e-ISSN: 2687-4253
Başlangıç: 2019
Yayıncı: Ahmet ŞİMŞEK
Kapak Resmi

Amaç
tarihyazımı, araştırma, inceleme, kritik ve çeviri makaleleri yayınlamak suretiyle, tarihyazımını geliştirmeyi amaçlayan uluslararası, akademik, hakemli, çevrimiçi dergidir. tarihyazımı, tek bir yaklaşıma, disipline, metodolojiye ya da paradigmaya kendini adamaksızın hem yerel hem de uluslararası düzeyde, tarih metodolojisini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Kapsam
tarihyazımı dergisi, tarihyazımı, tarih yazıcılığı, tarih metodolojisi, tarihçilik eğitimi, tarih sosyolojisi, tarih edebiyatı, tarih felsefesi, tarih teorisi, tarih politikaları ve tarihin gerek araştırma gerekse yazım süreçlerinde diğer disiplinlerle ilişkilerini konu alan teorik ya da uygulamaları içeren makaleler yayınlar.

Konu Kategorisi
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarihyazımı
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarihsel İnceleme
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarihçilik Eğitimi
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarih Teorisi
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarih Politikası
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarih Metodolojisi
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarih Edebiyatı
Tarih, Miras ve Arkeoloji > Tarihçilik > Tarihçilik (Diğer)

Anahtar Kelimeler

Tarihyazımı, Tarih Teorisi, Tarih Metodolojisi, Tarih Politikası, Tarihçilik Eğitimi

Yayın Dönemi
Yılda iki kez; Haziran ve Aralık aylarında yayınlanmaktadır.

Hedef kitle
Dergimizin hedef kitlesini tarihçilik alanında çalışan akademisyenler, araştırmacılar ve lisansüstü öğrenciler ile tarih öğretmenler oluşturmaktadır.

Telif Hakkı Politikası
Yazar(lar) makalelerinin işleme, çoğaltma, temsil, basım, yayım ve dağıtım hakları dahil tüm mali haklarını tarihyazımı dergisine devrederler. Ancak yazar(lar), telif hakkı olmayan patent hakları, kitap veya kitap bölümü olarak yeniden basım hakları ve ticari olmayan çoğaltma hakları gibi tüm mülkiyet haklarını saklı tutar. Tüm yayınlar, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı altında lisanslanmıştır.

Etik İlkeler
Dergimiz etik ilkelere son derece dikkat ederek yayın kabul eder. Dergimizin yayın etiği ile açık erişim politikası; Committee on Publication Ethics (COPE), Directory of Open Access Journals (DOAJ), Open Access Scholarly Publishers Association (OASPA) ve World Medical Association (WMA) Declaration of Helsinki tarafından belirlenen Uluslararası Etik Yayıncılık İlkeleri çerçevesinde düzenlenmiştir. Başka bir yerde yayınlanmış ya da yayın için gönderilmiş çalışmaların inceleme sürecini başlatılmaz veya tamamlanmaz. Gönderilen makaleler için (TURNITIN veya IThenticate uygulamarı kullanılarak) benzerlik kontrolü gerçekleştirilir, %20 üzerinde benzerlik gösteren makaleler için değerlendirme süreci başlatılmaz.

Ücret Politikası
Budapeşte Açık Erişim Girişimi çerçevesinde, tarihyazımı açık ve ücretsiz bilgi paylaşımı fikrini desteklemektedir. Bu amaçla derginin tüm giderleri yayıncı tarafından karşılanmaktadır. tarihyazımı yazılar için başvuru, değerlendirme ve yayım ücreti talep etmez. Ayrıca okurlar için tarihyazımı içeriklerine ücretsiz ve sınırsız erişim sağlar.

Etik Kurul Onayı:

25 Şubat 2020 tarihli ULAKBİM kararı gereği İnsanlar üzerindeki çalışmalar için (yaş sınırlaması olmaksızın) Etik Kurul Onayı alınmış olmalı, bu onay makalenin Yöntem bölümünde belirtilmeli ve imzalı Etik Kurul Onayı makale ile birlikte sisteme yüklenmelidir. 2020 itibariyle bu şartları yerine getirmeyen çalışmalar değerlendirilmeye alınmayacaktır. 

Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.