BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on The Losses of Dry Matters and Components Trough Attachment on the Cloth Bag and With Serum in Strained Yoghurt Production (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.1990

Öz

In this study, recoveries in Torba and losses with yoghurt whey of the total solids and its components were investigated in Torba yoghurt production. The total solids of Torba yoghurts made from the yoghurts used as a raw material with different total solids, i.e. (A) 12.75%, (B) 14.06% and (C) 15.50% were found 24.67%, 23.11% and 22.58% respectively. Increasing the total solid contents of yoghurt decreased the recovery rate of total solids in Torba yoghurt. On the other hand, the losses with whey increased. The recovery rations of nitrogenous matters and mineral salts increased while the proportions of draining whey decreased. The recovery rations of nitrogenous matters were determined between 81.87% and 87.86% in Torba, and those of mineral salts, 43.11 %-48.51%. Also, 99% of the total fat was recovered in Torba.   

Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.1990

Öz

Torba yoğurdu üretiminde, kurumadde ve bileşenlerinin Torba’da tutulma ve serum’daki kayıpları araştırılmıştır. Hammadde olarak kullanılan ve kurumadde içerikleri A= %12.75; B= %14.06 ve C= %15.50 olan yoğurtlardan üretilen Torba yoğurtlarının kurumadde oranları sırasıyla %24.67; %23.11 ve %22.58 bulunmuştur. Yoğurt kurumadde oranlarındaki artış, kurumaddenin Torba’da tutulma oranını azaltmıştır. Buna karşın serum’a geçen madde miktarı artmıştır. Azotlu madde ve mineral tuzlarının Torba’da tutulma oranları, ayrılan serum miktarındaki azalışla artmıştır. Azotlu maddelerin Torba’da tutulma oranları, %81.87-%87.86 arasında, mineral tuzların ise %43.13-%48.51 arasında bulunmuştur. Toplam yağın %99’u Torba’da tutulmuştur.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Atamer Bu kişi benim

Atilla Yetişmeyen Bu kişi benim

Erkan Ergül Bu kişi benim

Orhan Dağlıoğlu Bu kişi benim

Metin Yıldırım Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Atamer, M. ., Yetişmeyen, A. ., Ergül, E. ., Dağlıoğlu, O. ., vd. (1990). Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 15(1).
AMA Atamer M, Yetişmeyen A, Ergül E, Dağlıoğlu O, Yıldırım M. Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Şubat 1990;15(1).
Chicago Atamer, Metin, Atilla Yetişmeyen, Erkan Ergül, Orhan Dağlıoğlu, ve Metin Yıldırım. “Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde Ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma Ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15, sy. 1 (Şubat 1990).
EndNote Atamer M, Yetişmeyen A, Ergül E, Dağlıoğlu O, Yıldırım M (01 Şubat 1990) Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde bir Araştırma. Gıda 15 1
IEEE M. . Atamer, A. . Yetişmeyen, E. . Ergül, O. . Dağlıoğlu, ve M. . Yıldırım, “Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 15, sy. 1, 1990.
ISNAD Atamer, Metin vd. “Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde Ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma Ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 15/1 (Şubat 1990).
JAMA Atamer M, Yetişmeyen A, Ergül E, Dağlıoğlu O, Yıldırım M. Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1990;15.
MLA Atamer, Metin vd. “Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde Ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma Ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 15, sy. 1, 1990.
Vancouver Atamer M, Yetişmeyen A, Ergül E, Dağlıoğlu O, Yıldırım M. Torba Yoğurdu Üretiminde, Kurumadde ve Bileşenlerinin Torba’da Tutulma ve Serum’daki Kayıpları Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1990;15(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/