1983 yılında Burdur’da doğmuş, orta öğrenimini Burdur Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamlamıştır. Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Programı’ndan 2005 yılında lisans derecesini almıştır. Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği Programı’ndan 2010 yılında yüksek lisans, 2016 yılında doktora derecelerini almıştır. 2006-2017 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. TÜBİTAK Yurt Dışı Doktora sırası Araştırma Bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’nde Texas A&M Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak doktora tezi için çalışmalarda bulunmuştur. 2023 yılında Doçent unvanı almıştır ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. TÜBİTAK ve üniversiteler tarafından desteklenen projelerde yürütücülük ve araştırmacılık yapmıştır. Dr. Genç-Tosun’un uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış makaleleri, kitap bölümleri, uluslararası ve ulusal konferanslarda sunulmuş bildirileri bulunmaktadır. Otizm spektrum bozukluğu ve diğer gelişimsel yetersizliği olan bireylerin eğitimi, alternatif ve destekleyici iletişim sistemleri, uygulamalı davranış analizi, kanıta dayalı uygulamalar, tek denekli deneysel araştırma yöntemleri, meta-analiz Dr. Genç-Tosun’un bilimsel çalışma konuları arasındadır.
Hatice Akçakaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Kendisi işitme yetersizliğinden etkilenen bireylere ve okuma güçlüklerine yönelik çalışmalar yürütmektedir.
Prof. Dr. Latife
BIYIKLI (Mayıs 1991-Ocak 2001)
Prof. Dr. Sema KANER (Ağustos 2002-Ağustos 2006)
Prof. Dr. Pınar EGE (Ocak 2007-Ağustos 2009)
Prof. Dr. Tevhide KARGIN (Ocak 2010-Nisan 2015)
* Liste titre göre akademisyenlerin isimleri baz alınarak alfabetik sırayla verilmiştir.
The content of the Journal of Special Education is licensed under Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International Licence.