Cilt: 7 -
Sayı: 1
4.682
|
10.089
İçindekiler
-
Araştırma Makaleleri
-
BAFR: R Programı ile Bitki Islahı Denemelerinin Analizi için Geliştirilmiş Bir Paket ve Web Uygulaması
/ Sayfalar
: 1-9
Fatih KAHRIMAN
-
Farklı Zamanlarda Örneklenen Bademlerden ve Farklı Ekstraksiyon Yöntemleri ile Ceviz Örneklerinden Elde Edilen Total Nükleik Asitlerde RNA Miktarı ve Parametrelerinin Karşılaştırılması
/ Sayfalar
: 10-15
Mahmut YEGÜL, Saadettin BALOĞLU
-
Çapakçur Mikro Havzası’nda (Bingöl) Mikro Havza Ölçekli Peyzaj Değerlendirmesi
/ Sayfalar
: 16-26
Alaaddin YÜKSEL, Alperen MERAL, Yasin DEMİR, Engin EROĞLU
-
Ardahan Yöresinde Yetişen Kılıç Otu Bitkisinin (Hypericum perforatum) Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin Araştırılması
/ Sayfalar
: 27-31
Vesile DÜZGÜNER, Nurcan ERBİL
-
Yarı Kurak Koşullarda Ekim Zamanlarının Çörekotu (Nigella sativa L.) Verim ve Verim Özelliklerine Etkisi
/ Sayfalar
: 32-37
Memet İNAN
-
Farklı Kavuzsuz Arpa Genotiplerinin (Hordeum vulgare L. var. nudum Hook. f.) Sulu Koşullarda Verim ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesia
/ Sayfalar
: 38-45
Soner YÜKSEL, Saime ÜNVER İKİNCİKARAKAYA
-
Some Morphological and Pomological Characteristics of Local Mulberry (Morus spp.) Selections in Adıyaman
/ Sayfalar
: 46-53
Fırat Ege KARAAT
-
Mardin ve Şırnak İllerinde Yetiştiriciliği Yapılan Bazı Zeytin Genotiplerinin Meyve ve Yağ Özelliklerinin Belirlenmesi
/ Sayfalar
: 54-59
Nevzat SEVGİN, Saime CANER
-
Aphis gossypii Glover (Hemiptera: Aphididae)’nin Biyolojik Özelliklerine Ana Yaşının Etkileri
/ Sayfalar
: 60-65
Alime BAYINDIR EROL, Ali Kemal BİRGÜCÜ
-
Lactic Acid Bacteria Isolation and Determination of Their Silage Fermentation Capabilities
/ Sayfalar
: 66-72
Mustafa KIZILŞİMŞEK, Tuğba GÜNAYDIN
-
Yarı Kurak İklim Koşullarında Farklı Anaçlar Üzerinde Yetiştirilen Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Bazı Çekirdek Özellikleri ile Yağ Asidi Kompozisyonlarının Belirlenmesi
/ Sayfalar
: 73-86
M. İlhan ODABAŞIOĞLU, Sadettin GÜRSÖZ
-
Selection of Advanced Mutant Wheat (Triticum aestivum L.) Lines Based on Yield and Quality Parameters
/ Sayfalar
: 87-95
İrfan ÖZTÜRK, Ayşe ŞEN, Tuğba Hilal KILIÇ, Şahinde ŞİLİ
-
Hatay İli Zeytin Üretim Alanlarında Zeytin Dal Kanseri (Pseudomonas savastanoi pv. savastanoi) Hastalığının Belirlenmesi
/ Sayfalar
: 96-103
Senem FİLİZ DOKSÖZ, İ. Adem BOZKURT
-
Effects of Priming with Copper, Zinc and Phosphorus on Seed and Seedling Composition in Wheat and Barley
/ Sayfalar
: 104-111
Bekir ATAR, Veli UYGUR, Enise SUKUŞU
-
Kırklareli İlinde Kullanılan Bazı Damla Sulama Sistemlerinin Teknik Performanslarının Değerlendirilmesi
/ Sayfalar
: 112-119
Selçuk ÖZER, Ozan ÖZTÜRK, Ülviye ÇEBİ, Başak AYDIN
-
MEDALUS Yöntemi Kullanılarak Karacabey Tarım İşletmesi Toprak Kalite İndeksinin Değerlendirilmesi
/ Sayfalar
: 120-131
Timuçin EVEREST, Ali SUNGUR, Hasan ÖZCAN
-
Optimization of Ultrasound-Assisted Phenolic Extraction from Red Pepper Seed by Response Surface Methodology
