BibTex RIS Kaynak Göster

Proteolytic Activity and Lactis Acid Production of single and Mixed Cultures of L. bulgaricus and S. thermophilus. 1. Effect of b-Disodium glycerophosphate on S. thermophilus (Turkish with English Abstract)

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.1990

Öz

Proteolytic and lactic acid producing activities of single and mixed cultures of L. bulgaricus and S. thermophilus determined. S. thermophilus showed less metabolic activity than L. bulgaricus. Proteolytic activity of S. thermophilus was became higher by disodium glycerophosphate but lactose enzyme activity wasn’t effected.

Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi

Yıl 1990, Cilt: 15 Sayı: 1, - , 01.02.1990

Öz

S. thermophilus ve L. bulgaricus’un laktik asit üretimleri ve proteolitik aktiviteleri skimmilk besiyerinde tek ve karışık kültürler halinde saptanmıştır. S. thermophilus, L. bulgaricus’a kıyasla daha az miktarda metabolik ürünler oluşturmuşlardır. b-disodyum gliserofosfat tek ve karışık kültür halindeki S: thermophilus’un proteolitik aktivitesini yükseltmiş, ancak laktoz enzimi aktivitesini etkilememiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yavuz Beyatlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1990
Yayımlandığı Sayı Yıl 1990 Cilt: 15 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Beyatlı, Y. . (1990). Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. Gıda, 15(1).
AMA Beyatlı Y. Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. GIDA. Şubat 1990;15(1).
Chicago Beyatlı, Yavuz. “Streptococcus Thermophilus Ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek Ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik Ve Laktik Asit Üretimleri. 1. B-Disodyum Gliserofosfat’ın S. Thermophilus Üzerindeki Etkisi”. Gıda 15, sy. 1 (Şubat 1990).
EndNote Beyatlı Y (01 Şubat 1990) Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. Gıda 15 1
IEEE Y. . Beyatlı, “Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi”, GIDA, c. 15, sy. 1, 1990.
ISNAD Beyatlı, Yavuz. “Streptococcus Thermophilus Ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek Ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik Ve Laktik Asit Üretimleri. 1. B-Disodyum Gliserofosfat’ın S. Thermophilus Üzerindeki Etkisi”. Gıda 15/1 (Şubat 1990).
JAMA Beyatlı Y. Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. GIDA. 1990;15.
MLA Beyatlı, Yavuz. “Streptococcus Thermophilus Ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek Ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik Ve Laktik Asit Üretimleri. 1. B-Disodyum Gliserofosfat’ın S. Thermophilus Üzerindeki Etkisi”. Gıda, c. 15, sy. 1, 1990.
Vancouver Beyatlı Y. Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus bulgaricus’un Tek ve Karışık Kültürlerinin Proteolitik ve Laktik Asit Üretimleri. 1. b-Disodyum Gliserofosfat’ın S. thermophilus Üzerindeki Etkisi. GIDA. 1990;15(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/