He received his doctorate from Marmara University, Istanbul, Turkey. He was appointed to Yıldız Technical University. Between 2014-2015, he conducted research as a visiting scholar at Indiana University-Bloomington in the United States of America with a TÜBİTAK scholarship. He currently continues his research as Prof. Dr. at Yıldız Technical University, Department of Turkish Language and Social Sciences Education.
Prof. Dr. Ali Fuat Arıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitimi Fakültesi Türkçe Eğitimi anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesini bitirmiştir. MEB bünyesinde 10 yıl öğretmen olarak çalışmıştır. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında yüksek lisans (2001) ve doktora (2005) yapmıştır. Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesine yardımcı doçent olarak atandıktan (2006) sonra Türkçe eğitimi üzerine doçent olmuştur (2011). ABD / Ohio Kent State Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur (2013). Yıldız Teknik Üniversitesine geçtikten (2014) sonra profesör (2017) olmuştur. Alanıyla ilgili yazdığı 7 kitabı, 8 kitap editörlüğü ve çok sayıda kitap bölümü bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış onlarca makalesi vardır. Yıldız Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi ile Türkiye Eğitim Dergisi’ni kurmuştur. 2018 yılından beri iki yılda bir Türk Eğitim Kongresi’ni (M. Başaran ile birlikte) düzenlemektedir. İngilizce bilmekte, ulusal bir gazetede eğitim ve kültüre dair köşe yazıları yazmaktadır.
1979 yılında Sinop ili Gerze ilçesi Abdaloğlu köyü Bektaşoğlu mahallesinde doğdu. İlkokul ve lise eğitimini Sinop’ta tamamladı. 2000 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede başladığı yüksek lisans eğitimini 2004 yılında bitirdi. Daha sonra Gazi Üniversitesi’nde doktora eğitimine başladı. Bektaşî Tekkelerinin Kapatılması (1826) ve Bektaşîliğin Yasaklı Yılları adlı doktora tezini hazırlayarak 2010 yılında doktor unvanını aldı. Akademik kariyeri 2019 yılında doçent, 2024 yılında profesör unvanına yükseldi. 2012-2022 yılları arası Kastamonu Üniversitesi Tarih bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Alevi Bektaşi Kültürü Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Türk Kültürü Açısından Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi müdür yardımcısıdır. Temel akademik araştırma alanı Alevilik-Bektaşilik tarihidir. Bektaşi Tekkelerinin Kapatılması (1826), İstanbul Bektaşileri, Girit Bektaşileri, Mehmet Ali Hilmi Dedebaba Kâşifü’l-Esrar Reddiyesi, Zümre-i Nâzenin başta olmak üzere yirmiden fazla eseri ile pek çok akademik ve ilmi makalesi bulunmaktadır.
He received his doctorate from Marmara University, Istanbul, Turkey. He was appointed to Yıldız Technical University. Between 2014-2015, he conducted research as a visiting scholar at Indiana University-Bloomington in the United States of America with a TÜBİTAK scholarship. He currently continues his research as Prof. Dr. at Yıldız Technical University, Department of Turkish Language and Social Sciences Education.
2003 yılında girdiği Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki lisans öğrenimini 2007 yılında tamamladı. Aynı üniversite ve bölümde 2007 yılında başladığı yüksek lisans öğrenimini, 2010 Ocak’ta savunduğu “Özbek Çocuk Folklorunda Türler” adlı teziyle tamamladı. 2011 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dünyası Araştırmaları-Türk Halkbilimi anabilim dalında doktora öğrenimine başladı. Doktora çalışmaları kapsamında Amerika Birleşik Devletleri, Kırgızistan, Meksika gibi çeşitli ülkelerde araştırmalarda bulunan Keskin; Prof. Dr. Alimcan İNAYET, Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU ve Prof. Dr. Dan BEN-AMOS danışmanlığında hazırladığı “Türk Kültüründe Alkışlar ve Kargışlar: Metin ve Bağlam Merkezli Bir İnceleme” adlı teziyle 2018 yılında doktora öğrenimini tamamladı.
