Cilt: 7 Sayı: 1, 30.06.2024

Yıl: 2024

Makaleler

Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Sami KOCA BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ 0000-0002-7657-5615
Entomoloji
Doç. Dr. Cennet YAMAN YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Tarımda Bitki Biyoteknolojisi, Endüstri Bitkileri
Prof. Dr. Duran KATAR ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Endüstri Bitkileri
Sera Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı (Diğer)
Dr. Öğr. Üyesi Fulya UZUNOĞLU Hatay Mustafa Kemal University
Sera Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Arş. Gör. Hamza ALAŞALVAR NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ 0000-0003-3000-7310
Gıda Teknolojileri, Gıda Bilimleri
Prof. Dr. Kadir Uğurtan YILMAZ KAHRAMANMARAS SUTCU IMAM UNIVERSITY 0000-0001-7897-3898
Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Kazim GUNDUZ Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi 0000-0002-6473-5909
Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri, Meyve Yetiştirme ve Islahı, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Doç. Dr. Kevser KARAMAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Bilimleri, Gıda Mühendisliği
Doç. Dr. Murat GUNEY BOZOK UNIVERSITY
Tarımda Bitki Biyoteknolojisi, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı (Diğer)
Dr. Selim SIRAKAYA AKSARAY ÜNİVERSİTESİ, AKSARAY TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Veteriner Bilimleri, Hayvan Besleme
Prof. Dr. Uğur GÖZEL ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 0000-0003-1363-1189
Entomoloji, Nematoloji
Doç. Dr. İsa COŞKUN KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ 0000-0001-5495-6006
Hayvan Besleme

Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi, Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin bilimsel yayın organıdır.

Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi, tarım ve hayvancılık alanlarında yürütülen çalışmalardan üretilen orijinal makaleleri yayınlamakta olan uluslararası, alan indeksinde, süreli ve hakemli bir bilimsel dergidir. Türkçe ve İngilizce makale kabul edilmekte olup, yılda 2 sayı online olarak yayınlanmaktadır.

YAZIM KURALLARI

Makale Dili: Makale yazım dili Türkçe (İngilizce özet zorunlu) veya İngilizce olabilir (İngilizce makalelere öncelik verilecektir). Makale, tablo, grafik ve kaynakça için yazı tipi Times New Roman ve 12 punto olmalıdır.

Başlık: Kısa ve açıklayıcı olmalı, Times New Roman yazı tipinde 12 punto ve koyu, kelimelerin ilk harfi büyük olmalı, ortalanarak yazılmalı ve en kısa şekilde çalışmayı tanımlamalıdır. Başlığın altında yazarların isim, Orcid numaraları ve kurum bilgileri yer almalı ve sorumlu yazar belirtilerek e-mail adresi verilmelidir. İngilizce başlık Türkçe başlığı tam olarak karşılamalı, baş harfleri büyük, Times New Roman yazı tipinde 12 punto, koyu ve ortalı olacak şekilde Türkçe Özetten ve Anahtar Kelimelerden sonra Abstract'ın hemen öncesine yazılmalıdır.

Özet ve Anahtar Kelimeler: Türkçe ve İngilizce özetlerin her biri 300 kelimeyi geçmemelidir. Türkçe ve İngilizce özetlerde sırasıyla “Özet” ve “Abstract” kelimeleri kullanılmalıdır.

Türkçe ve İngilizce özetlerin 1 satır altına, anahtar kelimenin ilk harfi büyük diğerleri küçük harflerle, mümkünse başlıkta kullanılmayan, çalışmayı en iyi biçimde tanımlayacak ve aralarında virgül (,) olacak şekilde en az 4, en fazla 6 anahtar kelime yazılmalıdır.

1.GİRİŞ

Bu bölümde; çalışma konusu, gerekçesi, konu ile doğrudan ilgili önceki çalışmalar ve çalışmanın amacı verilir.

2. MATERYAL VE YÖNTEM

Kullanılan materyal ve yöntem aynı başlıkta verilmelidir. Alt başlık verilecekse bölüm numarası ile birlikte numaralandırılmalı (2.1. gibi) ve italik yazılmalıdır. Yeni veya değiştirilmiş yöntemler, aynı konuda çalışanlara araştırmayı tekrarlama olanağı verecek nitelikte açıklanmalıdır.

