BibTex RIS Kaynak Göster

Production, Composition and Importance of Molasses and Dried Fruit Pulp (in Turkish)

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 6, - , 01.12.1987

Öz

Pekmez ve pestil ülkemizde üretilen en önemli geleneksel gıdalardandır. En fazla üzüm olmak üzere elma, dut, erik ve kayısı gibi meyvelerden üretilmektedir. Hammadde; yıkama, presleme, durultma ve asit giderme, koyulaştırma gibi işlemlerle pekmez ve pestile işlenir. Enerji ve mineral kaynağı olarak zengin ürünlerdir.

Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi

Yıl 1987, Cilt: 12 Sayı: 6, - , 01.12.1987

Öz

Pekmez ve pestil ülkemizde üretilen en önemli geleneksel gıdalardandır. En fazla üzüm olmak üzere elma, dut, erik ve kayısı gibi meyvelerden üretilmektedir. Hammadde; yıkama, presleme, durultma ve asit giderme, koyulaştırma gibi işlemlerle pekmez ve pestile işlenir. Enerji ve mineral kaynağı olarak zengin ürünlerdir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sebahattin Nas Bu kişi benim

Münteha Nas Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1987
Yayımlandığı Sayı Yıl 1987 Cilt: 12 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Nas, S. ., & Nas, M. . (1987). Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. Gıda, 12(6).
AMA Nas S, Nas M. Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. GIDA. Aralık 1987;12(6).
Chicago Nas, Sebahattin, ve Münteha Nas. “Pekmez Ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi Ve Önemi”. Gıda 12, sy. 6 (Aralık 1987).
EndNote Nas S, Nas M (01 Aralık 1987) Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. Gıda 12 6
IEEE S. . Nas ve M. . Nas, “Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi”, GIDA, c. 12, sy. 6, 1987.
ISNAD Nas, Sebahattin - Nas, Münteha. “Pekmez Ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi Ve Önemi”. Gıda 12/6 (Aralık 1987).
JAMA Nas S, Nas M. Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. GIDA. 1987;12.
MLA Nas, Sebahattin ve Münteha Nas. “Pekmez Ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi Ve Önemi”. Gıda, c. 12, sy. 6, 1987.
Vancouver Nas S, Nas M. Pekmez ve Pestilin Yapılışı, Bileşimi ve Önemi. GIDA. 1987;12(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/