Anar Gafarov 1 Temmuz 1979'da Azerbaycan’da, Bakü’de doğdu. 1997 yılında Bakü’de 177 saylı liseden mezun oldu. 1997-2002 yıllarında Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde "Geleneksel Türk dini inançları ve günümüz Azerbaycan'ındaki tezahürleri" konulu tez çalışmasıyla İlahiyat ve Arap dili öğretmenliği olmakla çift dalda lisans ve yüksek lisans yaptı ve üniversiteyi üstün başarılı diplomayla bitirdi. 2002-2004 yıllarında T.C.Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Felsefesi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı ve Prof.Dr. Mustafa Çağrıcı’nın danışmanlığında “Ragıb el-İsfahânî'nin İnsan ve Ahlak Anlayışı” konulu tez çalışmasıyla İslam felsefesi Anabilim Dalından yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamladı. A. Gafarov, 2005-2009 yıllarında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalında doktora eğitimi aldı ve Prof.Dr. Mehmet Bayraktar’ın danışmanlığında hazırladığı “Nasiruddin et-Tûsî'nin Ahlak Felsefesi” konulu doktora tezini başarıyla savunarak felsefe doktoru ünvanını aldı.
Anar Gafarov lisans, yüksek lisans ve doktora yaptığı dönemlerde sosial sorumluluk, bilgi yarışları ve medeniyet projelerinde aktiv iştirak etmiş ve ödüller almıştır. Şöyle ki, A.Gafarov Bakü Devlet Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışlarından başarılı olarak “Onur Fermanı (2001)”, Azerbaycan İstanbul Baş Konsolosluğu tarafından düzenlenen "Haydar Aliyev ve Çağdaş Azerbaycan Devleti" konulu bilimsel makale yarışmasında “Başarılı Makale Yazarı (2007)” ve Türkiye Diyanet İşleri Başkanı tarafından Türkiye Diyaner İşleri Vakfı Bakü Türk Lisesi’nde “Yılın Başarılı Öğretmeni (2012)” ödülünü aldı.
2009’da Azerbaycan Cuhuriyeti Dini Kurumlarla İş Üzre Devlet Komiteside kısa süreliğine bölge müşaviri ve dış ilişkiler ve basın güvenliği uzmanı olarak çalışan A.Gafarov, 2010-2014 yıllarında Azerbaycan Slavyan Üniversitesi, Hazar Üniversitesi ve Azerbaycan İktisat Üniversitesinde felsefe ve eğitim tarihi derslerini verdi. Ayrıca 2010-2012-yıllarında Amerika Bileşik Devletlerinin Medivial Lombard Üniversitetsinin İlahiyyat fakültesinde ve diğer üniversitelerin uygun bölümlerinde “Gerçek İslam ve Müslümanlık”, “İslam Düşüncesinde Kamil İnsan Anlayışı” konulu seminar ve konferanslar verdi. Bundan başka, A.Gafarov 2013’te T.C.Sosyal Bilimler Araştırma Dergisinin “Umummilli Lider Haydan Aliyev’in hatırasına” özel sayısının (sayı: 22) hazırlanmasında koodinatör ve hakem olarak katkılarda bulundu. 2012 yılında “Bilimsel Araştırmalar Bağlamında Hukuki, Politik, Sosyal-Ekonomik ve Psikolojik Yönleriyle Ortadoğu Hakikatleri” adlı uluslararası sepmozyum Anar Gafarov’un heyetle beraber T.C.Ortadoğu Araştırmalar Merkezi’nin desteğiyle hazırladığı proje kapsamında gerçekleşmiştir. Yine A.Gafarov 29-30 Mart 2013 tarihlerinde bilimsel katkı sağladığı proje kapsamında "Arşiv Belgelerinde Azerbaycanlıların Soykırımı” ve Azerbaycan ve Türkiye Yazarlar Birliği'nin desteğiyle "Azerbaycan ve Türk Edebiyatında Ermeni Sorunu” konularında Bakü'de düzenlenen uluslararası konferanslarda bilimsel ve uygulamalı faaliyetlerde bulunuldu. Ayrıca A.Gafarov T.C. Aile ve Sosial Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle “Hayallerimiz, Hedeflerimiz ve Değerlerimiz” yönünde projeler gerçekleştirdi ve çocuk evlerinde çalışan eğitimciler için sosial sorumluluk porjeleri kapsamında eğitim-öğretim seminerleri düzenledi. T.C. İLKE (İlim, Kültür ve Eğitim) araştırma merkezinin desteğiyle 2015-2016 yıllarında İstanbul’da düzenlenen “İslam Ahlak Düşüncesi Projesi I: Ahlakın Kaynağı” ve “İslam Ahlak Düşüncesi Projesi II: Vicdan” konulu çalıştaylara “Nasirüddin Tusi’de Ahlaki Önermelerin Kaynağı” və “Nasirüddin Tûsî’de Vicdan Kavramı” konulu çalışmalarıyla bilimsel katkılarda bulunan A.Gafarov’un her iki çalışması ortak yazarlı kitap olarak Nobel yayınlarında basıldı.