/ Sayfalar
: 132-140
A. Burcu ATALAY, A. Levent INANC
-
Çanakkale İlinde Kanola Üretiminin Fonksiyonel Analizi
/ Sayfalar
: 141-145
Arif SEMERCİ
-
Kırsal Havzalarda Kuraklığın İki Yöntem (SPEI ve SPI) Kullanılarak Belirlenmesi: Kumdere Havzası Örneği
/ Sayfalar
: 146-156
Fatih BAKANOĞULLARI
-
Determination of Characteristics of Dry Bean Lines Hybridized by Line x Tester Method and the Effect of Heredity
/ Sayfalar
: 157-164
Şemsi TAMÜKSEK, Ercan CEYHAN
-
Improving Silage Feed Quality of Maize Intercropped with Some Legumes
/ Sayfalar
: 165-169
Mustafa KIZILŞIMŞEK, Tuğba GÜNAYDIN, Ahmet ASLAN, Kübra KEKLİK, Hamit AÇIKGÖZ
-
Effects of Cold Stress on Enzyme Activities in Peas
/ Sayfalar
: 170-177
Nur Banu TEKİN, Ercan CEYHAN
-
Development of Future’s Two Model Plant (Lettuce and Potato) in Diluted Seawater In Vitro and In Vivo Conditions
/ Sayfalar
: 178-185
Ercan ÖZKAYNAK
-
Bıldırcın Rasyonlarına Nane Yağı İlavesinin Besi Performansı, Et Kalitesi, Karkas Kompozisyonu ve Oksidadif Stres Belirleyicileri Üzerine Etkisi
/ Sayfalar
: 186-194
Besime DOĞAN DAŞ, Aydın DAŞ, İsmail KOYUNCU, Osman BİLAL, Mehmet ÇETİN, Nurcan KIRAR, Tuncay TUFAN, Ahmet Yusuf ŞENGÜL
-
İki Lokasyonda Sıra Arası Mesafe ve Ekim Sıklığının Karabuğday Çeşitlerinin Tane Verimi ve Ham Protein Oranı Üzerine Etkis
/ Sayfalar
: 195-204
Sevim AKÇURA, Bahri İZCİ, Kağan KÖKTEN, Selim ÖZDEMİR
-
Spesifik Yüzey Alanı Belirlenmesinde Organik Madde, Kireç ve Demir Oksitlerin Uzaklaştırılmasının Önemi
/ Sayfalar
: 205-211
Nurullah ACİR, Hikmet GÜNAL
-
Tokat İli Narince Üzüm Çeşidinde Farklı İlaç Uygulamalarının Bağ Yaprak Uyuzu [Colomerusvitis Pagenstecher (Acarina: Eriophyidae)]’na Karşı
/ Sayfalar
: 212-220
İbrahim YAZICI, Ayşe YEŞİLAYER
-
Polygonum cognatum Meissn. Ve Funguslu Ortamda Sentezlenen Gümüş Nanopartiküllerinin (AgNP) Antimikrobiyal Özelliklerinin Araştırılması
/ Sayfalar
: 221-230
Nevcihan GÜRSOY, Sezai ELAGÖZ, Evren GÖLGE
-
Water Quality Assessment for Irrigation Water Use in Lake Hazar Basin, Elazığ, Turkey
/ Sayfalar
: 231-247
Murat ÇELİKER, Nurettin PARLAKYILDIZ, Mualla ÖZTÜRK
-
İç Anadolu Bölgesinde Faaliyette Bulunan Gıda Toptancıları Çalışanlarının Yöneticilerine Güven Düzeyleri: Cips Toptancıları Örneği
/ Sayfalar
: 248-255
Halil Özcan ÖZDEMİR, Ufuk KARADAVUT, Galip ŞİMŞEK
-
Farklı Solvent Tipi ile Yapılan Ekstraksiyon İşleminin Hünnap (Ziziphus jujube) Meyvesinin Biyoaktif Özellikleri Üzerine Etkisi
/ Sayfalar
: 256-268
Beyza ÇİFTÇİ, Kevser KARAMAN, Mahmut KAPLAN
-
Gaziantep İlindeki Tüketicilerin Yumurta Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi
/ Sayfalar
: 269-275
Yeşim AYTOP, Fikret IŞIK
-
Muş İlindeki Kaz Yetiştiriciliğinin Genel Yapısı ve Sorunları
/ Sayfalar
: 276-282
Turgay ŞENGÜL, İsmail YETER
-
In vitro Suppression Effects of Rhizobacteria against Pseudomonas syringae pv. tomato the Agent of Bacterial Speck Disease of Tomato
/ Sayfalar
: 283-289
Gül İMRİZ