siyasî Faaliyetleri” adlı çalışması ile doktorasını tamamladı. Milli Eğitim Banklığında öğretmen ve idareci olarak görevlerde bulundu. 1998 yılında KTÜ Giresun Eğitim Fakültesinde, 2000 yılında KTÜ Giresun Fen Edebiyat Fakültesinde, 2002 yılında GÜ Kırşehir Eğitim Fakültesinde, 2003 yılından itibaren de GÜ Kırşehir Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2010 yılında Atatürk İnkılapları ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bilim Alanında doçent, 2015 yılında da profesör oldu. Çeşitli ulusal ve uluslar arası dergilerde makaleleri yayımlandı. Kitapları; Çok Partili Hayata Geçiş Sürecinde Kırşehir, Berikan Yayınevi, Ankara (2009), Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi (KEFAD) Dizini, (Cilt 1-9), http://kefad.ahievran.edu.tr (16.11.2009), Kuva-yı Milliye ve Milli Mücadelede Kırşehir, Yayın No: 33, Kırşehir (2009), (Editör), KIRŞEHİR (Siyasî Tarihi ve Kırşehir Tarihî Bibliyografyası), ISBN:978-605-149-514-9 Kırşehir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gökçe Ofset Matbaacılık, Ankara /2014), Kurtuluş ve Kuruluşta Milletvekili Gözüyle Gazi Mustafa Kemal Paşa (1920-1923), ISBN: 978-605-9912-41-9, Berikan Yayınevi, Ankara (2015), (İkinci baskı 2020). Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanlığı (2010-2018), Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürüten Prof. Dr Yaşar Özüçetin’in yabancı dili Fransızca olup, evli ve iki çocuk babasıdır.
1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliğinden mezun; aynı üniversitenin İnkılap Tarihi Enstitüsünden "Öğretim Programı ve Ders Kitapları Açısından Türkiye'deki Tarih Öğretimi" adlı tez ile mezun oldu. 1995-1999 yılları arasında YÖK-Dünya Bankası Milli Eğitimi Geliştirme Projesi çerçevesinde Leeds Üniversitesinde EdD doktora programına devam etti ve "A Comparison Between English and Turkish History Textbooks: Design, Construction and Usability Issues adlı teziyle mezun oldu. Çalışma alanları; kanıt temelli öğrenme, empati, ders kitapları, öğrenme kuramları/yöntemleri, eylem araştırmasıdır.
Ankara Üni. Eğitim Bilimleri Fak. Eğitimde Psikolojik Hizmetler bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Abd. de lisans, Gazi Üni. Sosyal Bilimler Enst. Eğitimde Psikolojik Hizmetler Abd. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim dalında Yüksek Lisans, Ankara Üni. Eğitim Bilimleri Enst. Eğitimde Psikolojik Hizmetler Abd. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bilim dalında Doktora tamamladı. "Eğitimde Psikolojik Hizmetler", "Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık", "Bilişsel Davranışçı kuram ve Psikolojik Danışma", "Sosyal Bilişsel Kuram", "Kişilerarası iletişim, İletişim Çatışmaları, ve Aile İçi İletişim", "Bağımlılık ve Bağımlılıklarla Mücadele", "Alan, Meslek ve Kariyer Danışmanlığı ve Rehberliği", "Eğitim Psikolojisi", "Ruhsal Zeka" alanlarında uluslararası ve ulusal dergilerde makaleler, uluslararası ve ulusal yayınevleri tarafından yayımlanan kitaplarda bölüm yazarlıkları ve kitap editörlüğünü bulunmaktadır.
Maksut Yiğitbaş
1995 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fen- Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı ünivesitede, 1999 yılında “II. Meşrutiyet’e Kadar Türk Romanında Paris” başlıklı tezi ile Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisansını; 2006 yılında “Hilmi Yavuz’un Hayatı, Sanatı ve Eserleri” konulu tezi ile doktorasını tamamladı. Bir süre Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan Maksut Yiğitbaş 2009 yılından beri Ahi Evran Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yeni Türk Edebiyatı alanında bilimsel nitelikli ve diğer süreli dergilerde yayımlanmış makaleleri, bilgi şöleni ve kurultaylarda sunulmuş bildirileri vardır.
Kitapları: “Gülün Ustası, Hilmi Yavuz” (2008),
“Edebiyatımızın Ebem Kuşağı, Halit Ziya Hikayeciliğinde Renklerin Dili” (2019),
“Edebiyatımız Üzerine Söyleşiler” (2022).
Doç. Dr. Yusuf Ziya OLPAK Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünde çalışmaktadır. İlgi alanları arasında; çevrimiçi öğrenme, öğretim tasarımı ve yapay zeka konuları yer almaktadır.