A.Gafarov, 2009-2010-yıllarında Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Doğubilimleri (Şarkşünaslık) Enstitüsünde, 2010-2014-yıllarında Felsefe ve Sosyoloji Enstitüsünde araştırmacı, 2014-2017 yıllarında T.C.Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat fakültesinde sözleşmeli öğretim üyesi, 2017-2021-yılında Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Felsefe ve Sosyoloji Enstitüsünde doçent araştırmacı, 2018-2021 yılında Azerbaycan İlahiyat Enstitüsünde doçent öğretim üyesi olarak çalışdı. A. Gafarov 2021-yılından itibaren Azebaycan İlahiyat Enstitüsü Din Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmatadır. A. Gafarov yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde çalıştığı dönemlerde İslam felsefesi, Ahlak felsefesi, Din felsefesi, Kelam, Çağdaş İslam düşüncesi, Dinler tarihi, Mezhepler tarihi, Din psikolojisi, Din sosyolojisi, İslam medeniyet tarihi, Eğitim tarihi, Din eğitimi ve İslam ahlakı alanlarında dersler verdi. Temel bilimsel araştırma alanı İslam felsefesi, İslam siyaset düşüncesi, ahlak felsefesi, siyaset-ahlak ilişkisi, Ortaçağ felsefe tarihi ve ahlak psikolojisidir. Tek ve ortak yazarlı 16 kitabın yazarı olan A. Gafarov Azerbaycan ve Türkiye’de toplam 9 kitabın ilmi redaksiyonluğunu ve 2 kitabın editörlüğünü, felsefe , ahlak felsefesi, tasavvuf ve İslam ahlakı gibi alanlarda Arapça, Farsça, İngilizce ve Türkçe’den 10 kitabın çevirisini yaptı. Yerli ve uluslararası bilimsel dergilerde 25 makalesi yayınlanan A.Gafarov, ayrıca pek çok yerli ve uluslararası konferans ve sempozyumlarda bilimsel araştırmalarıyla katkılarda bulundu, Azerbaycan ve Türkiye’de sosial sorumluluk ve modern bilimsel araştırma yöntemleri alanlarında 11 proje gerçekleçtirdi. Ayrıca A.Gafarov yerli ve uluslararası 8 derginin hakem kurulunda yer almaktadır.
Detaylar:
2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden mezun olmuştur. 2020 yılında Türk Dili ve Edebiyatı lisans eğitimini, 2021 yılında Tarih lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Halk Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda 2010 yılında, doktora eğitimini ise Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda 2013 yılında tamamlamıştır. Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok kongre, sempozyum ve konferansa düzenleme kurulu üyesi olarak ve sözlü bildiri sunumları ile katılmıştır. Ulusal ve uluslararası bilimsel kitaplarda ve hakemli dergilerde okul öncesi eğitimi alanıyla ilgili yayınlanmış çok sayıda kitap bölümü ve makalesi bulunmaktadır. Çalışma alanları; ‘erken çocukluk döneminde gelişim, erken çocukluk eğitim programları, erken çocuklukta alternatif eğitim yaklaşım/modelleri, okula uyum, erken okuryazarlık becerileri, erken çocuklukta çevre eğitimi, çocuğu tanıma ve değerlendirme, çocuk ruh sağlığı, çocuklarda sosyal duygusal öğrenme becerileri’dir.
ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ
ÖZGEÇMİŞ
Adı Soyadı: Nalan SINAY
Ünvanı: Yard.Doç.Dr.