3. ARAŞTIRMA BULGULARI VE TARTIŞMA

Elde edilen bulgular verilmeli, gerekirse çizelge, şekil ve grafiklerle desteklenerek bulgular açıklanmalıdır.

Elde edilen bulgular tekrardan kaçınılması amacıyla ya çizelge ya da grafik olarak verilmelidir. İstatistikî olarak önemli bulunan  faktörler, uygulanan istatistik analiz tekniğine uygun karşılaştırma yöntemi ile yorumlanarak ilgili istatistikler üzerinde harflendirme yapılmalıdır. İstatistiki analiz yönteminin doğru seçilmediği ve/ya analizin gereği gibi yapılmadığı durumlarda editörler kurulu makaleyi değerlendirme dışında tutabilir. Bulgular tartışılmalı ancak gereksiz tekrarlardan kaçınılmalıdır. Bulguların başka araştırmalarla benzerlik ve farklılıkları verilmeli, nedenleri açıklanmalıdır.

4. SONUÇLAR VE ÖNERİLER

Elde edilen sonuçlar, bilime ve uygulamaya katkısıyla birlikte kısa ve öz olarak verilmelidir. Giriş ile Araştırma Bulguları ve Tartışma bölümünde verilen ifadeler bu kısımda aynı şekilde tekrar edilmemelidir.

TEŞEKKÜR

Gerekli ise mümkün olduğunca kısa olmalı ve yapılan katkı ifade edilerek verilmelidir.

KAYNAKLAR

Eserde yararlanılan kaynaklara ilişkin atıf metin içinde “(Yazarın soyadı yıl)” yöntemine göre yapılmalıdır.

Örnek:

(Doymaz, 2003), (Basunia and Abe 2001). Yazara atıf yapılırsa sadece yayının yılı parantez içine alınmalıdır. Örnek: Doymaz (2003)’e göre ya da Basunia and Abe (2001).Üç ya da daha fazla yazar için makale içindeki atıfta “ve ark.” kullanılmalıdır. Örnek: (Lawrence ve ark., 2001) veya Lawrence ve. ark., (2001)’e göre. Aynı yazarın aynı yıl içinde 1’den fazla yayını varsa, yıldan sonra küçük harfler verilmelidir. Örnek: (Akpınar ve. ark., 2003a). Aynı yazarın birden fazla yayınına atıf yapılacaksa yıldan sonra noktalı virgül (;) işareti ile ayırt edilmelidir. Örnek: (Akpınar, 2007; 2009; 2013). Birden fazla atıf yapılırsa atıflar arasında noktalı virgül (;) kullanılmalıdır. Örnek: (Perl ve. ark., 1987; Bailly ve. ark., 1996; Copeland and McDonald, 2001; Goel and Sheoran, 2003). Eğer bilginin, kaynağın belirli bir sayfasından ya da sayfalarından alındığı belirtilmek istenirse (Hardeman and Jochemsen, 2012, s 657-674; Naess, 1991, s 34) biçiminde gösterilmelidir. Kaynaklarda Anonim ya da Anonymous şeklinde gösterim yapılmamalıdır.

Kaynaklar bölümünde metin içinde atıfı yapılan tüm kaynaklar alfabetik olarak (yazarların soyadlarına göre) ve orijinal dilinde verilir. İki veya daha fazla yazarlı eserlerin bildiriminde son yazardan önce “ve ya da and” kullanılmalıdır. Örnek: Lawrence, K. C., Funk, D. B., and Windham, W. R., 2001. Kaynağın sonuna nokta (.) işareti konulmamalıdır. Dergi isimleri kısaltma yapılmadan tam adı ile yazılma ve italik yazılmalıdır. Kongre kitaplarında Türkçe ya da yabancı dilde özeti yayınlanmış çalışmalara atıf yapılamaz. Makaledeki yanlış atıf ve kaynak gösterimlerine ait sorumluluk yazar(lar)a aittir. Kaynaklar bölümündeki her bir kaynağın sonuna nokta (.) konmamalıdır.

Dergi:

Doymaz. I., 2003. Drying kinetics of white mulberry. Journal of Food Engineering 61(3): 341-346.

Basunia, M. A., and Abe, T., 2001. Thin-layer solar drying characteristics of rough rice under natural convection. Journal of Food Engineering 47(4): 295-301.

Lawrence, K. C., Funk, D. B., and Windham, W. R., 2001. Dielectric moisture sensor for cereal grains and soybeans. Transactions of the ASAE 44(6): 1691-1696.