İletişim: 0 546 241 87 27
E-mail: nalansin@hotmail.com
Öğrenim Durumu:
Lisans Tez Başlığı ve Tez Danışmanı:
TÜRK TİYATROSUNDA ÇETİN ALTAN VE OYUNLARININ DRAMATURGİK İNCELEMESİ Danışman: Yard. Doç. Dr. Uğur AKINCI
Yüksek Lisans Tez Başlığı (özeti ekte) ve Tez Danışmanı :
YAŞAMI, YAPITLARI VE SANAT ANLAYIŞIYLA SERMET ÇAĞAN
Danışman: Yard. Doç. Dr. Uğur AKINCI
Doktora Tezi Başlığı (özeti ekte) ve Danışmanı :
DEĞİŞEN BEDEN DEĞİŞMEYEN İKTİDAR: 90 SONRASI TÜRK SİNEMASINDA İKTİDARIN YANSIMASI AÇISINDAN ERKEK BEDENİ
Danışman: DOÇ. DR. KADRİYE LEYLA BUDAK
Akademik Ünvanlar:
Yardımcı Doçentlik Tarihi: 21.04.2014
Görevler:
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri:
Abdulkadir Hayranoğlu, (2019). , Din Görevlilerinin İletişim Becerileri Konusunda Cami-Cemati’
nin Algıları ve Beklentileri: Kuzey Kıbrıs Örneği, ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ/LİSANSÜSTÜ EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ/İŞLETME ANABİLİM DALI/PAZARLAMA YÖNETİMİ (YL) (TEZLİ)
İdari Görevler:
2014 – 2015 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi- Fakülte Ders Koordinatörlüğü
2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi- Fakülte Ders Koordinatörlüğü
2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi – Müfredat Komitesi Üyesi
2015 – 2016 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi- Fakülte ECTS Koordinatörlüğü
2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi- Fakülte Ders Koordinatörlüğü
2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi – Müfredat Komitesi Üyesi
2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi- Fakülte ECTS Koordinatörlüğü
2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi - İletişim Fakültesi- Fakülte Ders Koordinatörlüğü
2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı Kıbrıs – Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi – Müfredat Komitesi Üyesi
Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler
1. IBAD- Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi Danışma/ Yayın Kurulu Üyesi
2. IBAD-Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Dergisi Hakem Kurulu Üyesi
3. JASSS-Akademik Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi Hakem Kurulu
Ödüller:
Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu Üniversiteler arası I.Makale Yarışması, III. Ödülü 2009
Son üç yılda verdiği lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler (Açılmışsa, yaz döneminde verilen dersler de tabloya ilave edilecektir):
ESERLER
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :
1. Sınay, Nalan (2009); “90 sonrası Türk Sinemasında “Erkeklik Tasarımı” - 4T TASARIM TARİHİNİN ÖTEKİLERİ, Mayıs 2009, İzmir
2. Sınay, Nalan (2010); “Nesne – Bağlam İlişkisi Açısından Türk Sinemasında Röpteşambır Geleneği”, 4T 2010 NESNEYİ OKUMAK , Mayıs 2010, İzmir
3. Sınay, Nalan (2013); “Bilinçten Bedene Hegemonik Erkeklik: 2000 Sonrası Türk Sinemasında Değişen Erkeklikler”, - 5T 2013 TASARIMDA TOPLUMSAL CİNSİYET / Yerel ve Küresel Bağlam, Mayıs 2013, İzmir
4. Sınay, Nalan (2014); “Tüketim Toplumu Bağlamında Sanatın ve Sanat Eserlerinin Alışveriş Merkezleri’ne Taşınması Sorunsalı” YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, Uluslararası Sanat Sempozyumu, Kasım 2014, İstanbul
5. Sınay, Nalan (2015); “Muhteşem Yüzyıl Dizisi ve Toplumsal Dönüşüm” KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ, Yeni Medya Çalışmaları Ulusal Sempozyumu, Şubat 2015, İstanbul
6. Sınay, Nalan (2016); “YENİ MEDYA ÇAĞINDA SİNEMANIN GELECEĞİ ve TRANSMEDYA” Fırat Üniversitesi, 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu, 13-15 Ekim 2016. ELAZIĞ.
7. Sınay, Nalan (2017); "Yeni Medya Çağında İletişimde Duygusal Zeka: Kiralık Aşk Dizisi ve Facebook Sayfası Örneği" 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 20-23 Nisan 2017-İstanbul
8. Sınay, Nalan, Atmaca, S. ve Gökal, H. (2019). “Hep İleride Geleceğin Zirvesinde: Çocuk Üniversitesi, Kıbrıs.” Uluslararası Eğitim Bilim Kongresi ( ICES-UEBK ) 25-28 Nisan 2019. Ankara, Türkiye.