Akpinar, E., Midilli, A., and Bicer, Y., 2003a. Single layer drying behaviour of potato slices in a convective cyclone dryer and mathematical modelling. Energy Conversion and Management 44(10): 1689-1705.

Kitap:

Yıldırım, O., 1996. Bahçe Bitkileri Sulama Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları: 1438, Ders Kitabı: 420, Ankara

Mohsenin, N. N., 1970. Physical Properties of Plant and Animal Materials. Gordon and Breach Science Publishers, New York

Kitapta Bölüm:

Fıratlı, Ç., 1993. Arı yetiştirme. (Ed: M Ertuğrul), Hayvan Yetiştirme, Baran Ofset, Ankara, s. 30-34

Rizvi, S. S. H., 1986. Thermodynamic properties of foods in dehydration. In: M A Rao & S S H Rizvi (Eds), Engineering Properties of Foods, Marcel Dekker, New York, pp. 190-193

Yazarı Belirtilmeyen Kurum Yayınları:

TUİK, 2012. Tarım İstatistikleri Özeti. Türkiye İstatistik Kurumu, Yayın No: 3877, Ankara

ASAE, 2002. Standards S352.2, 2002, Moisture measurement-unground grain and seeds. ASAE, St. Joseph, MI

İnternetten Alınan Bilgi:

FAO, 2013. Classifications and standards. http://www.fao.org/economic/ess/ess-standards/en/ (Erişim tarihi:10.02.2013)

Tez:

Koyuncu, T., 1992. Tarım arabalarında kullanılan çarpma etkili frenlerin araştırılması. Yüksek lisans tezi, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü (Basılmamış), Ankara.

Berbert, P. A., 1995. On-line density-independent moisture content measurement of hard winter wheat using the capacitance method. PhD Thesis, Crandfield University (Unpublished), UK.

Tam Metin Kongre/Sempozyum Kitabı:

Yağcıoğlu, A., Değirmencioğlu, A., and Cağatay, F., 1999. Drying characteristics of laurel leaves under different drying conditions. In: Proceedings of the 7th International Congress on Agricultural Mechanization and Energy, 26–27 May, Adana, Turkey, pp. 565–569

Kara, Z., ve Beyoğlu, N., 1995. Konya ili Beyşehir yöresinde yetiştirilen üzüm çeşitlerinin göz verimliliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma. Türkiye II. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi. Bildiriler (II): 3-6 Ekim, Adana, s. 524-528

Şekiller ve Çizelgeler:

Şekil, grafik, fotoğraf ve benzerleri “Şekil”, sayısal değerler ise “Çizelge” olarak belirtilmelidir. Tüm şekil ve çizelgeler makalenin içerisine yerleştirilmelidir. Şekil ve çizelgelerin boyu tek sayfa düzeninde en fazla 16x20 cm olmalıdır. Şekil ve çizelgelerin boyutu baskıda çıkabilecek çözünürlükte olmalıdır. Dergimiz siyah beyaz olarak basıldığından şekildeki ayrı grupları ifade eden gösterimler ayırt edici özellikte olmalıdır. Araştırma sonuçlarını destekleyici nitelikteki resimler 600 dpi çözünürlüğünde ”jpg” formatında olmalıdır. Renkli resimler yerine gri ya da siyah tonlu resimler tercih edilmelidir. Çizelgelerde sadece yatay çizgiler olmalı, düşey çizgi kullanılmamalı ve makale hazırlama şablonunda belirtildiği gibi hazırlanmalıdır. Her çizelge ve şekle metin içerisinde atıf yapılmalıdır. Tüm çizelge ve şekiller makale boyunca sırayla numaralandırılmalıdır (Çizelge 1 ve Şekil 1). Çizelge ve şekil başlıkları ve açıklamaları kısa ve öz olmalıdır. Çizelge ve şekillerin İngilizce başlıkları, Türkçe başlığın hemen altına italik olarak yazılmalı, ilk yazılan Türkçe başlık yazısı koyu olmalıdır. Şekil ve çizelge başlık yazıları 9,5 punto, şekil ve çizelgelerin içindeki yazılar 9 punto, çizelge altı yazılar 8 punto Times New Roman yazı karakterinde olmalıdır. Şekillerde düşey kılavuz çizgiler ve rakamlar bulunmamalıdır. Ancak istatistiksel karşılaştırmalar yapılıyorsa küçük harfler bulunabilir. Çizelge ve şekillerde kısaltmalar kullanılmış ise hemen altına bu kısaltmalar açıklanmalıdır. Şekil ve çizelge başlıkları ile çizelge altı yazılarının sonuna nokta (.) konmamalıdır. Birimler: Tüm makalelerde SI (Systeme International d’Units) ölçüm birimleri kullanılmalıdır. Ondalık kesir olarak virgül kullanılmalıdır ( 1.25 yerine 1,25 gibi). Birimlerde “/” kullanılmamalı ve birimler arasında bir boşluk verilmelidir (m/s yerine m s-1, J/s yerine J s-1, kg m/s2yerine kg m s −2 gibi). Sayı ile sembol arasında bir boşluk bırakılmalıdır ( 4 kg N ha-1, 3 kg m −1 s−2, 20 N m, , 1000 s−1, 100 kPa, 22°C ve %29 gibi). Bu kuralın istisnaları düzlemsel açılar için kullanılan derece, dakika ve saniye sembolleridir (°, ′ ve ″). Bunlar sayıdan hemen sonra konmalıdır (10°, 45’, 60” gibi). Litrenin kısaltması “l” değil “L” olarak belirtilmelidir. Cümle sonunda değillerse sembollerin sonuna nokta konulmamalıdır (kg. değil kg). Formüller ve Eşitlikler: Formüller numaralandırılmalı ve formül numarası formülün yanına sağa dayalı olarak parantez içinde gösterilmelidir. Formüllerin yazılmasında Word programı matematik işlemcisi kullanılmalı,ana karakterler 12 punto, değişkenler italik, rakamlar ve matematiksel ifadeler düz olarak verilmelidir. Metin içerisinde atıf yapılacaksa “Eşitlik 1” biçiminde verilmelidir (…ilişkin model, Eşitlik 1’ de verilmiştir).

Etik İlkeler ve Yayın Politikası
ERCİYES TARIM VE HAYVAN BİLİMLERİ DERGİSİ YAZAR, EDİTÖR VE HAKEMLERİN ETİK SORUMLULUKLARI VE GÖREVLERİ

Yayın Etiği
Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi kullanıcıları olan (editör, yazar, hakem, bölüm editörü, okuyucu) tüm yapılan işlemlerde dergimizin yayınladığı ve Dergipark sayfamızda yayınladığımız Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından belirtilen etik kurallara ve sorumluluklara uymak zorundadır. Bu etik kurallara ve sorumluluklar aşağıda da özetlenmiştir.

Yazarların Etik Sorumlulukları
• Yazarlar çalışmalarını özgün olarak hazırlar ve gönderir.
• Yazarlar gönderdikleri makalelerde yapmış oldukları atıfların ve alıntıların doğru ve eksiksiz olmasını sağlar.
• Yazarlar gönderdikleri makalelerde çıkar çatışması olabilecek durumları belirtmeleri ve açıklamaları gerekir.
• Editör, hakem ve bölüm editörü tarafından yazardan makalesine ait ham veriler talep edebilir. Bundan dolayı yazar makalesine ait ham verileri sunacak şekilde hazır bulundurmalıdır.
• Etik rapor alınması gereken çalışmalarda yazar tarafından makale ile birlikte Etik raporun da göndermesi zorunludur.
• Yazarlar ön kontrol, değerlendirme, düzenleme ve yayın aşamalarının herhangi birinde makalesi hakkında hatalar ve yanlışlıklar bulunması halinde makaleyi düzeltme veya geri çekme işlemleri için dergi yönetimine bilgi vermek zorundadır.
• Yazarlar aynı anda iki dergide aynı makale için süreç takip edemez. Bir dergide süreç tamamlandığında ve makalesi red edildiğinde diğer dergiye makalesini gönderebilir. Başka bir dergide yayınlanmış makale Erciyes Tarım Ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ne gönderilemez.
• Erciyes Tarım Ve Hayvan Bilimleri Dergisinde değerlendirme süreci başlamış bir makaleye yazar ekleme, yazar sırası değiştirme, yazar çıkarma gibi işlemlere ihtiyaç duyulduğu takdirde dergi yönetimine tüm yazarların onayı ile başvuruda yapılabilir. Dergi yönetimi başvuruyu inceleyip kararı sorumlu yazara bildirir.