9. Sınay, N. ve Atmaca, S. (2018). “Su Elçileri Projesi Kapsamında Medya Okuryazarlığı.” V. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu (ISMS) 16-17 Kasım 2018. Ankara, Türkiye
Ulusal Yayınevleri Tarafından Yayımlanan Kitap ve Kitapta Bölüm:
1. Sınay, Nalan (2012); “Yaşamı Yapıtları ve Sanat Anlayışıyle Sermet Çağan”, Mitos-Boyut Yayınları, 2012 İstanbul
2. Sınay, Nalan (2014); “İzmir Kent Ansiklopedisi Biografi Cildi” Apikam Yayınları, 2014 İzmir
3.Sınay, Nalan (2022); “Doğa Temelli Çevre Eğitiminde Bir Araç Olarak Sinemanın Kullanılması” Eğiten Kitap Yayınları, S. 193-200, 2022 Ankara
Projeler
Araştırmacı-Kıdemli Uzman
Türkiye Cumhuriyeti, Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma Ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Projesi. Proje Adı: Hep İleride Geleceğin Zirvesinde: Çocuk Üniversitesi. (Bütçe: 335.000 TL) (Mart 2019-Mart 2020).
Akademik personel için “EĞİTİM/ÖĞRETİM POLİTİKALARI REHBERİ” hazırlanması-2018
Şiddete Karşı İzmir Kadın Koordinasyonu Medya Atölyesi, Yürütücü, 2009 İzmir
Çiğli Belediyesi I.Zafer ve Barış Festivali, Düzenleme Komitesi, Dramaturg, 2005 İzmir
Düzenlediği Çalıştaylar ve Konferanslar
1-‘Düşündüm. İstedim. Gerçekleştirdim' - Yrd. Doç. Dr. Nalan SINAY, Yrd. Doç. Dr. Sevilay ATMACA 4. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Kongresi (KEAB 2018) "Yeni Toplumsal Yapıda Eğitim Araştırmaları" 03-05 Aralık 2018, Final Üniversitesi. 2 saat. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.
2-25.11.2015 - 26.11.2015 Tarihlerinde Düzenlenen KKTC Başbakanlık Personel Dairesi
Hizmet İçi Eğitim Programı Çerçevesinde ‘Etkili İletişim Becerileri’
3-19.12.2015 Tarihde Düzenlenen Levent Şirketleri; Hizmet İçi Eğitim Programı Çerçevesinde ‘Etkili İletişim’ Semineri
4-25.02. 2016 KKTC GÜVENLİK KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 57. DÖNEM POLİS TEMEL EĞİTİM KURSU ‘BİREYSEL İLETİŞİM’
5-25-26-27 Mayıs 2016 Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Hizmet İçi Eğitim Seminerleri
6- “ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ VE PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ” SEMİNERİ
19-20-21- Aralık 2018 KKTC İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HİZMETİÇİ EĞİTİM
7- Akademik ve İdari Personel Geliştirme Merkezi ile İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Sekreterlere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı” kapsamında 13 Aralık 2018 “İletişim Becerileri” becerileri semineri
Maddi kazanım elde etmeksizin uzmanlık alanında Medyada (Tv, radyo, gazete, dergi gibi) toplumu bilgilendirmek amacı ile konuk yazar olarak yayın ve söyleşiler yapmak
BRT Bakış Açısı 03.05.2016 “Etkili İletişim Yolları” Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Nalan Sınay ile söyleşi
Ulusal ödül değerlendirme kurulu veya süreli yayında yayın kurulu veya jüri üyeliği
KKTC SİVİL SAVUNMA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI “Liseler Arası Afiş Yarışması” Jüri Üyesi 2015
KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI “Meslek Liseleri Bilgi ve Beceri Yarışması” Jüri Üyesi 2015
KKTC SİVİL SAVUNMA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI “Liseler Arası Afiş Yarışması” Jüri Üyesi 2016
KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI “Meslek Liseleri Bilgi ve Beceri Yarışması” Jüri Üyesi 2016
Diğer yayınlar :
1. Sınay, Nalan (2009); Türkiye Cumhuriyeti’nin Temeli Laiklik Lions Dersgisi Mart – Nisan 2009
2. Sınay, Nalan (2018); "UKÜ'lü Akademisyen Sınay: "İnsanların muhakeme yetisini kaybettiği için şiddet olaylarında artış oluyor" Kıbrıs Postası Gazetesi 22.06.2018
3. Sınay, Nalan (2018); "Tatilde okunabilecek kitaplar" Yenidüzen Gazetesi 11.07.2018
4. Sınay, Nalan (2018); "Yrd. Doç. Dr. Sınay, Evde İzlenmesi Gereken Filmleri Listeledi" Kıbrıs Manşet 06.08.2018
5. Sınay, Nalan (2018); "Yrd. Doç. Dr. Nalan Sınay, Uzun Yaz Günlerinde Dinlenecek Şarkıları Listeledi" Kıbrıs Postası, 09.08.2018
Etkin hizmet için kazanılan plaket, teşekkür yazısı v.b.