Editörlerin Etik Görev ve Sorumlulukları
Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisinde editör ve bölüm editörleri, Dergipark sayfamızda bulunan Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan " CODE OF CONDUCT AND BEST PRACTICE GUIDELINES FOR JOURNAL EDITORS " ve "COPE BEST PRACTICE GUIDELINES FOR JOURNAL EDITORS" rehberleri belirtilen etik görev ve sorumluluklara sahip olmalıdır. Bu görev ve sorumluluklar aşağıda özetlenmiştir.

Editörlerin Okuyucu ile ilişkiler
Editörler yayınlanan çalışmalar hakkında okuyucu, araştırmacı ve uygulayıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate almak ve gereken cevapları ve işlemleri yapmakla yükümlüdür.

Editörlerin Yazarlar ile ilişkiler
• Editörler makalenin özgün değerine, derginin amaçlarına ve etik kurallara dayanılarak makale hakkındaki kararını veriri.
• Makale özgün değeri yüksek, dergi amaçlarına ve etik kurallar dikkate alınarak hazırlanmış makaleyi değerlendirme sürecine almalıdır.
• Editör ve bölüm editörü önemli bir gerekçe olmadığı sürece olumlu yöndeki hakem görüşlerini dikkate alması gerekir.
• Yazarlardan gelen talep ve görüşlere geri bildirimler ile dönüş yapması gerekmektedir.

Editörlerin Hakemler ile ilişkiler
• Atanacak hakemler makale konusuna uygun olarak seçilmelidir.
• Hakem ile yazarlar arasında çıkar çatışması ve çıkar ilişkisi olmamasına özen göstermelidir.
• Makale değerlendirme sürecinde hakemlere rehberlik etmesi ve talep ettiği bilgiyi sağlamakla görevlidir.
• Editör körleme hakemlik sayesinde yazar ve hakemin kimlik bilgilerini gizlemekle yükümlüdür.
• Hakemlerin makaleyi zamanında, tarafsız ve bilimsel olarak değerlendirmesi için gereken uyarıları ve tedbirleri alması gerekmektedir.
• Dergimize hakemlik yapanların sayısını artırması yönünde gayret göstermelidir.

Editörlerin Danışma Kurulu ile ilişkiler
Editörler, makaleler hakkında danışma kurulunun görüş ve önerilerini dikkate alması gerekmektedir.

Editörlerin Dergi sahibi ve yayıncı ile ilişkiler
Editörler makale hakkında alacağı kararlar dergi sahibi ve yayıncı kuruluştan bağımsız olmalıdır.

Editörlerin makaleyi yayına vermesi
Editörler; dergide yayına verilecek makalelerde dergi yayın ilkelerini, dergi amaçlarını ve uluslararası standartları gözetmekle sorumludur.

Kişisel verilerin muhafazası
Editörler makale yazarlarının rızası haricindeki kişisel bilgilerini üçüncü kişilere aktarmamakla sorumludur.

Etik kurul, insan ve hayvan hakları
Editörler makale içeriklerinde insan ve hayvanlar üzerinde yapılmış çalışmalar olması durumunda insan ve hayvan haklarını korumakla sorumludur. Etik kurul raporu alınması gereken çalışmalarda etik kurul onayı gönderilmemesi durumunda makaleyi reddetmekle sorumludur.

Fikri mülkiyet haklarının korunması
Editörler dergiye gönderilen ve yayınlanan tüm makalelerin fikri mülkiyet haklarını korumakla sorumludur.

Editörlere gelen Şikayetler
Editörler hakem, yazar ve okuyuculardan gelen şikayetlere açık ve aydınlatıcı cevap vermekle sorumludur.

Çıkar çatışmaları ve ilişkileri
Editörler makalelerin tarafsız ve bağımsız olarak değerlendirme süreçlerinin tamamlanması için yazarlar, hakemler ve üçüncü kişiler arasında oluşabilecek çıkar ilişkisi ve çatışmalarına karşı önlem almakla sorumludur.

Hakemlerin Etik Sorumlulukları
• Hakemler makaleyi çıkar çatışması ve ilişkisi olması durumunda makaleyi değerlendirmemekle sorumudur.
• Hakemler makaleyi gizlilik ve tarafsızlık ilkelerine dikkat ederek değerlendirmekle sorumludur.
• Hakemler kendilerine gönderilen çalışmayı değerlendirme süreci tamamlanıncaya ve yayına verilinceye kadar herhangi bir amaç için kullanamaz.
• Hakemler makaleyi değerlendirirken yazarların cinsiyeti, milliyeti, dini inançları, siyasi görüşlerinin değerlendirmeye etki etmesine izin vermemekle sorumludur.
• Hakemler makaleyi değerlendirirken nazik ve yapıcı bir dil kullanmalıdır. Hakaret içeren, iftira ve düşmanlık belirten yorum ve ifadelerden kaçınmalıdır.
• Hakemler makaleyi zamanında ve etik kurallara dikkat ederek değerlendirmekle sorumludur.



ERCİYES TARIM VE HAYVAN BİLİMLERİ DERGİSİ YAYIN POLİTİKASI


Amaç ve Kapsam

Dergimiz bahçe bitkileri, bitki koruma, bitkisel ve hayvansal üretim, biyoteknoloji, biyosistem mühendisliği, moleküler biyoloji ve genetik, su ürünleri, tarım ekonomisi, tarımsal mekanizasyon, tarımsal yapılar ve sulama, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme ve zootekni alanında hazırlanan çalışmaları yayınlamayı amaç edinmiştir. Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi, , tarım ve doğa bilimleri alanlarındaki araştırmalara ilişkin orijinal çalışmaları yayınlayan uluslararası hakemli akademik bir dergidir.
Makaleler Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmaktadır.


Açık Erişim Politikası
Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’nde yayınlanan makaleler tam metin olarak açık erişim olarak dergi sayfamızda yer almaktadır. Bu durum bilime daha fazla katkı yapacağı düşüncesindeyiz.

Gizlilik Beyanı
Erciyes Tarım Ve Hayvan Bilimleri Dergisi’nin web sayfasında yayında olan makaleler ve değerlendirme aşamasında olan makalelere ait gizli bilgiler sadece derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.

Yayın Ücreti
Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ne gönderilen makaleler için herhangi bir işlem ve yayın ücreti talep etmemektedir.

Arşivleme

Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi yayınlamış olduğu tüm makaleleri tam metin olarak, derginin içindekiler, kapak sayfası ve sayı tam dosyaları olarak DERGİPARK sistemi üzerinde arşivlenmekte ve tüm kullanıcıların erişimine sunulmaktadır.

Reklam ve Sponsorluk
Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi herhangi bir reklam ve sponsorluk kabul etmemekte ve yayın sayfasında bunlara yer vermemektedir.
İntihal politikası Erciyes Tarım Ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ne gönderilen makaleler yazarlar tarafından kişisel kullanımına açık olan “iThenticate Plagiarism Detection” yazılımı ile kaynaklar hariç olmak üzere intihale karşı kontrol edilmektedir. Yapılan kontrollerde benzerlik oranının %20' nin altında olması zorunludur.
İntihal politikası
Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ne gönderilen makaleler yazarlar tarafından kişisel kullanımına açık olan “iThenticate Plagiarism Detection” yazılımı ile kaynaklar hariç olmak üzere intihale karşı kontrol edilmektedir. Yapılan kontrollerde benzerlik oranının %20' nin altında olması zorunludur.

Telif Hakkı Devir Sözleşmesi
1. Her türlü yayın haklarının Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ne ait olduğunu,
2. Derginin belirttiği yazım ve yayın kurallarına uygun olduğunu,
3. Makalenin orijinal ve daha önce yurtiçinde veya yurtdışında Türkçe veya yabancı bir dilde yayınlanmadığını veya yayınlanmak üzere değerlendirme aşamasında olmadığını,
4. Bilimsel ve etik sorumluluğunun tarafımıza ait olduğunu, diğer yazarlara ulaşılamaması halinde; tüm yazarların çalışmadan haberdar olduklarını ve diğer yazarların sorumluluklarını, makalenin birinci yazarı olarak üzerime aldığımı kabul ve beyan ederim.

Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ne gönderilen tüm makalelerde yer alan yazarlar yukarıda içeriği belirtilen “Telif Hakkı Devir Sözleşmesi’ni imzalamaları gerekmektedir. Bu sözleşme metni makale gönderme sayfasında indirilerek tüm yazarlar tarafından imzalandıktan sonra PDF formatında taranmalı ve sisteme yüklenmelidir.

Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi’ne gönderilen makaleler için herhangi bir işlem ve yayın ücreti talep etmemektedir.