KKTC SİVİL SAVUNMA TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI
KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
OSMANİYE GAZETECİLER CEMİYETİ
1 Ocak 1965'te Bakü'de doğdum. 1997-2010 yıllarında Azerbaycan Öğretmenler Enstitüsü'nde sorumlu sekreter, bölüm başkanı, bilimsel işlerden sorumlu rektör yardımcısı olarak çalıştım. Adayımın "Nasireddin Tusi'nin Eserlerinde Eğitim ve Öğretim Sorunları" konulu tezini savunarak 2007 yılında Pedagoji Felsefe Doktoru unvanını, 2009 yılında ise Yüksek Öğretim Kurulu kararıyla doçentlik unvanını aldım. 2004 yılından itibaren Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı'nın emriyle Milli Müfredat projesinde, 2011 yılından itibaren Değerlendirme ve İzleme Projesi'nde, 2002-2008 yıllarında ise Azerbaycan dili konusuyla ilgili komisyonlarda üye olarak yer aldı. Cumhuriyet Bilim Olimpiyatları ve Edebiyatı, 2015-2019 yıllarında Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Okullarının Akreditasyon ve Nostrifikasyon Komisyonunda uzman olarak çalıştım.
Cumhuriyetin çeşitli yüksek okullarında - Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi, Bakü Avrasya Üniversitesi, "Azerbaycan" Üniversitesi'nde pedagoji tarihi ve teorisi, edebiyat öğretim metodolojisi, Azerbaycan edebiyatı tarihi konularında dersler verdim. Türkiye, Makedonya, Fransa, New York, Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Bangladeş, Moldova, İsveç ve daha birçok yabancı ülkede uluslararası konferans ve sempozyumlarda konuşmalar yaptım, bilim ve organizasyon komitelerinde üyeliklerde bulundum.
2019-2024 yılında Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Edebiyat Öğretim Teknolojisi Bölüm Başkanı olarak çalıştım. 8 öğretim kitabı, 2 metodolojik yardım, 19 konu programı, yaklaşık 200 bilimsel-metodik makale ve tezin yazarıyım, ders kitaplarının, öğretim yardımcılarının, metodolojik talimatların ve konu programlarının bilimsel editörü ve incelemecisiyim. Azerbaycan, Türkiye ve Özbekistan'daki uluslararası bilimsel dergilerin yayın kurulu üyesiyim.
2021 yılından bu yana Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bağlı Yüksek Tasdik Komisyonu Filoloji ve Pedagoji Uzman Konseyi üyesiyim.
2021 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Nişanı ile bana "İlerleme" madalyası verildi.
2023 yılında BZT "TURAN" Türkiye Akademisi tarafından Fahri Doktor unvanına layık görüldüm.
2024-2028 yılları için TURAN Akademi Birleşik Aydınlar Teşkilatı'nın Azerbaycan Üniversiteleri Türkiye temsilcisi olarak atandım.
Bilgisayar becerilerim üst düzeydedir. Rusçayı akıcı bir şekilde konuşup yazıyorum.
Evliyim, 3 çocuğum ve 2 torunum var.
İletişim numaraları: +994 50 388 95 53; +994 55 547 31.
1962 yılında Samsun'da doğdum. 1983 yılında lise, 1987 yılında Hacettepe ünv. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum. 5 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Samsun 19 Mayıs ünv.'de yüksek lisansa başladım. 1994 yılında yüksek lisansımı, 1998 yılında doktoramı bitirdim. 26 yıl çalıştıktan sonra emekli oldum. 2015 yılından beri İstanbul Fatih Sultan mehmet Üniversitesinde çalışmaktayım.
Lisans, Fırat Üniversitesi Coğrafya
Yüksek Lisans, Marmara Üniversitesi Corğafya Eğitimi
Doktora, Gazi Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği
Head of Department / Pedagogy and Psychology / Faculty of Pedagogical Nakhchivan State University
Makaleler, Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC-BY) lisansı altındadır. Makalede kullandıkları materyaller için gerekli izinlerin alınması yazarların sorumluluğundadır. Makalelerin bilimsel ve hukuki mesuliyeti yazarlarına aittir.